Как да изберем материалите за перваза на прозореца?

Как да изберем материали за перваза на прозореца

Днес, благодарение на широка гама от материали, изборът на перваза на прозореца, изглежда, не би трябвало да причинява трудности. Въпреки това изобилието от декоративни облицовки и материали създава проблем. Кое е по-добре: PVC профили или панели, изработени от ПДЧ? Това е естествен камък или композитен материал, приготвен с добавка на минерална троха? Е, всеки от тях има своите плюсове и минуси, в които се опитваме да го разберем.

ПВЦ прозорците са вероятно най-достъпната опция. Те са направени от материал, устойчив на влага и пряка слънчева светлина. В такива прозорци се използва профилна конструкция с напречно разположени усилващи елементи, които осигуряват необходимата якост на натиск. С дебелина дори от 30-35 мм, такива прагове могат да издържат на значително механично напрежение. Този дизайн обаче има недостатък. Драскотините върху пластмасови первази са много трудни за ремонт.

Що се отнася до прозоречните первази от MDF или ПДЧ, важната точка тук е ламинирането на повърхността им с тънък слой от пластмаса, който не само увеличава тяхната здравина, но и осигурява безопасността на околната среда. Прозорците от дървесни частици и MDF са добри, тъй като има доста широка гама не само нюанси, но и текстури, до имитация на метал или естествен камък. При скъпите модели предната страна на прозорците може да бъде покрита с фурнир от ценна дървесина или корков слой, който изглежда много впечатляващ. Предимствата на този дизайн са висока износоустойчивост и отлични топлоизолационни характеристики. Въпреки това, тези прозоречни первази са доста скъпи и освен това защитният слой трябва внимателно да се погрижи - ако е повреден, влагата може да попадне вътре и плочата да се разпада.



При монтаж на дървени прозорци е препоръчително да поръчате прозоречни первази от същия материал. Обикновено за тяхното производство се използват дървесни и иглолистни дървесни видове. Те са предварително третирани със специални вещества и лакирани, за да ги предпазят от влага. Това покритие ще трябва периодично да се актуализира.

Що се отнася до первазите, изработени от изкуствен камък, те са изработени от полимерни смоли, смесени с трошени каменни трохи. И за да получите точния сянка, добавят се пигменти. Такива первази са издръжливи и дълготрайни, но са чувствителни към високи температури, така че не можете да поставяте горещи тигани или чайници върху тях.

Е, ако се интересувате от ADAMANT SPb - посетете сайта udarnik.spb.ru. Само там ще намерите всичко за изграждането на строителни разтвори и техните характеристики.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорциМонтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорци
Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?Инсталиране на перваза на пластмасови прозорци как да го направя бързо и правилно?
Стандартната височина на перваза на прозореца търси подходяща стойностСтандартната височина на перваза на прозореца търси подходяща стойност
Видове и предимства на пластмасови щори за прозорциВидове и предимства на пластмасови щори за прозорци
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
Как мога да инсталирам дървен прозорец?Как мога да инсталирам дървен прозорец?
» » Как да изберем материалите за перваза на прозореца?
© 2021 BggeHat.com