Как да вмъкнете прозорец в дървена рамка

Основното предимство на дървените къщи е тяхната абсолютна екология, основана само на използването на естествен материал - дърво.

Вярно е, че наличието на дърво в основата на структурата причинява една трудност - как да вмъкнете прозорец в дървена рамка, така че да не причинява усложнения с неговото използване в бъдеще. Проблемът се крие във факта, че структурата на дървото може да се счита за "жива", защото тя диша, варира по височина и ширина, става остаряла - т.е. тя живее в автономен живот. Но при спазване на технологията за инсталиране на отвори за прозорци, всички трудности лесно се решават.

Процесът на инсталиране на прозорци в дървена къща

Стените на дървени къщи постоянно се движат, защото процесът се влияе от температура и влажност, време на работа и много други причини. При инсталиране на прозорци в дървена рамка неприемливи стандарти, приети за тухли или бетонни сгради, така че има приет друг отвор дизайн на касата, в нарицателно име, за което - obsada, което свежда до минимум загубата на функция на стенните елементи срязване в работата на жилищна дървена къща.

дървена конструкция активно настъпва свиване по време на първите три години от момента на неговото дневник тегло води до минимизиране на пропастта между тях и влезте размери са намалени във височина от 0.1-0.15 метра, често неравномерно в хоризонталния размер.

Новата дървена къща е за предпочитане да се вмъкне прозорци в дървени рамки, както и в миналото, на процеса на свиване на структурата може да се монтира PVC система.

Опции за монтаж на прозорци в дървени трупи

Монтиране на корпуса



Преди да разберете как да вмъкнете прозорец в дървена рамка, трябва да разберете понятието "корпус". Obsadoy нарича едно парче дизайн на правоъгълна форма, изработен от масивно дърво на подходяща дебелина (най-малко 40 mm), при което долната равнина образува перваза и краища са фиксирани към обвивките на структурни елементи. Като материал за производство се използва залепен лъч, въпреки че при някои конструкции се използва и дървесен масив.

Закрепване на рамка към шината

По-лесен метод, който се използва главно в бани и сауни за дървени трупи, е да закрепят рамката на прозореца директно върху шината със специални ламели. Мониторингът на инсталацията се осъществява с помощта на нивото на сградата, като се създава пяна с монтажна пяна, която запечатва долната равнина на рамката, като се свързва с перваза. Тази част от прозореца е най-малко податлива на деформация при свиване на дървената структура.

Обвивка с помощта на черепни летви

В някои случаи корпусът на прозореца в дървена къща се извършва с помощта на черепни летви, вмъкнати в специални канали.

В тях те се движат без намеса в крайните равнини на отвора на прозореца. благодарение на дизайна, плочите на черепа не се задържат по време на промени в геометрията на отворите на прозорците, когато сградата се свива.

Предимства и финес на корпуса

  1. Корпусът на корпуса позволява монтирането на рамката на прозореца в изолирана кутия, което намалява налягането на рамката на сградата при проектиране.
  2. Изработената от корпусна технология минимизира последствията от изкривявания, дължащи се на неравномерното свиване на дървената рамка.
  3. Над горната плоскост на рамката има пролука до 5 сантиметра, която е изолирана едновременно със съществуващите странични пролуки.
  4. Обвивката е направена от дъски с дебелина около 0,2 см, към които са прикрепени склонове, а долната дъска участва в образуването на перваза на прозореца.
  5. Конструкцията е фиксирана със самонарезни винтове на черепната греда.
  6. Възможно е да се инсталира допълнителна вътрешна рамка.
  7. Пълното запечатване на отвора на прозореца е осигурено.

Оптималното разстояние от перваза на прозореца на новия прозорец към пода е около 90 сантиметра, хоризонталността се проверява с помощта на нивото на сградата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?
Селски къщи, ръчно изработени, с аромата на горатаСелски къщи, ръчно изработени, с аромата на гората
Дървени прозорциДървени прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Предимства на прозорците от дърво и тяхната инсталацияПредимства на прозорците от дърво и тяхната инсталация
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
Евтини прозорциЕвтини прозорци
» » Как да вмъкнете прозорец в дървена рамка
© 2021 BggeHat.com