Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?

Днес прозоречният перваза играе все по-важна роля в дизайна на стаята и затова по свой избор инсталацията стана много по-съвестна. Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци? Сега ще разгледаме този въпрос на етапи.

Демонтаж на стария перваз

Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?Ще ни трябва:

  • Устройства за отстраняване на тапети или гипс.
  • Отвертка.
  • Hammer.

1) Трябва незабавно да се отбележи, че е невъзможно да се демонтират и отново да се монтират первазите на прозореца, без да се повреди облицовката на стените. Обикновено дъската се закрепва, като се използват анкери, които след това се скриват под тапетите и гипсовата мазилка.
2) Винтове, върху които са закрепени анкерните плочи към стената, се развиват с отвертка или отвертка.
3) Долният ръб на перваза на прозореца е фиксиран към монтажната пяна.

За да отстраните монтажната пяна, почистете чука от вътрешната страна на перваза на прозореца с чук.

4) Като правило, на този етап перваза на прозореца не е прикрепен към прозореца, той може да бъде отстранен. Ако не успеете и предният ръб на дъската се държи върху профила, тогава в инсталацията се използва по-здрава фиксация. Необходимо е да го премахнете.
5) Извадете прозорците с двоен стъклопакет. В точките за закрепване на стъклото (профилът, който е фиксиран между двойното стъкло и основната рамка) трябва да има няколко винта с винт. Вземи ги и на тях.

Подготовка на отвора

Ще ни трябва:

  • нож
  • запушване
  • Грунд или противогъбичен агент.
  • Каучукова мастика.


1) Останките от монтажната пяна се нарязват с нож.
2) Проверете повърхността на долния наклон за видими дефекти. Депресиите или, обратно, изпъкналости с височина или дълбочина, по-големи от 5-8 mm, трябва да бъдат изравнени. За да направите това, най-добре е да използвате замазката. След това монтирането на прозоречните первази на пластмасовите прозорци трябва да бъде отложено, докато пълнителят напълно изсъхне.
3) Да се ​​избягва гъбички върху пластмасови прозорци, Отворът трябва да се третира с обикновен грунд или антисептик.
4) Ако променяте перваза на прозореца в стара сграда или в дървена къща, трябва да поставите слой гумено покритие или грунд за допълнителна хидроизолация по наклона. По-нататъшното монтиране е възможно само след като защитният слой се изсуши напълно. Напомням ви, че с достатъчно хидроизолация на помещението, този елемент е по избор.

Инсталиране на прозоречни первази

Ще ни трябва:

  • Защитна облицовка.
  • Пластмасови или дървени подложки
  • Нивото.
  • Монтажна пяна.
  • Пяна пистолет.

Дървени подложки под прозореца 1) Размерът на перваза на прозореца се проверява спрямо действителния. Ако е необходимо, первазът се отрязва отстрани. Понякога може да са необходими защитни тампони, които увеличават дължината на дъската с около 2-3 см.
2) Пластмасовите прозорци се монтират на около 5-7 см над долния наклон. Прозоречният перваз трябва да бъде на едно и също ниво и за това ще имаме нужда от пластмасови или дървени подложки. Сложете няколко подложки един върху друг, понякога са достатъчни и две. Непрекъснато се опитвайте на борда на прозореца, то трябва да бъде точно под профила. След като броят на подложките е сигурен, трябва да проверите равномерността на тяхното местоположение.
3) Прозоречният перваз се поставя на оригиналното място. Преди да инсталирате прозоречния перваз на пластмасови прозорци, желателно е отново да проверите равномерността му с помощта на ниво.

Пресечната точка на долния ръб на отвора и вътрешността на прозоречния перваз е означена с обикновен молив.

4) На нивото на направената маркировка две анкерни плочи се завинтват върху лицевата страна на дъската. Разстоянието от ръба не е по-малко от 20 см.
Инсталиране на прозоречни первази 5) На местата на долната шпакловска тренировка е необходимо да направите 2 дупки за всяко отваряне на светлината. Разстоянието между дупките е 20-25 см, от ръба - 5-6 см. Ако промените стария прозорец на нов прозорец и такива дупки вече са направени, използвайте ги.
6) Сега имаме нужда от дълги тесни винтове. Те трябва да закрепят прозоречния перваз към профила през предварително направените дупки.
7) Вътрешната повърхност на перваза на прозореца трябва да бъде запечатана. Преди това отворът на прозореца трябва да се навлажни с обикновена вода, като се използва пистолет за пръскане. При висока влажност пяната се разширява по-бързо и се втвърдява. Напълнете приблизително 2/3 от повърхността, като обръщате специално внимание на подложките. Те трябва да бъдат напълно скрити под слой пяна.
8) Проверете отново гладкостта на перваза на прозореца, фиксирайте анкерните плочи към стената.
9) Всички прорези по краищата се пълнят с течен уплътнител.

Това завършва инсталирането на перваза на прозорците. Остава само да се скрият видимите части на плочите за закрепване с тапети или гипс.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на пластмасови прозорциМонтаж на пластмасови прозорци
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци правилно?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци правилно?
Монтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорциМонтаж на прозоречни первази на пластмасови прозорци
Инсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръцеИнсталиране на перваза на прозореца със собствените си ръце
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Инсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополаганеИнсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополагане
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Стъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорциСтъпки за подмяна на перваза на пластмасови прозорци
Стъпка по стъпка остъкляване на балкона със собствените си ръце в апартаментаСтъпка по стъпка остъкляване на балкона със собствените си ръце в апартамента
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
» » Как да инсталираме прозоречен перваз на пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com