Как да вмъкнете пластмасов прозорец?

Предимствата на пластмасовите прозорци са не само техническите им характеристики, но и лесната инсталация. За това как да вмъкнете пластмасов прозорец, написал много статии и направени видеоклипове. Достатъчно е да прочетете внимателно или да погледнете инструкциите няколко пъти и можете да продължите с независима инсталация на пластмасовата структура.

Инструменти и материали

За монтаж на пластмасова конструкция на прозорци ще са необходими следните инструменти, консумативи и строителни материали:

  • монтажен пистолет за разпенване на фуги;
  • електрическа бормашина и отвертка;
  • ниво сграда;
  • длето;
  • чук с гумен връх;
  • професионална монтажна пяна в цилиндъра;
  • строителни винтове с дължина 120 мм и диаметър 6 мм с антикорозионно покритие;
  • строителни клинове.

Освен това, за да се премахне леда и кондензацията, може да се наложи да използвате водоустойчива лента.

Подготовка на конструкцията на прозореца

Конструкцията на пластмасовия прозорец се състои от следните елементи: рамкиран профил, рамка, крила и двоен стъклопакет. Най-уязвимата част от всички тези части е профилът podstavochny. Това е кухи пластмасови лъчи, които не могат да гарантират нормално ниво на топлинни спестявания, тъй като все пак ще правят дупки за закрепване на външната греда.

За да се подобрят свойствата на екрана за защита от топлина, се препоръчва кухината на профилния профил да бъде залепена с монтажна пяна. За това е най-добре да използвате специална удължена дюза. Работата трябва да се извърши приблизително 24 часа преди монтажа на цялата конструкция, така че пяната да се полимеризира накрая.

За да фиксирате рамката в прозореца, е необходимо да премахнете и демонтирате прозорците с двоен стъклопакет. Филетата се отстраняват с длето и чук. Първо, вертикалните мъниста, после горната и долната част, се изваждат. За да се намалят допълнително разходите за събиране на прозоречната структура, се препоръчва да се маркират стъклените перли. Пламъците и крилата могат да бъдат отстранени просто от пантите, без да се премахват прозорците с двоен стъклопакет.

След като рамката остане свободна, е необходимо да нанесете маркировката и да пробиете дупките за ключалките, върху които ще остане в отвора на прозореца. Квалифицирани майстори винаги се придържат към стандартите на GOST за пластмасови прозорци, как да вмъкват пластмасови конструкции, там е написана с много подробности. Така че, правилата се препоръчва за монтиране прикачени файлове да се оттеглят от ъглите на рамката и налог не е по-малко от 15 см, а периметърът на интервала рамка между обвързаните, не трябва да е повече от 70 см. Средната честота от всяка страна на стандартен прозорец отива до 3 анкерни болтове.

Защитният филм от профила не трябва да се отстранява, тъй като по време на монтажа е възможно да се повреди повърхността му.

Подготовка на отвора на прозореца

Подготовката на отвора на прозореца се състои от три важни стъпки:

  • демонтиране на старата структура;
  • изравняване на склоновете и повърхността на отвора;
  • вземане на измервания.

Разкомплектоването на стария прозорец започва с анализа на структурата. Първо, всички врати се отстраняват от пантите, след което рамката се отстранява. След това старата изолация се отстранява и всички равнини на отвора се почистват. В самия край плочата на прозоречния перваз и външният прилив са демонтирани.

Преди да поставите пластмасов прозорец, трябва да подравните перфектно всички повърхности, така че рамката да не бъде изкривена по-късно. Страниците на отвора на прозореца се проверяват с оребрена линия, а долната и горната - до нивото на сградата. Периметърът на отвора е покрит с материал за защита от пара и влага, който предпазва от влага отвън и отвътре в стаята.



Има ситуации, при които е необходимо да се увеличава или намалява отварянето на прозореца. За да увеличите отварянето, се нуждаете от груба работна ръка и специален инструмент за строителството. Разширяване на отвора е необходимо с оглед на факта, че между рамката и стената трябва да остане около 2 см в долната част на празнината ширина се увеличава с 3,5 см за плоча на перваза на прозореца.

За да се намали отварянето използвани строителни материали, или podstavochny профил. Материалите трябва да отговарят на изискванията за якост, стабилност, дълготрайност и икономия на топлина. Отделно внимание заслужава въпросът за извършването на измервания. Изработването им се препоръчва след демонтиране на стария прозорец и подравняване на отвора на прозореца.

Премахването на измерванията зависи от вида на отварянето на прозореца - с една четвърт или без. В отвора с една четвърт, измерванията се извършват в най-тесните места както хоризонтално, така и вертикално. До ширината на най-тясната точка, добавете 3 см. Това е необходимо, за да може рамката да почива на тримесечие и да не пада.

Измерванията на отвора се изчисляват, като се вземе предвид факта, че пролуката за инсталационния шев трябва да остане около периметъра на конструкцията. Както бе споменато по-горе, ширината му е 2 см в съответствие с GOST.

Как да измерите отварянето под пластмасов прозорец с нестандартни форми - кръгли, дъгови или трапецовидни, най-добре е да прочетете допълнително на високоспециализирани сайтове, които поставят всички стандарти на GOST.

Инсталиране на пластмасов прозорец

Рамката е изложена в равнината на прозореца на клиновете. Те могат да бъдат регулирани, докато нивото на сградата показва идеално съвпадение на рамката по отношение на линията на хоризонта. След изравняване, клиновете не се отстраняват, тъй като те поемат част от теглото на цялата конструкция. Болтовете за закрепване и монтажната пяна може да не поддържат тежестта и огъването. Болтовете не се завъртат веднага, докато не спрат. Ако са затегнати, рамката може да бъде под формата на "цев". След като хоризонталността и вертикалността на прозореца се поддържат, горната му пръчка е фиксирана, след това всички други винтове са затегнати.

На следващия етап се монтират двойни стъкла и се поставят стъклени перли. След това можете да започнете да запълвате празнината и да създавате шев.

Както знаете, по периметъра на рамката, пластмасовия прозорец се издува с монтажна пяна. Но този материал е много чувствителен към влага и други природни фактори, така че трябва да бъде защитен от двете страни.

От вътрешната страна около периметъра, с изключение на долната част, където се закрепва перваза на прозореца, върху един ръб е залепена лепилна водоустойчива лента. От външната страна около периметъра се залепва самозалепваща се лента, пропускаща влага, но проницаема от парите, която предотвратява натрупването на конденз върху двойното стъкло.

Последният етап от монтажа на прозореца е инсталирането на прозоречен перваз и външни изходящи потоци. Плочата на прозоречния перваз е отрязана отстрани, така че да влиза в отвора на прозореца, да премине под рамката и да се застопори срещу профила на облицовката. От дясната и лявата страна на перваза трябва да отиде до стената за 5-7 см. Е фиксиран към перваза на прозореца Podstavochny профила винтове 4х75 мм, а пространството отдолу zapenivaetsya с пяна.

Връзката между обезводняването и рамката трябва задължително да бъде запечатана със силикон. Препоръчително е да се инсталира под прозореца, за да се изключи възможността за проникване на вода в мястото на свързването им. Завършването на склоновете е направено от обикновена шпакловка, облицовка или гипсокартон, в зависимост от личните предпочитания и финансовите възможности на собственика на жилището. След приключване на работата, не забравяйте да премахнете защитното фолио от пластмасовия профил. С течение на времето губи своята еластичност и "плътно" се придържа към рамката. Отстранете го може да бъде само силен разтворител, който може да повреди пластмасата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополаганеИнсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополагане
Монтаж на алуминиева дограмаМонтаж на алуминиева дограма
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръцеНие правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
Инсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорецИнсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорец
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
» » Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
© 2021 BggeHat.com