Как да премахнете издърпайте, премахнете прозорците с двоен стъклопакет от пластмасовия прозорец?

Понякога има нужда да се променят или леко да се ремонтират прозорците с двоен стъклопакет. В такава ситуация въпросът възниква неволно, как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец

, без да го наранява и да се наранява. Ако следвате прости инструкции, можете да го направите бързо и спретнато.

Какви инструменти ще се изискват?

Как да премахнете (извадете, извадете) прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец? Експертите използват вакуумни дръжки за демонтиране на стъклото. Най-вероятно нямате такава адаптация и няма смисъл да я купувате.
Ще ви трябва малка длето или шпатула, всеки друг здрав инструмент с тънък заострен край също ще работи. Не забравяйте да носите ръкавици. В противен случай може да се нараните на ръба. Ако стъклото е счупено, най-добре е да поставите плат или лист под прозореца, така че по-късно да е по-лесно да почистите евентуални парчета.

Помолете някой да ви хеджира. Някои прозорци с двоен стъкло претеглят много и само двама могат да държат ръцете си. Особено внимавайте, ако вашият прозорец има голяма площ или от три чаши в опаковката.

Как да премахна пластмасов прозорец?



Моля, обърнете внимание, че има малък пластмасов профил около периметъра на цялото стъкло, което е отделено от основната рамка. Този детайл се нарича шпатаком. Той държи прозореца с двоен стъкло в основния профил и изглажда ъгъла близо до него.

Спалата трябва да се отстрани и това е може би най-трудният етап от разглобяването.
Демонтаж на шпатула Shpal се поставя в ставата на шпатула и основния профил. След това трябва внимателно да го избутате. Спалата е плътно задържана в жлеба и за да я премахнете, трябва да половите малко усилие. След като сте отстранили шпагата от едната страна, това ще стане много по-лесно. В края на краищата, останалите части могат да бъдат премахнати на ръка, просто като ги вземете зад ъгъла. Основното нещо, опитайте се да не докосвате или да надраскате чашата.

След като се разглобява шпатула по периметъра, прозорецът с двоен стъклопакет вече не се държи здраво в рамката. Тук е необходим помощник.
Докато един човек поддържа прозореца с двоен стъкло встрани от стаята, втората трябва да го избута леко отстрани на улицата.
Извадете прозореца с двоен стъклопакет и го поставете хоризонтално върху мека повърхност, например килим.
Това е всичко. Сега можете да промените полупрозрачната част или да премахнете профила, за да инсталирате нов пластмасов прозорец.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорецСмяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорец
Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорецКак да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
Инсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополаганеИнсталиране на пластмасов прозорец стъпка по стъпка инструкция за самополагане
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Пластмасови прозорци с 2 двойни или 3 тройни стъкла?Пластмасови прозорци с 2 двойни или 3 тройни стъкла?
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Как да не замразите през зиматаКак да не замразите през зимата
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Дървени прозорциДървени прозорци
» » Как да премахнете издърпайте, премахнете прозорците с двоен стъклопакет от пластмасовия прозорец?
© 2021 BggeHat.com