Смяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорец

След като пластмасовите прозорци са били инсталирани в апартамента или частната къща, всеки потребител, от собствения си опит, е могъл да оцени предимствата и недостатъците на PVC профила.

С течение на времето всеки прозорец губи оригиналните си технически характеристики и след това замяната на стъкло в пластмасов прозорец, пломби или фитинги става неизбежна. Днес замяната на прозореца с двоен стъклопакет е също толкова популярна, колкото и инсталирането на пластмасов прозорец. Това се дължи или на лошо качество на производството на продукти, неправилно инсталиране или работа. Може да се наложи да замените изолационното стъкло в следните случаи:

Структура на прозорци с двоен стъклопакет

Преди да започнете да замествате прозорците с двоен стъклопакет, трябва внимателно да проучите какво представлява. Стандартният еднокамерен двуслоен прозорец се състои от две стъкла, между които има разделителна рамка. Камерата вътре в изолационното стъкло е запълнена със сух въздух или енергоспестяващ газ. Рамката е закрепена към повърхността на стъклото с бутил, тя е отличен уплътнител. Вътре в кухата рамка се излива вдлъбнатина, която абсорбира кондензат и не позволява да се утаи върху стъклото вътре в камерата. По периметъра на прозореца с двоен стъклопакет цялата конструкция е внимателно запечатана.

В зависимост от броя на камерите двойните прозорци са едно, дву- и трикамерна.

Пълна подмяна на прозорците с двоен стъклопакет в пластмасови прозорци може да се изисква дори при частично нарушение на един от елементите на конструкцията.

Прозорците с тройна остъкление имат най-голяма термична защита, затова се препоръчва да се инсталират само в районите, където температурата на зимата пада под 30 градуса. Прозорците с двоен стъклопакет могат да бъдат инсталирани както в отварящите се капаци, така и при сгъваем и люлеещ се механизъм, както и в сляп прозорец.

Замяна на прозорци с двоен стъклопакет в сляп прозорец

За да замените прозореца с двоен стъклопакет в сляпа прозореца, е необходимо да изпълните следните стъпки стъпка по стъпка:

  1. Демонтирайте стъклените перли с остър широк длето и нож за обувки.
  2. На повърхността на прозореца с двоен стъклопакет прикачваме всмукателните чашки с дръжки за по-удобно транспортиране на стъклото.
  3. Изолирайте стъклената перка и я извадете от крилото. Независими ремонт двойно остъклени прозорци, ремонт на прозорци и подмяна на аксесоари позволяват на собствениците да се разпорежда с останалите материали по свое усмотрение.

Ако имате намерение да продължите да използвате стария остъкляване, например, да го инсталирате в селска къща, се препоръчва, тъй като е възможно да се опаковат по-внимателно и веднага се премести на безопасно място.

На предварително инсталираните подложки в отстъпката на рамката инсталираме нов прозорец с двоен стъклопакет. На този етап е много важно да се гарантира, че облицовката е разположена под всички стъкла, т.е. е с достатъчна ширина. С помощта на шпатула със силиконов накрайник подравнете стъкленото устройство по гуменото уплътнение. С удар или пластмасов чук, изрязахме стъклените перли - най-напред долната, после страничната, в края - горната.

Замяна на прозорците с двоен стъклопакет в отвореното крило

При смяна на прозореца с двоен стъкло в отварящата се врата, трябва да премахнете стъклените перли по същия начин, както в прозореца на слепите - най-напред горната част, а след това страничната и долната част. След това използвайте всмукателните чаши, за да премахнете стъкленото устройство. Основната разлика от слепи прозорец е местоположението на шевовите мостове на самия лист. При отдалечените подложки е необходимо да повдигнете капака от долния пантите в горния противоположнен ъгъл.



На следващия етап се извършва външна инспекция на нов двоен стъклопакет. По периметъра всички стави трябва да бъдат напълно херметични, без чипове и драскотини. Ако е необходимо, можете да използвате силиконова замазка и да залепите слоя уплътнител. Замяната на стъклото в пластмасовия прозорец е завършена чрез поставяне на отстранените зърна. Преди удар, трябва да се уверите, че крилото се отваря и затваря свободно. Ако е необходимо, регулирането на шестоъгълника се извършва в областта на горния и долния пантите.

Стъклената смяна в счупения прозорец с двоен стъклопакет

Има ситуации, при които прозорец с двоен стъклопакет по време на инсталацията е повреден и на един от прозорците се появи пукнатина. В този случай не е необходимо да променяте цялото стъкло, или можете да замените само повреденото стъкло. За да подмените стъклото, е необходимо да премахнете стъклените перли и да отстраните стъкленото устройство от профила. За максимално удобство, стъкленото устройство се подрежда на стабилна и дори хоризонтална повърхност с натрошено стъкло нагоре.

С помощта на свещеник или конструктивен нож върху целия периметър на стъклената единица, върху стъклената повърхност се изрязва слой уплътнител. След това уплътнителят се изрязва директно между разделителната рамка (разделителната рамка) и повреденото стъкло. Първо, препоръчваме да изрежете площи с малки парченца и незабавно да ги извадите от прозорците с двоен стъклопакет. Ако вътрешната част на опаковката остане чиста, без прах, отломки и други отпадъци, тя не може да се измие. Ако, обаче, итеСтъклените прозорци в пластмасовите прозорци причиняват замърсяване на вътрешната повърхност на изолираното стъкло, трябва да бъдат почистени и изсушени. Уверете се, че няма петна и петна от водата на стъклото. След като "запечатате" прозореца с двоен стъклопакет, тези дефекти не могат да бъдат фиксирани.

Следващата стъпка е да се подготви ново цяло стъкло. Размерите му трябва да съвпадат напълно с размерите на извлечените прозорци с двоен стъклопакет. Чашата се поставя върху плоска хоризонтална повърхност, обезмаслява се и се почиства с препарат на основата на алкохол. Старият уплътнител, намиращ се на рамката за разстояние под повреденото стъкло, също трябва да бъде изрязан, за да се покрие с нов слой силиконова замазка.

За прозорци с двоен стъклопакет е необходимо да се използва силикон, а не акрилен уплътнител. Прилага се в самия край на периметъра на цялото стъкло, монтирано върху конструкцията на двойното стъкло.

Ако цветът на силикона е бял, не се безпокойте, под стъклото няма да се вижда. След като целият шев е равномерно напълнен със силикон и изсъхва, ръбът на изолационното стъкло се залепва с лепилна лента. Лентата на самозалепващи се ленти не трябва да изпъква спрямо топчета, така че най-добре е да се използва лента с широчина не повече от 4 см. По този начин, ремонт на прозорци, стъклопакети и аксесоари, можете да направите сами у дома. Основното нещо, в същото време да се наблюдава точност, избягване на утаяване на прах, влизане на строителни отпадъци и парчета в стъклената единица.

Ако счупеното стъкло е било използвано за известно време и влагата е влязла в него, е необходимо да се смени spacer. За тази цел ще е необходимо да разглобите целия стъклен агрегат и напълно да замените молекулярния пълнител на разделителя. Ако желаете, отдалечената рамка може да бъде заменена с модерен аналог. Днес не алуминиеви, а пластмасови рамки са много популярни. Те не само са увеличили практическите свойства, но и имат нисък коефициент на топлопроводимост.

За да се предпазят от случайна повреда на стъклото и последващото му замяна, се препоръчва да се инсталира тежкотоварен веднага закалено стъкло или стъкло с вандалски покритие за защита от защита. Такива очила са възможно най-безопасни, което е много важно за семейства с малки деца. Ако в прозореца се появи футболна топка или играчка от тежък метал, чашата няма да се разпада на малки парчета, а ще се превърне в фина мрежа "мрежа".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Пластмасовият прозорец се състои от дизайнаПластмасовият прозорец се състои от дизайна
Защо пластмасови прозорци пот?Защо пластмасови прозорци пот?
Кои пластмасови прозорци се считат за най-добриКои пластмасови прозорци се считат за най-добри
Какви са най-добрите прозорци за поставяне в апартамент, къща, вила, балкон?Какви са най-добрите прозорци за поставяне в апартамент, къща, вила, балкон?
Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорецКак да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Съвети за ремонт на алуминиеви прозорциСъвети за ремонт на алуминиеви прозорци
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
» » Смяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорец
© 2021 BggeHat.com