Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?

Днес можете спокойно да кажете, че комфортът и топлината на вашия дом до голяма степен зависи от качеството на прозорците. И ако най-накрая решихте да промените старите си прозорци на по-модерни, без съмнение ще имате един въпрос: как да избера най-подходящите пластмасови прозорци? В тази тема си струва да се разбере напълно, в противен случай шансът да се купи нестандартен продукт е твърде голям.

От кои части се състои пластмасовият прозорец?

Основните компоненти на всеки прозорец са профил, прозорец с двоен стъклопакет и аксесоари. Всяка от тези части има различни функции, а изискванията към тях също са различни. Следователно при избора на пластмасов прозорец отделно внимание трябва да се обърне на всеки детайл.

Профил на пластмасов прозорец

Цел на пластмасови профилни камериГоворейки за това как да изберем пластмасови прозорци, първо трябва да разкажем за профила.

Профилът е основната част на прозореца, неговата опора и носещата конструкция. В пластмасови прозорци профилът е изработен от PVC (PVC). Този материал не гори, е устойчив на замръзване, не е изложен на алкални и кисели съединения и се топи само при температура от +65 ° С. За здравина в профила, метален профил е направен от поцинкована лента L-образна, U-образна или затворена квадратна форма.

Основната разлика между пластмасовите профили една от друга е броят на въздушните камери, т.е. свободно пространство между няколко "слоя" на профила. Камерите са само тези части от профила, които са разделени от вертикален дял.

Топлопреминаването и звукоизолацията зависят от броя на камерите в профила. Във всеки профил трябва да има минимум 3 камери (основна, дренажна и камера за аксесоари), а останалите са направени за допълнителна изолация.

Оптималният брой камери зависи от това в коя стая ще се намира прозорецът. За лоджия или веранда ще се появи профил с три камери, тъй като в такива помещения човек прекарва най-малко време. За жилищни помещения е по-добре да изберете профил с пет камери.

Следващата точка при избора на пластмасов профил е неговият производител. Вероятно често се чудите кои пластмасови прозорци са по-добре да изберете, местни или чуждестранни? Незабавно искам да отбележа, че като такива производството на пластмасови профили на вътрешния пазар не е, главно компаниите купуват и продават продукти на европейски компании като: REHAU, KBE и Veka. Продуктите на тези компании отговарят на всички европейски и национални стандарти, характеризира се с висока топлоизолация, дълъг експлоатационен живот и естетичен дизайн.

В допълнение към производителя, струва си да се обърне внимание на компанията, която продава прозорците. Добре учредените организации дават гаранция за своите продукти повече от десетилетие, а освен разпространението на прозорци, те също така се занимават с монтаж.

Друг показател за добра компания - това е своите служители, консултанти имат както лично и по телефона, за да отговори правилно на всички въпроси, дават съвети за това как да изберем пластмасова прозорец в дървена къща или апартамент, за да покаже на проби от продуктите си и да говори за всички услуги компания.

Прозорци с двоен стъклопакет от пластмасови прозорци

Двойните стъкла са единична конструкция от две или повече стъкла, запечатани заедно.

При избора на двоен стъклопакет, както при профила, на първо място, трябва да се обърне внимание на броя на камерите. Вътрешният пазар се състои предимно от едно, дву- и трикамерни прозорци с двоен стъклопакет. За да придобиете по-сложен дизайн, няма смисъл - те са твърде скъпи и тежки, а оптималното качество се осигурява от прозорци с двоен стъклопакет с по-малък брой камери.

Броят на камерите в прозореца с двоен стъклопакет зависи не само от помещението, в което ще бъде инсталиран прозорецът, но и от слънчевата светлина, която ще бъде на него. Ако инсталирате прозорец на слънчевата страна на помещението, достатъчно е еднокамерен пакет. Ако прозорецът е в по-тъмна част от стаята, струва си да изберете два и трикамерни двойни стъкла.

Броят на камерите зависи от шумоизолацията на стаята. Оптималното ниво на шум за човек през деня е 40 dB, градският шум е 70-80 dB.

Еднокамерен двуслоен прозорец намалява шума от улиците с 20-21 dB, двукамерното стъкло с 25-27 и трикамерния шум с 27-28 dB.

Еднокамерен и двоен стъклопакет

Следващата точка, която трябва да вземете предвид, преди да изберете подходящите пластмасови прозорци с най-висококачествени прозорци с двоен стъклопакет, е газът, на който са заредени фотоапаратите. Той може да бъде не само въздух, но и инертни (благородни) газове, като аргон и криптон.

Тези газове се наричат ​​инертни поради тяхната "неактивност". Те не влизат в никакви химически реакции, нямат мирис, няма цвят, са част от въздуха и са абсолютно безопасни за хората.



В термичната проводимост на аргон е 34 по-малко, отколкото в нормален въздух, докато криптон - с до 63. Това означава, че при попълване камери от стъклени тези газове, може да спести значително при нагряване. В допълнение благородните газове намаляват нивото на шума с 15.

При избора на остъклен прозорец със специален благороден пълнеж е целесъобразно да се обръща внимание на това доколко е направено запечатването. В присъствието на дори микроскопични дупки, газът може да се изпари след няколко месеца. Ако запечатването се извърши на правилното ниво, газът ще се изпари само след 20-30 години.

Както вече skazanoinertnye газове нямат никаква миризма, без цвят, затова се уверете, че е наистина благороден газ в двоен стъклопакет, а не обичайните въздуха, може да се поиска само от сертификатите на производителя. Освен това, трябва да проверите сертификатите за качество и върху профила на самата стъкла, само по този начин можете да изберете наистина висококачествени пластмасови прозорци.

Говорейки за избора на прозорци с двоен стъклопакет, е глупаво да не разказваме самите очила. По правило, в стъклата с двоен стъклопакет вътрешното и външното стъкло имат определени функции. В зависимост от това стъклото може да бъде разделено на няколко вида:

1) Оцветено стъкло

Оцветено стъкло

Zatonirovat стъкло може да бъде във всякакъв цвят. Сянката може да бъде предадена на етапа на производство, но най-често се използва специален прозрачен филм, който е прикрепен към едната или двете страни на стъклото, предаде желания цвят и е напълно невидим.

2) Топлоизолационно стъкло

В основата си подобна чаша прилича на огледало, само в противовес на обичайната огледална повърхност, отразява само топлинното излъчване. Такива прозорци се монтират както във външната, така и в вътрешната част на прозореца. В първия случай топлоизолационното стъкло предпазва стаята от горещо слънце, а вторият - запазва топлината в помещението.

3) Закалено стъкло

Тази чаша е 5-6 пъти по-силна от обичайното. Когато се разрушава, тя се разпада на малки парчета кръгла форма, които на практика нямат остри ръбове. Тези стъкла най-често се използват за остъкляване на балкони, мансарди и производството на различни прегради.

4) Ламинирано стъкло (триплекс)

Счупено стъкло-триплекс

Той е изработен от няколко по-тънки стъкла, закрепени заедно със специален състав или филм. Когато влязат тежки предмети, стъкленият триплекс не се разпада на фрагменти, а се покрива само с пукнатини. Ламинираното стъкло може да издържи на удара от един килограм камък, изхвърлен от разстояние два метра. Тези стъкла са инсталирани на външната страна на прозореца.

Пластмасови стъклени фитинги

Мнозина смятат, че аксесоарите - това е незначителна част. Всъщност, непреднамереният избор и спасяването на тези детайли ще се почувстват след няколко месеца: копчетата ще започнат да се разхлабват и бримките ще изскърцат.

Качествените фитинги трябва да се състоят от метална рамка и пластмаса, която предпазва продукта от влага и механични влияния.

Допълнителни функции на прозореца

Пластмасовите прозорци се различават един от друг не само от степента на изолация от външни фактори, но и от тяхната функционалност. Производителите, за да привлекат повече клиенти, измислят все повече и повече "чипове" за прозорците си. Ако все още не знаете кои пластмасови прозорци да изберете и кои са най-подходящи за вас, тези допълнителни функции ще ви помогнат да решите. Сега ще разгледаме основните от тях:

1) Различни методи на вентилация

Основният недостатък на пластмасовите прозорци пред дървените е, че те "не дишат", т.е. пречат на естествената вентилация на помещението. За щастие, производителите са решили този проблем и в момента има прозорци с различни видове отваряне на крилото, а също и с клапани и гребени.

2) Защита от кражба с взлом

За максимална защита на дома ви от нарушители се използват специални противофункционални фитинги и устойчиви прозорци с двоен стъклопакет (обикновено от ламинирано стъкло).

3) Дистанционно управление

С помощта на прости механизми, които са инсталирани на прозорците, можете да отворите или затворите капачетата и също да активирате режима на вентилация със специална конзола.

Нека да обобщим резултатите

За жилищни помещения е подходящ прозорец с петкамерен профил и две, трикамерни двойни стъкла, освен това е възможно да се монтира топлоизолационно стъкло (повече в тази статия за енергоспестяващи прозорци) и напълнете камерата с инертен газ.

За офис помещения с трикамерен профил с еднокамерен прозорец с двоен стъклопакет ще бъде достатъчно. Също така е необходимо допълнително да се защити помещението с ламинирано стъкло и фитинги против кражби.

И преди да изберете подходящите пластмасови прозорци за балкон или лоджия, трябва да решите какъв температурен режим искате да постигнете. Ако искате балконът да бъде колкото е възможно по-топъл, струва си да използвате петкамерен профил и трикамерна стъклена апаратура, както и да приложите максимално всички допълнителни функции, като инертен газ и специално стъкло. Ако температурата на балкона не е толкова важна, можете да поставите стандартен двоен стъклопакет и профил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем прозорциКак да изберем прозорци
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Гаранция за качество на пластмасовите прозорциГаранция за качество на пластмасовите прозорци
Как да изберем подходящите пластмасови прозорциКак да изберем подходящите пластмасови прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
» » Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
© 2021 BggeHat.com