Защо пластмасови прозорци пот?

Пластмасовите прозорци имат много предимства: имат много стабилен дизайн, дълъг експлоатационен живот, високо ниво на топло и звукоизолация. Но често се случва, че като се инсталират такива прозорци, вместо дългоочаквания комфорт човек получава непрекъснати проблеми. С появата на студено време на повърхността на стъклото се появява кондензация и на прозореца се образуват локви. Каква е причината за тези капки? Защо пластмасови прозорци пот и как да го предотврати? Сега ще разберем заедно.

Каква е опасността от кондензация на прозорците?

Конденз върху пластмасови прозорциСамият кондензат за прозорци не е опасен. Стъкло и пластмаса - водоустойчиви материали и прекомерна влага върху тях не оказва влияние, с изключение на това, че ще разруши външния вид на самия прозорец. Проблеми могат да възникнат, ако водата попадне в профила, в такива случаи през топлия сезон, благоприятна среда за възпроизводство на бактерии и гъби може да се образува в камерата.

Това може би е единственият ефект на кондензата. Във всички останали случаи това е по-скоро последица от проблеми, отколкото тяхната причина. Образуването на кондензат може да ни разкаже за неточности при производството на прозорци, грешен избор и грешки при работа.

Ето защо, ако пластмасови прозорци са изпотяване, първо трябва да разберете причината и да се отървете от него.

Основните причини за кондензация

1) Прекомерна влажност в помещението

Прекомерната влажност в помещението може значително да повлияе на благосъстоянието на наемателите, както и да намали живота на домакинските уреди и мебели.

Определянето на излишната влажност на въздуха в помещението е много проста. Първо, вие сами можете да го почувствате. На второ място, в помещение с висока влажност, кондензацията може да се образува не само на прозорци, но и на закрити цветя и битови предмети. Трето, във влажна стая доста често стените оставят тапети, освен това те могат да бъдат покрити с характерни жълти петна и с тях тавана.

За да се отървете от прекомерната влажност може да бъде чрез често излъчване, но за съжаление, за семейства с малки деца, това решение може да бъде проблематично. В този случай трябва да разберете причините за самата влажност - това може да са грешки в строителството, нарушаване на естествената вентилационна система, неуспех на водоснабдяването и наводнения от съседи.

В допълнение, влажността може да се увеличи не само в цялата стая, но и в рамките на един прозорец, например, ако има цветя за стая на перваза на прозореца. В този случай, достатъчно е да ги прехвърлите на друго място и прозорците ще спрат изпотяване.

2) Неправилен избор на прозорец

По принцип, всички изисквания за избор на пластмасови прозорци за жилищни и офис площи - стандарт. Основният фокус е върху термичната защита и шумоизолацията на прозореца. Влажността на въздуха в тези помещения е на средно ниво, така че хидроизолацията отива на фона.

Какво ще стане, ако пластмасовите прозорци в кухнята или в банята пот? Тук повишената влажност е нормата, а изискванията за избор на прозорци са много различни от стандартните. Първо, такива прозорци трябва да имат укрепено запечатване на прозорците с двоен стъклопакет. На второ място, листата трябва да бъдат отворени по няколко различни начина (това е необходимо, за да се улесни вентилацията). И трето, прозорците за кухнята и банята са най-добре оборудвани със система за естествена вентилация.

Ако тези препоръки не са изпълнени по време на подбора и инсталирането на прозорци, кондензатът ще ви бъде постоянен посетител.

Но се случва, че при инсталиране на пластмасови прозорци в кухнята или банята са взети предвид всички характеристики на тези стаи, но кондензата все още се появява. Причината за това е най-вероятно нарушение на конвекцията в стаята.

3) Нарушаване на конвекцията в стаята

Конвекцията е движението на въздушните течения. Според законите на физиката топъл и по-лек въздух винаги тече нагоре, под тавана, студен и тежък - по-близо до пода. Поради тази причина отоплителните елементи, например батериите, винаги са на дъното, както и климатиците и вентилаторите на средно ниво или под тавана. В този случай стаята непрекъснато изпитва естествено движение на въздуха и топлината.

конвекция в стаята



Понякога това се случва, че конвекцията във вътрешността на narushenaiz от това, което стъклото не се загрява и кондензация на повърхността на пластмасовото прозорче, в този случай стая, причината, поради прозорец пот, може да е твърде широк перваза на прозореца, напълно покрива на батерията. За да се отървете от кондензата, трябва да стесните малко прозореца.

4) Прозорци с двоен стъклопакет с ниска термична защита

Опитвайки се да спестят пари на прозорци, много от тях правят непоправими грешки, например купуват двойни стъкла с много ниска термична защита. През зимата вътрешната и външната страна на такъв прозорец с двоен стъклопакет е силно охладена и температурата на стъклото е поразително различна от стайната. Водата, която се съдържа във въздуха и попадне на повърхността на студено стъкло, се превръща в конденз.

Такова остъкляване преминава не само студен въздух, но също и на шума, така че ако къщата не е достатъчно топло и чуят звуците на улицата, причината, поради която се поти пластмасови прозорци в къщата, най-вероятно това е двоен стъклопакет. В контекста на нашата зима, се препоръчва да инсталирате най-малко двойно стъкло или единична стая, пълна с инертен газ и използването на специални енергоспестяващи прозорци. Ако прозорците Ви с двоен стъклопакет не отговарят на тези изисквания, за съжаление ще трябва да бъдат заменени.

5) Демонтаж на изолационното стъкло

Частите на двойното стъкло са плътно запечатани, което позволява поддържането на оптимална влажност и налягане вътре в камерата.

Ако се направят грешки по време на производството или монтажа на прозорците, защитният слой е повреден и в камерата за въздух може да навлезе прекомерна влага. Това обяснява защо пластмасовите прозорци се потят отвътре.

европейски стандарти (Международната организация по стандартизация) International ISO и имат леко конденз върху вътрешната страна на стъклото, през есента и зимата време, особено в началото на операцията. Това се дължи на внезапна промяна на температурата извън стъкленото устройство, което води до влага, която вече се намира във въздушната камера, да се превърне в кондензат.

В приемливи граници кондензатът може да се образува само на дъното на стъклото. Ако наблюдавате капките навсякъде около периметъра на изолационното стъкло, както и образуването на замръзване или дори лед, това показва спадане на налягането на двойното стъкло.

При снижаване на налягането стъкленият модул губи повечето свойства на топлинната екранировка, като най-добре е да се подмени такъв прозорец. Само в този случай разходите най-вероятно ще попаднат върху плещите на производителя, тъй като нарушаването на целостта на прозореца с двойни стъкла се случва най-често точно поради грешки в производството.

Ами ако пластмасовите прозорци се изпотят?

Сега, след като разбрахме основните причини за образуването на кондензат, нека повторим накратко как да избегнем това:

1) Опитайте се да наблюдавате нивото на влажност в помещението и да го проветрявате възможно най-често.

2) Извадете от первазите на прозореца с цветове на стаята.

3) Нарежете ширината на перваза на прозореца, ако блокира потока от горещ въздух от акумулатора.

4) Изберете пластмасови прозорци, които отговарят на всички изисквания за топлинна защита и запечатване.

5) Инсталиране вентилен клапан.

6) Ако сте сигурни, че причината за кондензацията е производствената грешка, незабавно уведомете производителя за това.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?Как да премахнете гъбички от пластмасови прозорци?
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
» » Защо пластмасови прозорци пот?
© 2021 BggeHat.com