Какви са най-добрите прозорци за поставяне в апартамент, къща, вила, балкон?

Градски шум, мръсотия и прах от улицата, чешми, прозорци за мъгла, кондензация - при всички тези проблеми всеки собственик на стари прозорци може да се изправи. Но подмяната на профила и прозорците с двоен стъклопакет не гарантира пълно унищожаване на тези несгоди, защото качеството на новите прозорци не винаги отговаря на съвременните изисквания. За да не купувате продукт, който не ви е подходящ заради неговите характеристики, си струва да проучите малко какви прозорци е по-добре да поставите в апартамент, къща, дача, балкон.

Кои прозорци са по-добре да се постави в апартамента?

Трикамерен и петкамерен PVC профилОсновният проблем, пред който са изправени обитателите на апартаменти, е силен шум от улицата. За да го разрешите, най-добре е да инсталирате пластмасов прозорец с четири-петкамерен профил и шумоизолиращ двоен стъклопакет. Ако апартаментът е на първия етаж, той може допълнително да бъде осигурен с помощта на антифриз и аксесоари. За апартаментите, разположени на слънчевата страна на къщата, се препоръчва да се монтира оцветена или енергоспестяваща стъкла. И сега повече за всеки детайл на прозореца.

Пластмасовият профил може да бъде трикамерен, четири и петкамерен. По-рядко срещани са шестмерни модели. Камерата, която наричаме куха въздушно пространство вътре в рамката на прозореца, която е разделена на вертикални прегради. Броят на камерите зависи от шумоизолацията и топлинната защита на прозореца, колкото повече са по-добре.

В зависимост от броя на камерите, ширината на инсталиране на профила варира. Този индикатор характеризира разстоянието от една външна стена на профила до другата.

Препоръчва се да се монтира профил с ширина най-малко 70 мм, но модерните GOST позволяват ширина 58 мм. Такива прозорци трябва да се поставят в стената между стаята и балкона.

Профили с различни монтажни ширини

Ние наричаме стъклената част на прозореца прозрачната част. Той, подобно на профила, е разделен на камери. Звукоизолацията и термичната защита на прозореца зависят от техния брой.

Преди това, в продължение на повече топлина задържане в обемисти кутии набори от три - четири остъклени прозорци. Основните характеристики на тези прозорци са големи, но има и съпътстващи проблеми: доставки на тежестта на крилото влошава бързо и Крилото беше трудно да се отвори. Днес все повече започва да се отказва от такива решения и започва да произвежда двойни стъкла, чиито основни характеристики не зависят от броя на камерите. Един от тези продукти е звукоизолиращо изолационно стъкло.

Стандартното звукоизолиращо изолационно стъкло се състои от три стъкла с различна дебелина и две камери, пълни с аргон. В допълнение, в този пакет можете допълнително да инсталирате стъкло с различна цел (например, ламинирано или енергоспестяващо) и по този начин да направи прозореца още по-функционален.

Сравнение на конвенционалните и шумоизолиращи стъкла

Поради различните дебелини на очилата, звуковите потоци се разсейват силно и аргон ги заглушава до удобно ниво за човека (30-40 dB).

Аргонът е благороден инертен газ, който има висока плътност. Той не влиза в никакви химически реакции (не гори, не се комбинира с други елементи), няма мирис и цвят и е напълно безопасен за хората. В допълнение към аргона, криптон често се използва за запълване на камерите, чиито топлинно екранирани и шумоизолиращи свойства са дори по-високи. Такъв газ струва повече, защо се увеличава цената на целия прозорец с двоен стъклопакет.

Особено важно е при избора на прозорец с двоен стъклопакет да бъде запечатването му. Ако това не стане достатъчно правилно, газът бързо ще се изпари и шумоизолиращото стъкло ще загуби някои свойства. Ето защо, изберете прозореца само от одобрени фирми, които предлагат гаранция на техните продукти, както и ако забележите признаци на понижаване на изолационното остъкляване (конденз, лед на прозорците) да уведоми дружеството и да ги помолите да замени стъклото.



Кои прозорци са най-добре да се поставят в апартамент, къща, вила, балкон зависи от нивото на необходимата сигурност.

Препоръчва се да се монтират антифуркционни фитинги на прозорците за първите етажи на сградите, които се различават от обичайните с по-издръжлива метална рамка. Отвън не е възможно да се отвори прозорец с тези фитинги. За апартаментите на приземния етаж се препоръчва също така да поставите закалено или ламинирано стъкло в прозорец с двоен стъклопакет.

Стъкло триплекс Закаленото стъкло е 6 пъти по-силно от обичайното. За да го разчупите, трябва да полагате много усилия и да не му донесете никакъв удар от камък или юмрук.

Ламинираното стъкло (триплекс) се състои от няколко стъкла и специален филм, който предпазва цялото стъкло от разделяне на фрагменти. Същата технология се използва при производството на предни стъкла на автомобили.

Ако апартаментът е на слънчева страна, през лятото можете да се сблъскате с проблема с ярко досадната светлина. За разсейване на лъчите в обикновен прозорец с двоен стъклопакет използвайте оцветено стъкло. Тя е покрита с цветен филм, който отразява светлинните лъчи. Цветът на филма зависи само от вашите предпочитания.

Подобна функция се извършва от енергоспестяващо стъкло. По-често се използва, за да се запази топлината в помещението, но ако инсталирате такава стъкла отвън, тя ще отразява ярките слънчеви лъчи от себе си.

Кои прозорци са по-добре да поставите в частна къща (в дача)?

Енергоспестяващо стъклоИзискванията за прозорци за селски къщи в много отношения се различават от изискванията за прозорци за апартамент. Първо, в този случай по-богат избор на рамков материал: можете да поставите дървени и пластмасови прозорци. На второ място, термичната защита на прозореца е по-важна от шумоизолацията.

В частни къщи се препоръчва поставянето на пластмасови или дървени прозорци от залепени греди.

Дървеният профил на залепения дървен материал има високо ниво на топлоизолация и шумоизолация. Лепените лъчи се състоят от няколко внимателно обработени дъски, залепени заедно в една опаковка. За разлика от обикновен бар, той не се страхува от влага и огньове.

Трябва да се обърне внимание на избора на дървен материал. В съвременния пазар на дървени прозорци, дъб, лиственица, смърч, бор, тик и меранти са много популярни. Най-добрият избор ще бъдат прозорците от лиственица. Това дърво има средна плътност и сравнително ниско тегло, добре е импрегнирано с естествени смоли, така че е по-лесно да се толерира висока влажност на помещението, силен дъжд и атаки на вредни насекоми.

Ако решите да инсталирате пластмасови прозорци в къщата си, спрете да избирате многокамерни профили с подсилено уплътнение и допълнителни средства за топлинна защита, например запълване на въздушните камери от пяна-подобни материали.

Прозорците с двойна стъкла трябва да бъдат избрани с инертни газове и с енергоспестяващо стъкло. Това стъкло ще спести до 90 топлина в стаята.

Кои прозорци са по-добре да се поставят на балкона?

Балкон с пластмасови прозорци Затоплянето на балкона е доста трудна задача. Като правило, стените му са с малка дебелина и за инсталиране на прозорци с монтажна ширина над 70 мм няма възможност, така че изберете прозорци с голям брой камери, но с малка дълбочина.

Двойно остъкляване за балкон е по-добре да изберете шумоизолирани с енергоспестяващо стъкло. Такъв тандем ще запази топлината до максимум и на тишина на вашия балкон.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Как да не замразите през зиматаКак да не замразите през зимата
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Дървени прозорциДървени прозорци
Пластмасовите прозорци са правилният изборПластмасовите прозорци са правилният избор
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Какви са най-добрите прозорци за поставяне в апартамент, къща, вила, балкон?
© 2021 BggeHat.com