Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец

Пластмасовите прозорци днес са много популярни, защото облекчават собствениците на досадните проблеми, свързани с изолацията и боядисването на продуктите. Но понякога има нужда да се заменят прозорците с двойни стъкла, например ако прозорецът е счупен, замъглено или не пречи на проникването на уличния шум.

В такива случаи е много важно да знаете как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец, за да не го повредите или структурата като цяло.

Подготвителен етап

Преди да започнете, трябва да проучите структурата на пластмасовия прозорец.

Състои се от няколко елемента:

  • Рамка, която е носеща конструкция, през която се фиксират преден и двоен стъклопакет;
  • Отворената част на конструкцията, наречена крило;
  • Прихващане, което разделя прозореца на части;
  • Shtapiki, изпълняващ ролята на фиксиране на прозореца с двоен стъклопакет в рамката;
  • Фитинги, които правят възможно отварянето на прозореца в различни режими.

Премахването на пластмасов прозорец изисква използването на следните инструменти:

  • Брадва или широка шпатула;
  • Нож с остър нож;
  • Картина за рисуване;
  • Каучуков чук;
  • отвертка;
  • равнище;
  • Работни ръкавици.

Демонтиране на прозореца: последователност от действия

Стъклената единица е фиксирана в рамката с помощта на специални гумени перли. Ето защо, за да премахнете внимателно стъклените изделия, първо трябва да ги махнете. Опитни монтажници, които от личен опит знаят как да издърпат прозорец с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец, препоръчвам да използвате обикновена брадва, остър нож или шпатула. Но трябва да вземете инструмент с плосък, а не с полукръг. Той се вкарва във вертикалния шев между ръба и рамката. Трябва да се гарантира, че на повърхността му няма драскотини. Когато бравата на брадъра влезе в шева няколко милиметра, трябва да го натиснете малко, причинявайки топчето да се отдалечи от рамката. Трябва да се има предвид, че те седят здраво на местата си.

Освен това стъклените перли се вкарват в рамката, която не е перпендикулярна на повърхността на стъклото, но по протежение на нейната равнина. Следователно, неправилното движение може да доведе до увреждане на конструкцията.



Следващата стъпка е леко да завъртите дръжката на инструмента, за да издърпате топчето от рамката. Подобни действия трябва да се извършват по цялата дължина на стъклото. Когато е напълно изключен от рамката, той може да бъде изваден от конструкцията. Въпреки това, като изучава въпроса как да разглобяваме прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец, не трябва да се забравя, че стъкленият ръб се вкарва в конструкцията в странична посока. Следователно, тя трябва да бъде отстранена не на себе си, а по повърхността на стъклото. Експертите препоръчват да започнете процеса с вертикални топчета и след това да отидете до долната хоризонтала. След това е необходимо да се отдели второто вертикално зърно и да се завърши процедурата с горната хоризонтала.

И на последния етап трябва да държите чашата с ръката си. Ако произволно промените последователността от действия, тогава има голям риск да излезете от рамката преди време. Но ако има помощник, тогава един човек може да държи стъклото, а вторият може да извади стъклените перли. След разделянето на стъклото от рамката е възможно да се пристъпи към изземване на двойното стъкло. За да направите това, трябва да го вземете от горния край и леко да го накланяте в посока. След като започне да се движи, трябва да преместите ръцете си и да го отведете дострани. След това демонтирането на пластмасовия прозорец трябва да става по-лесно и прозорецът с двоен стъклопакет може да бъде свален от прозореца. Но при това трябва да се има предвид, че стъкленият модул е ​​доста тежък, така че трябва да внимавате, иначе той може да падне и да се счупи. Най-добре е да поставите върху ръцете си специални ръкавици, които предпазват кожата от различни повреди, а също така значително улесняват работния поток.

Изолационни стъкла

За да разберете как да разглобявате изваденото стъкло, трябва да знаете, че той се състои от няколко дебели стъкла, които са свързани помежду си чрез специална алуминиева рамка. Между тях се поставя уплътнител, който абсорбира влагата. За да разглобите стъкленото устройство, е необходимо да изрежете горния слой на уплътнителя с нож. В този случай не можете да натиснете ножа между прозорците твърде дълбоко или по друг начин, може да повредите прозореца.

Най-добре е постепенно да премахнете уплътнителя, като премахнете слоя по слой, докато се появи алуминиева рамка. На този етап най-добре е да работите с асистент.

Как да премахнете крилото правилно

Демонтажът на обтураторите се осъществява с помощта на една единствена технология, независимо от вида на въртене или сгъване. Най-добре е да използвате клещи за тази цел. На първо място, е необходимо да премахнете декоративните елементи от листовете. Тази операция изисква много грижи, тъй като декорът може лесно да бъде деформиран или повреден. Процесът на демонтиране се препоръчва в следния ред:

  • Осигурете плътно прилепване на крилото към рамката на прозореца;
  • С помощта на клещи първо свалете горния и след това долния щифт;
  • По време на свалянето на крилото с пантата на рамката е необходимо леко да се повдигне структурата.

За да премахнете дръжката на прозореца, завъртете декоративния капак на предния панел настрани, след което развийте винтовете с отвертка. За разглобяване на останалите фитинги се препоръчва да се използват услугите на специалисти, тъй като свързването на отделни части се осигурява от скрити куки. Повреждането им ще доведе до счупване на хардуера.

Демонтиране на рамката на прозореца

След като разгледахме как да премахнем прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец, е време да започнем да демонтираме рамката. Този процес започва с отстраняването на склонове, външни и вътрешни. Освен това е необходимо декоративният слой да се отстрани от монтажната пяна и анкерните плочи. В долната част на рамката, в повечето случаи е инсталиран монтажен профил, т.нар. Mauerlat, към който са фиксирани гредата и перваза. Ако е налице, первазът се демонтира и отстраняването се премахва преди отстраняването на рамката. Ако Mauerlatt не е инсталиран, тези произведения могат да бъдат изпълнени на последния етап. Във всеки случай, трябва да бъдете много внимателни, за да не повредите отвора.

Първото нещо, което трябва да разберете за заключващия хардуер. Първо трябва да отвиете копчетата и да махнете винтовете. Заключващият механизъм се демонтира с помощта на отвертка. Разглобената конструкция се препоръчва да бъде монтирана в отделна опаковка, за да се избегне загубата на отделни части. След това изрежете монтажната пяна около целия периметър на прозореца. За тази цел най-добре е да използвате специална дървесна хартия. След това извадете винтовете или фиксиращите болтове, които фиксират рамката. Тогава тя може да бъде извлечена изцяло или частично. И за да се улесни процеса, се препоръчва малко разхлабване на рамката. Най-подходящите инструменти за отстраняването му са чукът и скрапът. Процесът на демонтиране на различни прозоречни структури може да се различава леко в детайли. Но експертите съветват да се придържат към определената последователност от действия за безопасно извличане.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Смяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорецСмяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорец
Как да вмъкнете пластмасов прозорец?Как да вмъкнете пластмасов прозорец?
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Как да не замразите през зиматаКак да не замразите през зимата
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
© 2021 BggeHat.com