Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт

Ако погледнем модерния пластмасов прозорец, инсталиран в апартамента, не се случва на обикновения човек колко елементи се състои от него. Междувременно компонентите за пластмасови прозорци трябва да бъдат направени възможно най-високо, да имат голяма издръжливост и висока функционалност. От тези свойства зависи от качеството на системата като цяло и нейното безпроблемно функциониране през целия живот на системата.

Прозорци с двоен стъклопакет

Стъкленият пакет е метод за инсталиране на комплект стъкла в рамката на прозореца. Тя е еднокомпонентна структура, която се състои от две или повече стъклени платна с въздушни междини с фиксирана ширина. Стъкленият модул е ​​монтиран в сглобяема рамка от пластмасов профил и запечатана с гумени перли.

Уплътняването на остъклените прозорци осигурява висока степен на топло и звукоизолация на PVC дограмата, осигурявайки по-голям комфорт за микроклимата в помещението. Повърхността на стъклото в изолационното стъкло не се нуждае от грижи и миене, тъй като те не са замърсени през целия живот на уреда. И това е не по-малко от шестдесет години за климатичната зона на средната Русия.

Стъкло за прозорци с двоен стъклопакет

При производството на модерни пластмасови прозоречни системи се използват еднокамерни конструкции с две стъкла или двукамерни конструкции с три стъкла.

Системите с три чаши и две въздушни камери между тях много по-добре запазват топлината в помещението и предпазват от външен шум.

Свойствата на изолационните стъкла са засегнати от три основни характеристики:

  • дебелината на всяко стъкло и разстоянието между тях;
  • технически параметри на стъклата и техния брой;
  • състав на газ, който е пълен с двойни стъкла прозорец.

Стъклото, като аксесоари за пластмасови прозорци, също са най-важните елементи на пластмасови прозоречни системи.

Дебелина на конструкциите

Прозорците с двоен стъклопакет имат дебелина не по-малка от 16 милиметра и не повече от 46 милиметра (при някои модели до 50 милиметра). Тъй като дебелината се увеличава, термичните параметри на конструкциите се подобряват, въпреки че този процес възниква при известно намаляване на топлоизолацията. За звукоизолиращи свойства дебелината на изолационното стъкло не е толкова важна. Практиката показва, че допълнителният шум е по-добре защитен от отделни структури, отколкото стъклото, монтирано в един лист.

Качество и количество стъкло

Дебелината на изолационното стъкло, използвано за монтаж, има важна роля, което се забелязва при смяна на стъклото с диаметър 6 мм. В този случай параметрите на звукоизолация се увеличават значително. Още по-забележимо е подобряването на шумоизолационните характеристики при монтиране на стъкла, оборудвани с PVB мембрана.

При подобряването на качествените характеристики на стъклото обикновено се увеличават техните термоизолационни свойства. Особено ефективни в това отношение са очила с ниски емисии и енергоспестяващи стъкла при проектирането на изолационното стъкло. За да придадете на готовия прозорец специални свойства, се използват декоративно стъкло, витражи, пясъкоструене и много други видове материали. Броят на чашите е от две до три, а дори и четири - в отделни случаи.



Качеството на стъклото се определя от маркировката му, а най-високата е степента M1 (полирано стъкло).

Запълване на пространството между панелите

Въздушните камери между прозорците са изпълнени със смеси от химически инертни газове, така че трябва да определите кой газ се изпомпва между прозорците на вашия прозорец. Основните газове за пълнене на въздушни камери са криптон или серен хексафлуорид, които имат ниска топлопроводимост и по-добре изолират помещението от температурните колебания. В това отношение аргонът, популярен сред потребителите, е неефективен.

Прозорец профил

Тази концепция обозначава тялото на прозореца като част от рамковата рамка и нейните клапи. Има и други PVC профили с различна цел, но се използват при производството на прозорци и остъкляване на апартаменти. Заедно те се определят от система от профили. Преди да купите части за пластмасови прозорци, например профила на прозореца, трябва да разберете разновидностите на последния. Профилът е рамката на прозоречната система, която определя външния вид и техническите параметри на прозоречната система. Името на пластмасовите прозорци се дължи на подходящия профил.

Поливинилхлоридният профил изглежда като твърда конструкция с предварително определен вид и структура. Той е синтетичен полимер, екструдиран от естествени материали: нефтопродукти и натриев хлорид. Висока топло- и звукоизолация, лекота на поддръжка разграничават PVC структурите от дървесни и алуминиеви продукти. За подобряване на здравината на крайните продукти в специалните кухини на рамката и листовете се поставят метални вложки, което им дава възможност да ги нарекат металопластични конструкции.

Ремонт на прозорци и фитинги

PVC прозорците, за разлика от дървените прозорци, не изискват ежегодно боядисване и постоянна грижа. Но, както всяко сложно техническо устройство, те се нуждаят от периодична превенция и ремонт.

Пластмасовите прозорци изпълняват функциите си благодарение на правилната работа на хардуера:

  • настройка на максималния интензитет на вентилацията;
  • отваряне и затваряне на листовки;
  • блокиране на листовки в определени позиции;
  • заключване от затваряне по време на течението.

Видове ремонт на аксесоари

Превантивна поддръжка:

  • тунинг работа;
  • смазочни работи;
  • подмяна на гумени уплътнения;
  • инсталирането на писалки.

Опростен ремонт на хардуер:

  • подмяна на коша за управление;
  • подмяна на прозорци с двоен стъклопакет;
  • подмяна на фитинги.

Причината за започване на ремонтите на прозорци и фитинги може да служи като:

  • отваряне / затваряне на прозореца с прекомерна сила;
  • щанд с един от пантите;
  • с прозрачен удар от прозореца;
  • ледогенерация през зимата;
  • нарушаване на целостта на изолационното стъкло;
  • разрушаване или пълна повреда на ръкохватката да работи;
  • огънете профила.

Тези неизправности се елиминират сами (с изключение на огъване на профила), като се използват прости инструменти. Огъването на профила или подмяната на изолационното стъкло е възможно само след като се обърнете към сервизния отдел на фирмата, инсталирала прозоречната система.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасовият прозорец се състои от дизайнаПластмасовият прозорец се състои от дизайна
Смяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорецСмяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорец
Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорецКак да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
Как да подмените пломбата на пластмасов прозорецКак да подмените пломбата на пластмасов прозорец
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
» » Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
© 2021 BggeHat.com