Как да подмените пломбата на пластмасов прозорец

Уплътненията, използвани в конструкцията на PVC прозоречните системи, се наричат ​​уплътнения, изработени от еластични материали като каучук или пластмаса. Те се изпълняват в конфигурация, съответстваща на повърхността на уплътнителния елемент на прозореца, и са отговорни за плътността на натиска на крилото спрямо рамката, затягането на прозореца с двоен стъклопакет, затягането на вкараните стъкла и рамката. Всеки производител на PVC профили използва свой собствен тип уплътнител за завършване на своите продукти. Следвайки това, при подмяната на уплътнителя върху пластмасовите прозорци, непременно трябва да се вземе предвид фирмата, в която е била пусната, както и материалът и качеството на изработката.

Почти всички нови жилищни сгради и повечето от вече използваните жилищни и административни сгради са оборудвани със съвременни пластмасови системи, което се обяснява с тяхната практичност и висока функционалност. Те перфектно се вписват във вътрешните интериори на апартаментите, перфектно изпълняват светлинни функции, не изискват постоянно обновяване и осигуряват почти перфектна херметичност на помещенията. За съжаление, подобно на всички сложни технически проекти, пластмасовите прозорци понякога престават да изпълняват функциите си.

Времето на безпроблемно прозорче от пластмаса се определя от качеството на компонентите, които включват профили, комплект фитинги, двоен прозорец и уплътнения. При тях най-често възникват проблеми, най-вече поради лошото качество на гумата или пластмасата, като неправилно осигуряват здраво опиране на крилата на прозореца към рамката. Въпросът за ремонта в този случай се решава с подмяна на дефектния уплътнител, който най-често става неизползваем поради изсъхване поради липса на смазване и излагане на слънчева светлина.

Срокът на експлоатация на най-доброто качество на уплътнителя е не повече от пет години, след което уплътнителят е заменен на пластмасови прозорци, цената на един комплект е доста ниска.

Сам по себе си, процесът на замяна на печатите е съвсем прост, но не е много лесно да се изпълни. За тази цел е необходимо да имаме достатъчно практика, да разберем добре видовете материали, подходящи за висококачествено уплътняване на пластмасови конструкции.

Освен това е необходим набор от специфични инструменти за бърза и безупречна работа. В противен случай трябва да се свържете със сервизния център или фирмата, която е издигала прозореца ви, тъй като има опасност от увреждане на дизайна на прозореца в резултат на непрофесионалната ви манипулация и ремонтът на структурата може да стане доста скъп.

Как да определите необходимостта от замяна на уплътненията

Съществуват известни признаци, които показват необходимостта от ремонтни дейности, като се заменя печатът на пластмасовия прозорец в следните случаи:



  1. ако се открие замръзване на стъклата. Пластмасовите прозорци по време на мразовити студове могат да замръзнат, като в пластмасовия профил се появяват ледове, понякога с впечатляващи размери. Проблемът възниква поради износване (частично или пълно) на уплътнителен каучук или пластмасов уплътнител;
  2. на стъклата се появи кондензация. Това може да се дължи на недостатъчно плътно затваряне на листовете, в резултат на което температурата на стъклото, разположена от вътрешната страна, леко се понижава. Това е разликата в температурата, която води до появата на кондензационна влага;
  3. в апартамента има прозорци с затворен прозорец. Това явление е причинено от недостатъчно стегнат натиск на клапаните върху рамката, което се провокира от износването на уплътняващата гума. Проблемът се решава и чрез замяната на този елемент на пластмасовия прозорец.

Процесът на замяна

Така че, как да промените самия печат върху пластмасовите прозорци? Преди всичко, износеното уплътнение се отстранява от канала, който след това се почиства и обезмаслява внимателно. Уплътнителят е въже от еластичен материал с тръбно или профилно напречно сечение. Този параметър зависи от типа на прозореца.

Това е този каучуков шнур, който отговаря за микроклимата във вашия апартамент: дали ще бъде топло през зимата и хладно през лятото, дали ще страдате от течения и т.н. Желателно е да се избере уплътнител, произведен от европейски фирми, тъй като китайските и турските продукти са с ниско качество. Преди да започнете подмяната, следва да се подготвят следните инструменти / материали:

  • закупено печат на необходимия тип;
  • специален адхезивен състав;
  • ножици или остър нож на гума.

След като извадите износения гумен шнур от жлеба, самият профил и освободените канали се почистват от мръсотия с влажна кърпа, след което се обезмасляват. Ъглите на каналите се намазват с лепило, след което в тях се вкарва твърдо гумено уплътнение. Строго е забранено да се вмъква нарязано на парчета. След като кордата е напълно напълнена в жлеба и подравнена по височина, краищата му се отрязват и фиксират с лепилен състав.

По време на полагане на въжето, тя не може да бъде прекалено опъната или изстискана.

Видове печати

Най-често прозорците са оборудвани със следните типове уплътнения:

  • гумени шнурове;
  • силиконови уплътнения;
  • уплътнения от EPDM материал.

Техническите параметри на тези уплътнения са почти идентични и техният експлоатационен живот зависи от условията на околната среда и редовната поддръжка. Поддържането на пломби за пластмасови прозорци е да се почистват от мръсотия и мазнини със силикагел.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителяЕтапи на остъкляване на апартамента и изборът на производителя
Смяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорецСмяна на стъкло и аксесоари в пластмасов прозорец
Как да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорецКак да премахнете прозореца с двоен стъклопакет от пластмасов прозорец
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Аксесоари за пластмасови прозорциАксесоари за пластмасови прозорци
Замяна на гумен уплътнител на пластмасови прозорциЗамяна на гумен уплътнител на пластмасови прозорци
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Подмяна на перваза на прозорецаПодмяна на перваза на прозореца
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
» » Как да подмените пломбата на пластмасов прозорец
© 2021 BggeHat.com