Аксесоари за пластмасови прозорци

На прозорците пластмасовите аксесоари могат да се използват като комплект от производителя или отделно. Най-добре е да поръчате система с "местни" фитинги, тъй като те са проектирани, като се вземат предвид всички характеристики на профила. Стандартните аналози, които имат универсално приложение за всички видове профилни системи, може да не отговарят на очакванията.

Надеждността и удобството при работа на прозоречните конструкции до голяма степен зависят от качеството на компонентите и аксесоарите. За съжаление, не всички клиенти обърнат внимание на тези елементи, с погрешното убеждение, че този профил и стъклопакет са по-важни. Window фитинги - Той е не само дръжки и панти, е голям набор от аксесоари, които да повлияят на гладката откриването на крилата на прозорците, яснота заключване, както и да предоставят допълнителни възможности за вентилация.

Типове прозоречни фитинги

Според вида на отваряне, хардуерът на прозореца може да бъде: въртящ се, сгъваем, за плъзгащи се конструкции, със скрити панти.

Фасунгите за обръщане и наклон се състоят от:

  • ножици с два диапазона на отваряне;
  • блокиращ наклон на крилото;
  • елемент против взлом;
  • допълнителна средна запек.

Тази система ви позволява да настроите режима на вентилация на две места и напълно да отворите крилото.

За да се повиши безопасността, люлеещият и наклоненият хардуер може да бъде допълнен със специално заключващо устройство - защита срещу пълно отваряне. Този механизъм е най-добрата защита за децата. Тя не ви позволява да отваряте крилото, но само му позволява да се накланя под ъгъл. В допълнение, блокиращото устройство елиминира риска от завиване на крилото на една шарнирна част, а фитингите към пластмасови прозорци с железопътен механизъм се състоят от следните елементи:

  • направляващи релси;
  • ролки, които са прикрепени към дъното на листа;
  • заключващ механизъм.

Този прозорец е напълно затворен, напълно отворен или поставен в режим на вентилация. Удължената успоредна плъзгаща система може да бъде допълнена със стандартен механизъм за позицията на крилото на листа. Новите, модернизирани системи са структури, в които всички елементи на бримките са монтирани в гънката на листа и не са видими. Поради компактността на такива вериги, става възможно прозорецът да бъде снабден с допълнителни елементи срещу взлом. Те осигуряват защита срещу отстраняване от пантите, предотвратяващи умишленото повдигане на листа.

По отношение на функционалната си стойност прозорците са разделени на следните типове: дръжки, панти, уплътнения, облицовки.

Дръжки за пластмасови прозорци

Всички дръжки на прозорците трябва да преминат най-строгите тестове и да отговарят на одобрените стандарти и правила. За максимална сигурност е препоръчително да завършите пластмасовите прозорци с дръжка с ключ. С него вероятността за неразрешено влизане в помещенията е напълно изключена, дори ако крекерът има минимален набор от инструменти.



Важен фактор е дизайна на дръжката. Такъв капкообразен аксесоар се вписва перфектно в ръката и осигурява изключително удобно усещане всеки път, когато се справяте с пластмасов прозорец. Що се отнася до материала, тогава най-практичните са продуктите от изцяло метален прът, покрити с няколко пласта пластмаса. Тъй като PVC прозорците се предлагат в различни цветове, дръжките трябва да бъдат избрани така, че техният нюанс да е възможно най-близо до сянката на рамката.

На люлеещите се прозорци пластмасовите фитинги се различават по външен вид от паралелно плъзгащите се конструкции.

Във вратите, които се плъзгат с помощта на железопътен механизъм, се монтират конвенционални ръкохватки и удобни ключалки. Те са монтирани в профила и изглеждат по-точни и естетични от обикновените дръжки.

контури

  • Основната функция на пантите за пластмасовия прозорец е лекотата и гладкостта на отварянето и затварянето на клапата.
  • Въртящите се панти отварят крилото отвън или отвътре.
  • Сгъваеми панти - завъртете долната част на листа навън и горната част отвътре.
  • Външни бримки - осигуряват подобрено закрепване на листа. Обикновено се използват за големи площи.

Пантите могат да бъдат регулируеми и нерегулирани. От практическа гледна точка най-добре е да се монтират регулируеми панти, тъй като листата могат да се увиснат с няколко милиметра от времето. Чрез метода за изработване на пантите могат да бъдат: пресовани, подправени. Най-практични и издръжливи са фитингите на прозорците на пластмасовата студена ковашка. По отношение на материала на производство пантите могат да бъдат направени от месинг или алуминиева сплав. Тези материали гарантират 16 000 цикъла на непрекъснато отваряне и затваряне на листата.

Скритите контури са инсталирани в профилната гънка. До тях има специална дупка, през която се смазват частите, като по този начин се намалява износването на фитингите. Основното предимство на съвременните скрити панти е, че имат всички видове отваряне на пластмасов прозорец.

Уплътнители

Гумените уплътнения за пластмасови прозорци са необходими за цялостно хидроизолиране на изолационното стъкло и по-плътно прилепване на листа към рамката. Уплътнителите, изработени от гума и силикон, се считат за най-практични. Според формата на конструкцията, пломбите могат да бъдат: еднолистни, двулистни, трицветни. Трябва да се отбележи, че няма универсални печати. Пластмасовите прозорци от различни производители имат отливки и са произведени с определен шаблон за перфектна съвместимост с пломбата.

За оптимална плътност на затваряне на прозорците този материал е по-добре да се поръча от фирмата, която произвежда профилни системи.

наслагвания

Декоративните капачки изпълняват естетическа функция. Те покриват пантите, затварящите елементи, скрепителните елементи, придаващи на конструкцията по-чист и завършен вид. Класическите бели прозорци са завършени с бели наслоявания, цветни пластмасови прозорци - покрития в тон.

Също така има така наречената фалшива облицовка за пластмасови прозорци. Те изпълняват изключително декоративна функция. С помощта на такива насочващи линии върху прозореца с двоен стъкло се създава уникална рамка. Много често дизайнерите и архитектите използват тази техника за създаване на скици и проектиране на сгради в бароков или класически стил.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Видове модерни пластмасови прозорциВидове модерни пластмасови прозорци
Защо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилацияЗащо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилация
Дървени прозорци конструкции bitryДървени прозорци конструкции bitry
Монтаж на прозорци в детската стаяМонтаж на прозорци в детската стая
Бърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца pБърза и висококачествена инсталация на прозорци от прозореца p
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Пластмасови прозорци с големи размериПластмасови прозорци с големи размери
Мебелни фитингиМебелни фитинги
Опции за защита на съвременните прозорциОпции за защита на съвременните прозорци
» » Аксесоари за пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com