Защо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилация

Микровентирането на пластмасови прозоречни конструкции практически напълно премахва процедурата за кондензация на влага върху стъклото. Поради това използваните фитинги с клапани са задължителни елементи на прозоречните пластмасови конструкции. Паропропускливостта на изолационното стъкло е почти равна на нула, в резултат на което върху стъклото в периода от октомври до април може да се образува изпарение.

Основни понятия

Когато студената чаша дойде в контакт с въздуха, който е много по-топъл, на него се образува кондензация. За да избегнете това, има две възможности. Първото - охлаждане на стаята, което не е точно като собствениците. Вторият вариант е да се организира микро вентилация: създава се вятърна бариера, която не позволява контакт с топлия въздух на стаята със студено стъкло на прозоречната конструкция.

В този случай е необходимо да се организира вятърна бариера, така че обменът на въздух в стаята да се извършва с интензитет, който да не повреди отоплителната система. Това означава, че системата за микровлакнене на пластмасови прозоречни конструкции не трябва да охлажда помещението.

Системата за микровлакнести пластмасови прозоречни конструкции трябва да осигури генерирането на студен въздушен поток в местната зона, непосредствено до стъклото.

Типични методи на вентилация

Стандартните методи за минимизиране на проветряването на пластмасови прозоречни конструкции включват технологии, които са ориентирани към създаване на обмен на въздух с интензитет от 10-15 с. метра на час. Такава обмяна на въздух може да бъде създадена с помощта на някои устройства:

  • аксесоари, благодарение на които е възможно да се отварят пластмасовите прозорци за няколко милиметра, като се организира счупена микровлажна система;
  • ограничител на гребена (монтиран е близо до дръжката на листа);
  • климатични вентили, които нарязват в рамката, крилото.


Всеки метод на местен обмен на въздух в близост до посочения по-горе прозорец се осъществява по различни начини, има свои предимства и недостатъци.

Microvolving използване на гребени

В тази ситуация каналът за подаване, през който навлиза студен въздух в помещението, се формира поради пролуката между рамката, леко открехната на крилото. Закрепването на листа в леко отворено състояние се осигурява от гребен, разположен навътре / отвън.

В първия вариант, клапата се закрепва просто чрез канал, който е изрязан във външната скоба. Във втория вариант се прави отвор при 30-60 метра. Неговото фиксиране се извършва върху вложката-гребен, която се намира вътре. Ъгълът на отваряне на крилото се избира според позицията на дръжката на прозореца.

Основните предимства на микровентилацията с помощта на гребен

  • Контрол на свеж въздух. Когато използвате гребена, прозорецът се отваря леко до 30-60рд. Това означава, че от минимална вентилация до пълна вентилация.
  • Цялостта на рамката в пластмасовите прозорци.
  • Издухване на прозореца, перваза на прозореца. В същото време няма проблем в областта на проблема.

Комбитата са доста евтин продукт.

данни

Микровентирането може да бъде организирано чрез по-прецизни регулиращи конструкции, например сгъваема спирачка. Той осигурява заключване на ъгъла на отваряне на листа вертикално / хоризонтално. Структурата на механизма се представя от два отделни елемента, които са прикрепени към листа, рамка. Такова устройство може да бъде инсталирано на шарнирни, сгъваеми структури.

Ъглова предавка - един от елементите на заключващия хардуер. Той може да блокира люлеещото се, люлеещо действие на листата. Всъщност устройството прилича на гребен, който се настройва само на 5-7 позиции. Този компонент на хардуера може да бъде инсталиран по време на производството на прозоречната конструкция и директно в процеса на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избиране на прозорец pvc подчертаваИзбиране на прозорец pvc подчертава
Основни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонтОсновни компоненти за пластмасови прозорци и техния ремонт
Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорциМонтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци
Инсталиране на дограма от пластмаса до ключИнсталиране на дограма от пластмаса до ключ
Пластмасови прозорци от енергоспестяващ типПластмасови прозорци от енергоспестяващ тип
Фалшив като елемент на декорация на пластмасовия прозорецФалшив като елемент на декорация на пластмасовия прозорец
Стилен дизайн на пластмасови прозорци, използвайки оформлениетоСтилен дизайн на пластмасови прозорци, използвайки оформлението
Вентилация в къщатаВентилация в къщата
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Къщата има нужда от парна бариераКъщата има нужда от парна бариера
» » Защо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилация
© 2021 BggeHat.com