Избор на аксесоари за вратата

Всяка врата е оборудвана с монтажни елементи като дръжки, брави, панти, ключалки, ключалка и т.н. Качеството на използваните аксесоари има пряко влияние върху правилното функциониране на вратата, нейната надеждност, устойчивост на напукване, естетичен вид на вратата. Продажба в магазина berislav.com.ua качествени входни врати с отстъпка и с много добри вградени фитинги.

Нека разгледаме подробно всеки компонент от аксесоарите.
Дръжки. Всички писалки, в зависимост от типа на ключалката, са разделени на стационарни и съвпадащи.
Стационарните или "дръжките-скоби" са много прости в изпълнение, не са свързани с ключалката и нямат движещи се части.
Фалшивите дръжки са директно свързани с ключалката, която в своя дизайн има ключалка, т.нар. "Език". Механизмът на действие на такива дръжки може да бъде натискане или завъртане. При дръжките за натиск операцията на заключване се осигурява от движението на фиксатора, което се получава, когато се натисне дръжката с формата на L. В ротационните дръжки движението на фиксатора се осигурява чрез просто завъртане на фиксатора.

Дръжките на вратите се класифицират и по метода на закрепване: едната се фиксира само с винтове към крилото на вратата, а останалите се закрепват с винтове от двете страни на вратата. Вторият вариант осигурява по-голяма надеждност от първата.



Дръжките се различават и по материал, от който са направени.
Традиционните материали са неръждаема стомана, алуминий, месинг. Последният е най-добрият вариант при избора на материала на дръжката, защото е устойчив на корозия и има приятен естетически вид.

Loop. Пантите са разделени на шарнирно и завинто - всичко зависи от степента на закрепването им.
Сгъваемите панти могат да бъдат сваляеми и еднокомпонентни. Неотделящите се панти се считат за универсални и прилягат на всяка врата, независимо от страната на отварянето. Недостатъкът за тяхното използване е в земята, което изключва разглобяването на вратата и нейното повторно закачване - в този случай ще е необходимо да се завъртат и да се сменят.
Закрепващите панти са два цилиндъра, които се закрепват с винтове към крилото на вратата. Те се използват при окачване на интериорни врати и ви позволяват да ги демонтирате, без да демонтирате пантите.
Пантите са направени от определени видове стомана, месинг и други сплави. Най-силни са стоманата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Аксесоари за вратиАксесоари за врати
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Избиране на ключалката за предната вратаИзбиране на ключалката за предната врата
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
Мебелни фитингиМебелни фитинги
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Вратата се захваща с модерен стилВратата се захваща с модерен стил
Защита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочиЗащита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочи
Повече за вратитеПовече за вратите
» » Избор на аксесоари за вратата
© 2021 BggeHat.com