Като поставяме ключалки в интериорни врати, самите ние поставяме механизмите

Една от най-трудните задачи при монтажа на вътрешната врата - подмяната на дръжката с ключалка. По време на тези произведения са възможни много често срещани грешки, поради които платното няма да функционира правилно. В тази статия ще разгледаме характеристиките и правилата за заключване на брави, знаейки какво, можете да изпълнявате работата лесно и без грешки.

Инструменти - какво ще трябва да инсталирате сами?

Заключването на ключалките в интериорните и входните врати, въпреки сложността, изисква минимален набор от инструменти и материали. Най-вероятно всички необходими инструменти можете да намерите във вашия арсенал или да купите на малка цена. За работа ще ви трябва:

  • бормашина;
  • отвертка;
  • рулетка;
  • молив;
  • сондаж 2 мм;
  • Пробиване с перо или сглобка с 23 мм;
  • хартия нож;
  • длета с 1 и 2 см;
  • Картина за рисуване;
  • корона за дървообработка (50 или 54 мм в зависимост от дебелината на ножа).
За поставяне на брави и панти можете да направите с минимален набор от устройства, налични в ежедневието

За поставяне на брави и панти можете да направите с минимален набор от устройства, налични в ежедневието

На пазара можете да намерите и специални комплекти инструменти за вратовръзка на достъпна цена, но е още по-евтино да закупите отделно отделни инструменти и консумативи. Един от основните недостатъци на сглобените комплекти е, че включват 22 мм свредло. Такава тренировка може да се използва, но дупката, направена с нея, трябва впоследствие да бъде разширена с длето.

Има различни видове брави за вътрешни врати. В тази статия ние считаме монтирането на най-честият тип, която има две дръжки (кръгли или D-форма), цилиндричен механизъм пружина, съединенията с винтове, ключалки и два изхода, необходими за затваряне цилиндрични механизми.

Направете дупка и поставете дръжката на заключващия механизъм - инструкцията

Монтирането на замъка започва с подготвителна работа. Трябва да защитим платното от увреждане и замърсяване, за това уплътняване на самозалепваща лента и в края на платната в равнината на планираното място на механизъм инсталация. Най-често дръжките се монтират на вратата на разстояние 90-110 см от пода. Използването на лента за боя не само ще предпази надеждно вратата, но и ще опрости задачата за маркиране на платното.

След като запечатате платното с лента, можете да отидете на маркирането. Първо маркирайте височината на дръжката. Измерете с лента съответното разстояние от пода и поставете маркера върху равнината на вратата. Модерните брави винаги са снабдени с шаблон за точно маркиране, с който можете правилно да поставите дупките. Механизмите на цилиндрите се различават по диаметър от различни производители, така че короната за дървообработване трябва да бъде закупена след закупуване и изучаване на дръжката.

Както при всички монтажни работи, при вмъкване на ключалката златното правило е в сила - мярка 7 пъти, нарязана една

Както при всички монтажни работи, златното правило е валидно - 7 пъти мярка, един разрез

За да създадете дупки, огънете шаблона за хартия по линията на изпъкналата врата и го закрепете към края на ножа. Направете върха на тренировъчната машина или рязко самочувствие на центъра на отворите на шаблона в края и равнината на вратата. След това ще останете с помощта на корона за дърво и тренировка, за да направите дупки върху подготвените маркировки.

Когато създавате дупки, трябва да бъдете изключително внимателни. Веднага след като се появи пробивната корона от другата страна на острието, спрете работата и започнете сондажа от другата страна. Така че можете да се предпазите от появата на чипове и други дефекти.

След това трябва да направите дупка, за да инсталирате механизма на фиксатора. На маркировката на края, направете дупка с перо тренировка. Пробийте до проходния отвор. Сондата трябва да се проведе перпендикулярно на крилото на вратата, дори малък наклон ще доведе до неравномерно резето, така че той ще заседне по време на работа.



Сега поставете фиксатора в крайния отвор и го подравнете с ръба на крилото на вратата. Прикрепете декоративна рамка към края и я кръговете около контура. Извадете ключалката и направете изрязване на горния слой дърво по периметъра на очертаната линия с писалка. След това започнете да работите като длето, за да създадете пот под капачето на ключалката. Дълбочината на потта трябва да бъде малко по-малка от дебелината на декоративната рамка на фиксатора. Декоративна рамка ще фиксирате винтовете, защото леко се притиска към крилото на вратата и ще стане в нивото на равнината на вратата.

Силно се препоръчва да не се измива веднага под дръжката с длето. Така че можете да повредите повърхността на платното, за ремонт, възстановяването на естетическите характеристики на който ще трябва да прекарвате допълнително време и пари.

След това трябва да пробиете 2 мм дупка с помощта на свредлото, за да се поберат в декоративната рамка. След това поставете ключалката на мястото му, прикрепете рамката и го затегнете с винтове, докато се издигне с повърхността. Ако лостът влезе в дупката твърде плътно, можете предварително да отрежете дросела с отвора.

Ръчно заключване на ключалката също е допустимо. Тук се нуждаете само от длето и добро око

Ръчно заключване на ключалката също е допустимо. Тук се нуждаете само от длето и добро око

Когато е инсталирана ключалка, можете да продължите с монтажа на дръжката. В комплекта с комплекта задължително трябва да има инструкция за сглобяване на дръжката. За това трябва да съберете дръжката и да я приготвите за монтаж. Преди да инсталирате, обърнете внимание на местоположението на затварящия раздел. То трябва да се намира на дръжката в стаята, а не навън.

На един от монтираните цилиндри механизми има наковалня за винтове и въртящ се щифт. С неговата декоративна игла гаечен ключ, извадете (трябва да бъдат опаковани с ключалката) и постави първата механизъм цилиндър в подготвената място на вратата. Завийте втория механизъм към първите винтове от задната страна.

Затегнете винтовете колкото е възможно по-внимателно, не затягайте механизмите на цилиндрите, поради което те могат да спрат да работят нормално. След като осигурите цилиндровите механизми, трябва само да съберете всички декоративни части на дръжката, съгласно инструкциите. Това завършва монтажа. Всъщност тази работа е много проста, основното е да разберете процеса и да следвате инструкциите на производителя.

Монтирайте противоположния на замъка и завършете работата.

Последната част от инсталирането на заключващия механизъм със собствените си ръце е инсталирането на свързващата част, която е монтирана на входа. За да направите това, трябва да покриете вратата и да направите върху рамката две маркировки, които ще покажат местоположението на фиксатора и неговата обща ширина.

След това трябва да измерите разстоянието от началото на края на вратата до фиксатора. Същото разстояние трябва да се отбележи от ръба на отвора до точката, в която вдлъбнатината започва под реципрочната част на механизма. Това разстояние трябва да се поддържа така, че по време на работа вратата да не се движи напред и назад под въздействието на въздушни течения и да не удари.

Отклонението обикновено изисква малко удавяне в рамката. За да направите това, поставете лентата върху кутията, очертайте нейния вътрешен и външен контур с молив. Но ако не е нужно да се нагрявате, можете просто да очертаете вътрешния контур. Използвайте сонда за перо, за да направите дупка в кутията под езика, както и обичайното - за да инсталирате винтове за самобръсначка. Прикрепете лентата към контура и закрепете клона на мястото й.

След това трябва да се опитате да покриете вратата. Ако има допълнителна игра, тя може да бъде елиминирана чрез огъване на разделителя на клона. Веднага след като вратата затваря нормално и плътно прилепва към отвора, може да се приеме, че работата върху рамката е успешно завършена. Сега просто трябва да махнете монтажната лента.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избиране на ключалката за предната вратаИзбиране на ключалката за предната врата
Medvejatnik е ваш помощник при аварийно отваряне на бравиMedvejatnik е ваш помощник при аварийно отваряне на брави
Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
Как да изберем входните вратиКак да изберем входните врати
Входни метални врати и техните вариантиВходни метални врати и техните варианти
Отваряне на ключалките на врататаОтваряне на ключалките на вратата
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
Входни врати с контрол на достъпаВходни врати с контрол на достъпа
» » Като поставяме ключалки в интериорни врати, самите ние поставяме механизмите
© 2021 BggeHat.com