Аксесоари за врати

Ключалки. Основната цел на замъка е да предпази посетителите от влизане в жилището. За да се гарантира нейната сигурност, изборът на замъка трябва да се поеме с пълна отговорност.

Заключването се различава както при начина на инсталиране, така и при степента на секретност.
Чрез метода на монтаж, брави са разделени в режийни, мотиви, шарнирно.
Основните разходи се прилагат от вътрешната страна на вратата, като се монтират директно в платното. Те са достатъчно надеждни, лесни за монтиране и промяна и служат като допълнителна защита.

За допълнителна защита срещу кражба с взлом е монтирана изцяло платформата, осигурени са допълнителни защитни елементи. Те са доста сложни за инсталиране и изискват известен професионализъм при инсталирането. Заместването им не е лесно. Понякога при счупване трябва да смените напълно вратата.
Катинарите са масивна метална кутия с вградена болтова система. Поради ниската надеждност те се използват рядко напоследък.

Надеждността на ключалката се определя от степента на секретност - това е броят на комбинациите, с които можете да я отворите. Има четири класа на тайна, четвъртата е най-висока. Най-голямото използване е т.нар. "Заключващи пръсти", осигуряващи затваряне, дължащо се на движението на напречните ребра при завъртане на ключа. Най-надеждните системи се считат за цилиндрични щифтове, удължени за определена дължина при работа с ключ. Колкото по-дълги са щифтовете и колкото е по-голям броят им, толкова по-голяма е степента на секретност. Тайният елемент на цилиндрите може да бъде сменен по време на подмяната, без да се нарушава целостта на вратата.

На вътрешния пазар се предлагат и кодови брави от механичен или електронен тип. Степента на защита на ключалката се осигурява от набор от определена комбинация от числа или символи. Това са ключалки с висока степен на защита, единственият им недостатък е необходимостта от източник на електроенергия, което понякога прави приложението им проблематично.
Вътрешният пазар на замъци е представен от образци както от собствено производство, така и от чуждестранни аналози. Сред чуждестранните производители на най-представени EVVA марка ключалките (Австрия), MOTTURA (Италия), каба - Mauer (копродукция Полша - Австрия) и много други.



Цените за тези продукти варират от $ 100 до $ 200.
Домашните замъци са много по-евтини и цените за тях варират от $ 30 до $ 70.

Затваряне. Аксесоари под формата на пружини за автоматично отваряне и затваряне на врати. Използвани главно в офиси, магазини, входове - на места с голям поток от хора.

По вид на инсталацията са разделени на горна и на пода. Първите са инсталирани на вече инсталирана врата, а вторите са поставени на пода, Те са невидими. Те се използват за монтиране на врати, които се отварят в двете посоки.
Все по-популярни са така наречените скрити затварящи устройства, монтирани директно в рамката или кутията на вратата.

Затварящите устройства се избират на базата на теглото, размерите на отворената врата и ъгъла на отваряне. Необходимо е също така да се вземат предвид температурните условия на околната среда, в които ще се задейства затварянето на вратата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Като поставяме ключалки в интериорни врати, самите ние поставяме механизмитеКато поставяме ключалки в интериорни врати, самите ние поставяме механизмите
Избор на улична врата към частна къща, която да се постави на входаИзбор на улична врата към частна къща, която да се постави на входа
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Избиране на ключалката за предната вратаИзбиране на ключалката за предната врата
Стоманените врати са в основата на безопасносттаСтоманените врати са в основата на безопасността
Характеристики на поддържането на вратата на барабанХарактеристики на поддържането на вратата на барабан
Защита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочиЗащита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочи
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
Вратата е безопасна като входна вратаВратата е безопасна като входна врата
» » Аксесоари за врати
© 2021 BggeHat.com