Избор на улична врата към частна къща, която да се постави на входа

Десната входна врата е не само надеждна преграда по пътя на нежелани посетители, но и естетически перфектен детайл, който се вписва в екстериора и интериора на къщата. И тя не трябва да изпуска топлината и да пропуска звука. Ще ви кажем какво да търсите при избора на врата.

Избираме размерите на входната врата

Стандартната височина на крилото на входната врата е 200 см. Затова външните врати с по-малки или по-големи размери ще ви се продават само срещу допълнително заплащане. Продуктът извън границите на стандарта е направен на парче, а тези продукти винаги са по-скъпи.

С ширината на вратата всичко не е толкова ясно. Производителите предлагат широка гама от размери - от 80 до 120 или повече сантиметра. И уличните улични врати обикновено са еднолични. Е, ако ширината на входа в частна къща надвиши 100 см, тогава има вероятност да се постави двойна врата.

Височината на входната врата обикновено е 200 см

Височината на входната врата обикновено е 200 см

Вариантът с две врати ви позволява да взимате и изваждате от къщата събраните мебели и други големи артикули, но отслабва силата на обвивката. От своя страна отворът за 60-80 см нарушава производителността на входната структура.

В резултат на това в частна къща е по-добре да се поставят врати с височина от 200 см и ширина от 90 до 100 см. Тези размери отговарят на повечето собственици.

Коя врата не изпуска замръзване и шум

Максималното ниво на защита срещу ниски температури се осигурява от полимерната врата. Тази обграждаща конструкция е сглобена на базата на поливинилхлоридна обвивка, допълнена с двойно стъкло и подсилена със стоманени части. Всъщност този дизайн не се различава от вече познатия пластмасов прозорец. Поради това за притежателя на такава врата няма значение каква температура показва термометърът на улицата: 5-камерната лента не замръзва дори при -30 ° С.

Малко по-лошо с измръзване и шумово платно дърво. Поради това, за да се предпази от силни настинки, се използват две платна, между които има ненагряван вестибюл. И като барабан можете да използвате верандата, затворената веранда или цялото удължение. Ако на входа на къщата има само една дървена врата, тогава топлинните загуби ще бъдат неизбежни. За пълна защита от 20-25 градуса замръзване, дебелината на платното трябва да бъде най-малко 10-15 см.

От замръзване полимерите са най-добре защитени

От замръзване полимерите са най-добре защитени

Изцяло стоманените врати не предпазват нито от студ, нито от шум. Но ако слой от добър топлоизолатор е интегриран в металната обвивка и структурата на трупа осигурява топлинни счупвания, които отделят външния слой от вътрешния слой, тогава ситуацията се променя на противоположната. Такива врати ще издържат на 30 градуса студове.

Вярно е, че производителите решиха да доставят стоманения пазар с термични сливания в платното само след шумен неуспех на предишното поколение метални врати. Ето защо, сред местните хора тази опция все още не е особено надеждна. И собствениците на метални ограждащи конструкции допълват главните врати с допълнителни, с PVC или дървена платна.

Коя врата е трудно да се счупи

С този критерий е много трудно да се избере коя врата е по-добра и кое е по-лошо, защото натрапниците могат да пропукат всяка обграждаща структура. Но могат да се изберат добри врати с високо ниво на защита срещу хакерство. За това трябва да следвате следните критерии за подбор:

  • вратата трябва да съответства най-малко на втория клас на съпротивление срещу пробив и в идеалния случай на третия. Класът на стабилност е посочен в спецификацията.
  • пантите на вратите не трябва да се намират отвън (отвън), а отстрани на къщата или в специалните жлебове на кутията.
  • Вътре в крилото на вратата трябва да има подсилена рамка, оформена под формата на решетка с тесни клетки.
  • В края на платното трябва да има анти-демонтируеми болтове - щифтове, които са включени в специално подредените канали в кутията.
  • Всички пукнатини между рамката на вратата и отвора трябва да бъдат покрити с платна от дебел метал.
За частна къща е по-добре да изберете врата с високо ниво на защита срещу счупване

За частна къща е по-добре да изберете врата с високо ниво на защита срещу счупване

Избраната съгласно тези критерии врата не е лесна за разбиване. Дори и при втората класа на съпротива срещу напукване, киберпрестъпниците ще трябва да се дрънчат в продължение на 10-15 минути. Трети клас може да устои на 30-40 минути. Статистиката казва, че след 10-20 минути неуспешни опити за отваряне на вратата, крадците изоставят начина си на работа, страхувайки се от появата на нежелани свидетели.



Вътрешният подреждането на контура осигурява защита срещу неопитни крадци, които отварят обвивката на сградата, въртящи се режещи механизми трион или мелница. Следователно, такива врати ще бъдат полезни както за частна къща, така и за дача, предназначена за сезонно живеене.

Подсилващите рамки, тапицерите и броячите изключват грубата пауза, въз основа на физическата сила на нападателя. Проникването на тънкото крило на вратата е много по-лесно от решетката на печещите пръчки, а болтовете, които се отстраняват, ще задържат вратата дори след като крадците прерязват пантите.

Въпреки това, максималната гаранция за защита на входа на частната къща може да даде само надеждни ключалки. Тъй като всички тези напречни ребра, платформи и решетки - това е по-голяма защита срещу хулиганите, отколкото от опитните крадци.

Ключалки на вратите: кой модел е по-добър

Надеждните ключалки осигуряват около 70% устойчивост срещу разбиване. Максималният резултат се осигурява от заключващи устройства от различни типове. Ето защо, преди да купите замък, разумен домакин трябва да се запознае с всеки вид запек. Което ще направим по-долу в текста.

Сега масовия потребител предлага четири възможности за механизми:

  • заключване с "безопасен" T-образен ключ,
  • заключване с ларво-цилиндър и ключ с характерна шлайфане на ребрата,
  • кръстообразен запек с пръчковиден ключ, чиято работна част е оформена под кръстообразно напречно сечение,
  • Дискова ключалка, ключът на която има формата на полукръг с нарязани канали.

Максималната устойчивост на взлом се дава от първата двойка: ключалката и цилиндричните ключалки. Дискови тласъци и пружинни щифтове на цилиндричната версия изискват най-високо ниво на умение от крадците. Силата, която може да приеме тези запек, е много трудна. Закопчалките на модерните брави се въртят около оста, което затруднява рязането.

В крайна сметка, дори опитен нападател трябва да знае дизайна и техниката на работа с механизмите от първи и втори тип, а универсалните специалисти са много рядкост по всякакъв въпрос. Ето защо е необходимо да се инсталират различни брави във вратата, а не две ключалки или цилиндрични брави. Въпреки че съпротивлението срещу кражби е осигурено от пробната версия, максималната защита е осигурена.

Много е важно да изберете надеждна ключалка

Много е важно да изберете надеждна ключалка

В допълнение, добра алтернатива на цилиндричната версия е дисковото заключване. Тя осигурява добра защита от скелетни ключове. Ето защо двойката "lock + disc lock" е в състояние да задържа крекер с висока квалификация. Но кръстосано оформени брави в частна къща не е необходимо. Дори такъв неопитен крадец може да отвори такъв запек.

Заключения: кои входни врати са по-добри

Ако обобщим всички аргументи, то в частна къща е по-добре изберете входната врата със следните характеристики:

  • Размери - 200 × 100 см.
  • Плат - стоманено тяло с усилена решетка и вътрешна изолация с термична прекъсване.
  • Устойчивост на кражба с взлом - третата класа (с анти-станове, кухи платна и вътрешни панти)
  • Брави - Suvaldny + цилиндрична или suvaldny + заключване на диска.

Това е тази врата, която може (и трябва да бъде) внесена в къщата, за да превърне жилището в "неговата крепост".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Избор на входни вратиИзбор на входни врати
Избор на входната врата за какво да обърне вниманиеИзбор на входната врата за какво да обърне внимание
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Изборът на съвети за интериорни вратиИзборът на съвети за интериорни врати
Как да изберем дясната вратаКак да изберем дясната врата
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
Входни врати за поръчка на функции и предимстваВходни врати за поръчка на функции и предимства
» » Избор на улична врата към частна къща, която да се постави на входа
© 2021 BggeHat.com