Правила за избор на входната врата

Изглежда, че не е трудно да се избере входна врата, тъй като на пазара присъстват повече от две дузина сериозни производители.

Но преди да изберете производител, е полезно да получите повече информация за самата врата, за дизайнерските характеристики и други нюанси, които осигуряват правилния избор.

Основните фактори, които вратата трябва да изпълни:
• Надеждност - да се осигури съпротива срещу физическо и интелектуално хакерство;
• има добра топло и звукоизолация;
• осигуряват контрол на достъпа отвън (за да има шпионка);
• Вратата трябва да бъде част от цялостния интериор на стаята.

Надеждността на входната врата е може би основният фактор при избора на врата, тъй като тя ни гарантира сигурност и ни позволява да се чувстваме спокойни в нашия собствен дом. Най-надеждни са стоманените врати, защото не могат да бъдат спукани или счупени от груби физически действия.

Конструктивно такава врата е изработена от два листа лек легирана стомана с дебелина повече от 2 мм допълнителни усилващи елементи, така наречените странични елементи, които повишават устойчивостта на напукване и не позволяват листовете да се свива, когато са изложени да се зареди. Най-често това са 2 или 3 ребра, разположени хоризонтално.



Предлагаме елитни входни врати, надеждността на които се потвърждава от данните от тестовете за якост и устойчивост на счупване, както и от многобройни сертификати.

На рамката на вратата е придадено голямо значение. Най-често срещаните са две версии на изпълнение - от заварени стоманени профили или от безшевен профил. Надеждността на втория вариант, разбира се, е много по-висока от първата, тъй като при конструирането на такава кутия няма заварки, които не се отличават със сила и следователно с надеждност.

Защитата на вратата се осигурява не само от крилото на вратата, но и от фитингите - ключалки, ключалки, панти, заключване. Вратата трябва да има поне две ключалки:
• Suval - изпълнява функцията за захранване и защита от физически хакерство;
• Цилиндър - имащ повече от 3 хиляди комбинации за отваряне и поради това създава трудности с интелектуалното счупване.

Наличието на тези две брави осигурява надеждна защита, която е поверена на вашата врата.
Слабата връзка на всяка врата е панта. Те лесно могат да бъдат отрязани от българин, или са съборени от чук. Това вратата беше невъзможно да се справи по начин, установен от така наречените кръстосани греди - анти-щифтове, които при затваряне на вратата в слота на касата на вратата и са допълнителни елементи, които защитават вратата от счупване. Те трябва да са четири отстрани на замъка и един отгоре и отдолу.

Изборът на материали за довършителни работи и топлоизолация зависи изцяло от вашите финансови възможности и предпочитания.
Не забравяйте също, че инсталирането на вратата играе важна роля по въпросите на надеждността, така че поверявайте този въпрос на професионалистите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Предимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компаниятаПредимства на металопластичните врати от стандартните прозорци на компанията
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
Избор на входната врата за какво да обърне вниманиеИзбор на входната врата за какво да обърне внимание
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Монтаж на вътрешни вратиМонтаж на вътрешни врати
Как да изберем дясната вратаКак да изберем дясната врата
Защитени входни вратиЗащитени входни врати
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
Какво трябва да знаете при избора на входна вратаКакво трябва да знаете при избора на входна врата
» » Правила за избор на входната врата
© 2021 BggeHat.com