Ремонт и подмяна на ключалки на врати

Ремонт и подмяна на ключалки на врати

Заключването на вратата може да се провали поради различни причини. Но тя може да бъде счупена и специално, ако например в апартамента счупи тръба, а ключът някъде изчезна.

В този случай, незабавно се опитва да отвори входната врата, никой специално ще следи безопасността на ключалката на вратата, дори на вътрешната врата, купена на сайта https://amoda.ru. Но каквато и да е причината за разбивката, заключването в този или този случай трябва да бъде поправено.

В повечето случаи заключването няма много сложен дизайн, така че почти всеки майстор на дома може да го поправи. Но ако заключването на вратата ви има сложна система, тогава в този случай е по-добре да поверите ремонтните работи на компетентен специалист.

Преди всичко трябва да отворите входната врата и да проверите как функционира заключващата система, може би проблемът не е в самата брава. В някои случаи причината е рамката на вратата. Възможно е също така да бъде достатъчно, за да се губи самата кутия на вратата и да не се заключва заключването. В този случай всички ремонти ще свършат там.



Ако проблемът все още е неизправност на ключалката, трябва да извадите цилиндъра и да проверите как функционира без заключване. Ако проблемът е в него, то трябва да се промени. Цилиндрите могат да бъдат закупени отделно в магазините. Ако бутилката е подлежаща на експлоатация, тогава е необходимо да се потърси още - в случая на ключалката.

Необходимо е да разглобите корпуса на ключалката. За да направите това, трябва да го извадите, като развиете винтовете за фиксиране. Ако ключалката се затваря, отстранете само горните части, вкарайте ключа, докато помагате с отвертка, издърпайте я.

Когато разглобяемата ключалка е демонтирана, е необходимо да се отстранят замърсяванията и прахът. Необходимо е да видите дали има счупени или деформирани части. Често заключването има лост и две пружини. Често причината за провала на работата е пристрастяването или прекъсването на пролетта. Ако е счупен, то просто трябва да бъде заменен. В някои случаи портата се деформира, но може лесно да се изправи с помощта на порок.

Преди да започнете почистването, трябва да направите снимка на ключалката, тя ще помогне в бъдеще да я събере. Всички части трябва да се измиват с керосин с четка за зъби. Преди монтажа те трябва да бъдат избърсвани с парцал. Сглобете снимките и ги смажете с моторно масло. Заключването е готово за монтаж.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Аксесоари за вратиАксесоари за врати
Инсталиране на металната входна вратаИнсталиране на металната входна врата
Правила за избор на входната вратаПравила за избор на входната врата
Избиране на ключалката за предната вратаИзбиране на ключалката за предната врата
Избор на входната врата за какво да обърне вниманиеИзбор на входната врата за какво да обърне внимание
Начини за изолиране на входната вратаНачини за изолиране на входната врата
Монтаж на вътрешни вратиМонтаж на вътрешни врати
Как да изберем дясната вратаКак да изберем дясната врата
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
Избиране на предната вратаИзбиране на предната врата
» » Ремонт и подмяна на ключалки на врати
© 2021 BggeHat.com