Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?

По време на ремонтните работи може да се наложи да изберете нови врати и дръжки на вратите. Ролята на дръжките на вратите не трябва да се подценява. Според всички правила на интериорния дизайн те трябва да бъдат в хармония с интериора на помещението като цяло, а по отношение на функционалните показатели да бъдат надеждни и дълго да служат.

Изборът на дръжките на вратите трябва да се основава на тяхната цел. В зависимост от това дръжките на вратите са от следните типове:

1. С ключалка: тези дръжки са икономични и подходящи за врати, които не се нуждаят от заключване.
2. С ключ: те са подходящи за такива помещения, които редовно се заключват отвън.
3. С ключалката: тези дръжки на вратите са удобни за затваряне отвътре, например в баня или тоалетна.
4. С ключ и заключване: вратата с тази дръжка лесно се заключва навътре и навън.

Дизайнът на дръжките на вратите също е различен:

- ръкохватката. Тази версия на пълната дръжка на вратата се състои от дръжка върху кръгла гнездо и механизъм под капачето. Това е най-често срещаната и икономична версия на оборудването.

- Дръжката на бара. Розетата на дръжката е с продълговата форма (правоъгълна или овална) и е снабдена с механизъм за ключ или капаче. В сравнение с капачето това оборудване е по-надеждно.



- дръжката. Това е чист и функционален вариант, но изисква допълнителни компоненти: ключ за заключване - заключване или нападател, и резето - под механизъм за заключване. Дръжката може да има и механизъм за затваряне.

Как да изберем дръжките на вратите въз основа на материала на производството? Този избор зависи от предназначението и мястото на употреба на писалката, както и от финансовите ви възможности. Най-елитните дръжки са изработени от месинг и неговите сплави. Те са много скъпи и се монтират на врата с подходящо качество. Можете да закупите оригинални дръжки на Mirar-Group.ru на достъпна цена.

Ако трябва да спестите малко, добра алтернатива е сплав от цинк, мед и алуминий. Тези писалки ще служат за дълго време, са практични в употреба. И благодарение на галваничното покритие те не изглеждат по-зле от месинговите. И тяхната цена - по-нисък порядък.

Има специални дръжки за плъзгащи се и люлеещи се врати. Вратите с плъзгащ механизъм са много популярни днес. Когато избирате тези врати, обърнете внимание на специалните механизми на писалките.

Дръжката за входните врати трябва преди всичко да е устойчива на всякакви повреди. Натоварването на частите му е няколко пъти по-голямо от това на дръжките на интериорните врати. Също така, ръкохватката на вратата на предната врата може да бъде оборудвана със стоманени защитни елементи, предотвратяващи повреда на заключващия цилиндър от съображения за безопасност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дървени люлеещи се вратиДървени люлеещи се врати
Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?Как да фън шуй трябва да се намират интериорни врати?
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Интериорни врати Как да изберем?Интериорни врати Как да изберем?
Какви са вратите за банята и тоалетната?Какви са вратите за банята и тоалетната?
Тапицерията на вратата с дермантиномТапицерията на вратата с дермантином
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Вратата се захваща с модерен стилВратата се захваща с модерен стил
Повече за вратитеПовече за вратите
Как да изберем входната вратаКак да изберем входната врата
» » Как да избера най-подходящите дръжки на вратите?
© 2021 BggeHat.com