Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце

след монтаж на пластмасови прозорци

обикновено изисква допълнително завършване на цялото отваряне на прозореца. Основната причина е появата на пластмасовия продукт, както и топлината, - шумоизолацията на самия прозорец.

За извършване на работата е желателно да се поканят специалисти, които да направят монтаж на конструираната конструкция и да направят склонове на пластмасовите прозорци със собствените си ръце, като по този начин осигурят надеждна защита на инсталационните шевове. Тъй като ако това не се направи, тогава съществува заплаха от натрупване на влага чрез монтиране на пяна, което в крайна сметка ще я направи неизползваем. Но благодарение на склоновете можете да избегнете евентуални проблеми, както и да предотвратите замъгляването на прозорците и образуването на плаки или гъбички.

Защо е толкова важно?

При инсталиране на прозорци има обикновено няколко вида прозоречни склонове:

  • мазилка;
  • Гипсокартон;
  • Пластмасови PVC панели.

Също така склоновете са разделени на вътрешни и външни.

Външният вид на склоновете е необходим, за да се предотврати образуването на влага в отвора на прозореца.

За този тип инсталация, разпенен пластмасов вид е отличен, тъй като той ще бъде надеждна бариера срещу влага и ще спести топлината в помещението. Облицовката на отвора на прозореца с пластмасови наклони се произвежда почти едновременно с монтирането на прозореца. Ако собственикът реши да инсталира сандвич панел, препоръчително е да се придържате към следните препоръки:

  • Панелът и прозорецът трябва да имат същия цвят;
  • Покритието на панела трябва да е без пукнатини и пробиви, а също и да не реагира на ултравиолетовото лъчение.

Кой е по-добрият начин?

Склоновете, които се правят по метода на мазилката, са замърсени с времето, разпада се и се разпадат. Този метод се счита за остарял поради сложния процес на мазилка. Ако говорим за довършване на склонове с гипсокартон, то се счита за едно от най-простите. В същото време той има удължен живот. Единственият недостатък е ниската устойчивост на влага на гипсокартона.



Изграждането на PVC прозоречни склонове е най-модерното и евтино. Този вид панелен монтаж, подходящ както за модерни сгради, така и за ваканционен дом, защото не изисква специални знания и умения. Ето защо, потребителят може да направи склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце, използвайки за този пластмасов PVC панел. Този метод се счита за по-трайни от плакета с гипсокартон или с нанасяне на слой мазилка. Освен това е лесно да се погрижите за пластмасови панели. Сглобяемите наклони ще запазят семейния бюджет.

Какви материали ще се изискват?

За да начертаете самостоятелно наклон към стандартен прозорец, ще трябва:

  • Пластмасова лента - 6 метра;
  • Метален профил - 6 метра;
  • Кант (F-образен профил) за отваряне с канал за панела;
  • Широк бар (clypeus);
  • Една плоча от минерална вата за топлоизолация на склонове;
  • Течни нокти или силиконови лепила;
  • Самонарезни винтове 95 mm. и 4,5 мм;
  • Ниво на строителството;
  • Шкаф с дебелина до 15 мм.

Също така за работа имате нужда от инструменти: отвертка и нож за рязане на пластмаса. При наличието на горепосочените материали е възможно да се започнат спускания, които по-късно ще осигурят отличен вид на пластмасовия продукт.

Последователност на монтажа на наклона

Преди да започнете да правите склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце, трябва да почистите стените на износения материал. Това може да се направи с метална четка.

Необходимо е да напълните дървена лента от три страни на прозореца с помощта на винтове и отвертки. Това се прави, за да се гарантира, че склоновете са равни и изглеждат перфектни, например, ако стените са извити на места.

Освен това във формирания канал е необходимо да се вмъкне наклонена лента. Прекалените части в ставите трябва да бъдат нарязани с нож.

Монтажът на пластмасови панели е желателно да започне с странични склонове. За да направите това, отрежете пластмасата с необходимата дължина, поставете стартовия профил и изрежете детайла на ширината. Връзката трябва да бъде абсолютно гладка и гладка. На следващия етап на монтажа е необходимо да подредите подготвените парчета минерална вата в отворите около прозореца. Ако пренебрегнете този вид работа, тогава поради кондензацията може да се появи плесен или гъбички, прозорците могат да замъглят. В крайна сметка е необходимо да се монтира пластмасова лента (F-образен профил). Профилът на желаната дължина се подготвя предварително. След това поставете детайла в жлеба в готовите пластмасови панели.

Ако все още имате въпроси относно изработването и инсталирането на склонове, може би ще се заинтересувате и от други статии на тема "Как да направите склонове на пластмасови прозорци".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорциИзбор и монтаж на пластмасови склонове за пластмасови прозорци
Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?Колко правилно да се правят склонове на пластмасови прозорци?
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Завършване на склоновете на врататаЗавършване на склоновете на вратата
Защо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зиматаЗащо е необходимо да инсталирате пластмасови прозорци през зимата
Монтаж на външни склоновеМонтаж на външни склонове
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Монтаж на пластмасови прозорциМонтаж на пластмасови прозорци
» » Ние правим склонове на пластмасови прозорци със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com