Инсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорец

Инсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорец

Всъщност пластмасовите прозорци не са толкова идеални, колкото самите производители искат да кажат за тях. В PVC конструкцията има един съществен недостатък - те са напълно херметични. Изглежда, че това е лошо?

Пълната плътност предотвратява естествената вентилация на помещението. За да може помещението да има чист въздух и да не увеличава нивото на влажност, то трябва постоянно да се вентилира, но това не винаги е възможно. В този случай инсталирането на захранващ вентил на пластмасов прозорец идва на спасителна операция.

Информация за видовете клапани за захранване и техните характеристики можете да намерите в статията "Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци".

Необходими инструменти и материали
1) Електрическа бормашина.
2) Пробийте 5 и 10 мм.
3) Електромелачка.
4) Силиконов уплътнител.
5) Шаблон за фрезоване на отвори.
6) Файл.
7) Рулетка.
8) Молив или маркер.
9) Самонарезни винтове 4 * 25 mm.
10) Ръкавици.
11) Очила за безопасност.
12) Предпазни колани за работа на височина.

Подготовка на прозореца за монтаж



1) За удобство при монтажа на клапана е необходимо да се демонтира крилото на прозореца, към който ще бъде инсталиран този вентил. Демонтиране на крилото на прозорецаЗа тази цел издърпайте металните оси от пантите. Тогава крилата се отстраняват от началото на долната линия и само тогава от горната.
2) Използвайки рулетка, маркирайте средата на листа и самия профил. По-удобно е да се измери от ръбовете на прозореца с двоен стъкло, а не от самото начало на рамката.
След това се нуждаете от шаблон за фрезоване. Професионалистите имат подобно устройство, изработено от метал. В комплекта с самия клапан има малък шаблон от гъст картон. Това е по-малко практично, но за една инсталация на захранващия клапан на пластмасовия прозорец е напълно изключен.
Шаблонът има дупки в средата и страните, които могат да бъдат използвани за фиксиране на шаблона към профила за по-точни маркировки.

Поставете шаблона така, че да е на около 1 см под ръба на листа. По средата на шаблона трябва да е точно на белега, който сте направили по-рано.

3) В краищата на шаблона се пробиват 4 дупки с петмилиметрова тренировка. Овалните дупки в шаблона се наричат ​​с маркер. Същото трябва да се направи както на листа, така и на профила.
4) След като шаблонът може да бъде премахнат. Предварително направените дупки трябва да се увеличат с десетмилиметрова тренировка.
5) Пробитите отвори са свързани с мозайката. По този начин ще отрежем канала за подаване на въздух.
6) Краищата на жлеба се обработват от файл.

Инсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорец

Частите на входния вентил1) Преди монтажа вентилът за захранване се състои от три части: монтажна плоча, основен елемент и козирка. Първо трябва да инсталирате монтажната плоча.
2) Той е покрит с плътен слой уплътнител върху цялата вътрешна страна. Тогава лентата е прикрепена към листа и подравнена с предварително направени слотове. От всяка страна монтажната плоча се закрепва към винтовете. Излишните уплътнители се почистват със суха кърпа.
3) По-нататъшната работа изисква изключителна предпазливост и спазване на правилата за безопасност. Разбира се, ако живеете на приземния етаж, такива трикове не са необходими, но във всички други случаи е необходимо да се носят предпазен колан. От външната страна на прозореца трябва да инсталирате козирка. Прилага се върху профила и се подравнява съответно с овални дупки. След това е закрепена към страните чрез самобръчкови винтове.
Козирката е необходима, за да се гарантира, че след монтажа на клапаните върху пластмасовите прозорци няма дъжд.

Основната част на вентила за захранващия въздух е фиксирана към монтажната плоча.

Проверка на работата на вентила за захранващия въздух.

Отляво или отдясно на всеки клапан има малък лост. Той контролира потока на въздуха. Ако го включите, въздушният поток ще бъде много слаб, надолу - много силен.
Препоръчително е да проверите клапата при минус температура. В противен случай няма да забележите разликата. Поддържайте влажна ръка възможно най-близо до клапана. Ако усетите въздушния поток и можете да хванете неговите промени в зависимост от местоположението на лоста - клапанът е инсталиран правилно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Преглед и обратна връзка за входния вентил към пластмасовите прозорциПреглед и обратна връзка за входния вентил към пластмасовите прозорци
Пластмасови прозорци с прозорецПластмасови прозорци с прозорец
Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорциМонтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци
Евтини прозорци как да се разграничат фалшификатиЕвтини прозорци как да се разграничат фалшификати
Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?Колко правилно да се правят измервания под пластмасов прозорец?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Вентилация в апартаментВентилация в апартамент
» » Инсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорец
© 2021 BggeHat.com