Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци

За разлика от дървените прозорци, пластмасовите конструкции в затворено положение напълно ограничават достъпа на чист въздух до стаята. Това се дължи на факта, че блоковете на прозорците монтирани запечатан стъклопакет, стъклопакет рамка, снабдена с допълнителни гумени уплътнения и по периметъра на рамката изгорял разширява пяна.

Много клиенти предпочитат да спестят на компонентни материали, погрешно вярвайки, че не е необходима вентилация в апартамент с пластмасови прозорци.

Липсата на нормална обмяна на въздуха е изпълнена с отрицателни последици:

  1. Гъбата се появява по стените;
  2. вътрешно е трудно да се диша поради висока влажност;
  3. Кондензатът се събира на стъклото;
  4. на склонове се появяват плесен;
  5. могат да развият алергични реакции.

Ето защо притокът на чист въздух е от голямо значение. Обичайната вентилация през отворен прозорец не винаги решава проблема. Първо, заедно с въздуха, насекоми и прах могат да летят в стаята. На второ място, с отворен прозорец нивото на шумоизолация намалява, което е особено важно, ако къщата е в близост до многолентов път. Трето, излъчването през зимата заплашва появата на настинки.

Съвременните производители на пластмасови прозорци предлагат няколко варианта за вентилация в къщата с пластмасови прозорци. Един от най-достъпните и достъпни - ограничаващ гребен. Той е прикрепен към профила чрез конвенционално самочупване, има няколко позиции, благодарение на които е възможно да се регулира ширината на отвора на отвореното крило. Такова устройство е малко, но има и недостатъци: прах, чужди миризми и шум от улицата могат да влязат в стаята.

Вентилационни клапани и техните видове

Модерното решение за вентилационни системи е вентилите за захранване. За да се гарантира, че след ремонта и монтажа на прозорците вентилацията работи напълно, не е необходимо да се демонтират пластмасовите прозорци. Има видове клапани, които могат да се монтират в вече инсталирани прозорци. Нека разгледаме по-подробно тези видове.

Вентил за всмукване на шевове

Най-лесният и най-евтиният начин да се установи вентилация в пластмасов прозорец. Вентилите се вкарват в верандата на рамката и не изискват пълна подмяна на профила на прозореца. Те осигуряват нормална шумоизолация, но капацитетът на въздуха е минимален. Поради това такива клапани не могат да гарантират пълна вентилация. Те защитават само склоновете от гъбичните находища и стъклото от кондензата.

Вдлъбнати клапани

Най-често срещаният тип вентилация. Те се инсталират или в горния профил на крилото, или в горния хоризонтален натиск. Системата е дуплексна структура с външна (на открито) страна, която е вход защитен блок, който не позволява проникване на прах и насекоми в стаята, а отвътре - устройство за регулиране на въздушния поток.

Такава вентилация в пластмасови прозорци се реализира в пълна степен и осигурява пълна обмяна на въздух в помещението. Регулирането на въздушния поток може да бъде механично (ръчно регулирано) или автоматично. Монтирайте прореза в горната част на крилото, така че потокът от чист въздух, идващ от улицата, да стигне до тавана и без течение, гладко смесено с въздуха в стаята.

Въздушни вентили с въздушно захранване



Имате най-висок въздушен капацитет. Препоръчва се да бъдат инсталирани в складове и промишлени помещения. Те се монтират не върху пластмасовия профил, а в пространството между рамката и стената. Значителен недостатък на главния вентил е, че той не може да бъде инсталиран в вече инсталирана прозоречна структура. Старият прозорец трябва да бъде демонтиран и разширен отвор на прозореца, или да поръчате нов прозорец с по-малък размер. Това е изпълнено с допълнителни парични разходи и намаляване на светлинното пространство.

Вентилацията на пластмасови прозорци може да се управлява ръчно и автоматично.

Моделите с ограничение на въздушния поток са малко по-евтини, тъй като регулират самостоятелно степента на вентилация, в зависимост от поривите на вятъра. Положението в жилищна сграда може да бъде различно: монтаж на допълнителни нагреватели, повишена влажност, затова е по-подходящо да се използват клапани с автоматично управление. Те ще осигурят запазването на топлината, когато няма в къщата и няма да позволи да се проветри помещението в помещенията, където има хора без чешми.

Има и друг нюанс, който не може да бъде пренебрегнат. През зимата, когато има минусови температури извън прозореца, върху клапаните може да се появи лед. Това се случва, когато студен въздушен поток се въвежда в топла, влажна среда на помещението. В тази връзка се препоръчва инсталацията да бъде инсталирана на границата "топло-студено", в пролуката "стъклопрофилен профил", след което нейният профил ще бъде достатъчно изолиран.

Ако вентилацията в плосък пластмасов oknamisostoit от метал, например алуминий и външна част, разположена в зоната на ниско температура се препоръчва да се ограничи термостат пластмаса, и вътрешната част качествено изолирани.

При избора на вентилация трябва да се има предвид

цена от

Вентилаторът е само допълнително устройство и не може да струва повече от самата пластмасова конструкция. Цената на едро за вентилация, в зависимост от автоматиката или механика, варира от 20 до 40 USD.

Място на инсталиране

Ако е възможно да се монтира клапан в профила, по-добре е да закупите този модел, тъй като системата в отварянето на стената ще струва много повече.

управление

Автоматичното регулиране ще струва малко повече от механично. Но процесът на експлоатация доказва, че тези надплатени суми са напълно оправдани.

Защита от шум

Съвременните пластмасови прозорци гасят звуковите вибрации с около 30-35 dB. Съответно, вентилационните клапани трябва да са близки до тези характеристики, в противен случай шумът извън прозореца ще наруши спокойствието в стаята.

Допълнителен преглед и обратна връзка относно клапаните за захранване можете да намерите в статията ни "Преглед и обратна връзка за входния вентил към пластмасовите прозорци".

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци с прозорецПластмасови прозорци с прозорец
Защо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилацияЗащо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилация
Какво е вентилацията в къщата?Какво е вентилацията в къщата?
Може да се монтира пластмасова дограма през зиматаМоже да се монтира пластмасова дограма през зимата
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Вентилация в апартаментВентилация в апартамент
» » Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com