Какво е вентилацията в къщата?

За да се разбере целта на вентилацията, е необходимо да се разбере обхвата на задачите, които тази система решава. Разбира се, основната задача е да се актуализира въздуха в стаята, тоест, има премахване на замърсени и използван въздух, доставка на нов въздух.

Често сред хората, които не знаят, има мнение, че вентилацията е напълно ненужна, преди да са били третирани по този начин. Целият въпрос е, че "естествената" вентилация е проектирана в сградите от съветската епоха, която при сегашните условия е спряла да работи. За да разберете причината за липсата на работа на старата система, трябва да знаете нейната работа. Съветската вентилационна система работи, като събира използвания въздух през вентилационните отвори с канали, разположени в кухнята и в банята. Външният въздух дойде в апартамента поради пукнатини в прозорците, вратите, защото тогава нямаше пластмасови прозорци. Само с подаване на чист въздух може да функционира вентилационната система от това време и тъй като много от тях инсталират запечатани врати и прозорци, които не позволяват преминаването на въздух.

Струва си да се отбележи, че климатикът не решава този проблем, защото просто охлажда въздуха, който циркулира вътре в къщата. За да разрешите проблема с въздуха, е подходяща само вентилационната система.

Разбира се, можете просто да отворите прозореца за 10 минути във всяка стая, за да се пуснете във въздуха от улицата. Но през зимата тя може да бъде тест за вас, и в присъствието на деца, по-вероятно е невъзможно начинание. Само в този период на годината е необходим свеж въздух повече от всякога, защото през зимата по-голямата част от времето се задържат къщи. През лятото такова проветряване ще донесе на дамата алергени, насекоми, прах и други вредни вещества.Обърнете внимание на факта, че сега е популярно да се изолира къщата, която се извършва предимно с помощта на обикновена пяна. Какво прави къщата престава да диша, което е и причината влагата се натрупва в средата на структурата на стената, което от своя страна води до отслабване на шумоизолация, топлоизолация, способност за натоварване носещи стени. По отношение на съвременните термални къщи е необходима вентилационна система, която може да поднови половината от наличния въздух на час. Тази необходимост се потвърждава от нормите на GOS B.2.2-15-2005.

След като се установи вентилацията за захранване и отвеждане на къщата, проблемът с чистия въздух няма да възникне. Тази система ще осигури на всички жители на вашия дом непрекъснат поток от чист въздух, в необходимата сума, в допълнение, премахване на вредното разпределение на стени или строителни материали. Моля, обърнете внимание, че чистият въздух е много важен за тези, които са най-дълго в стените на къщата - възрастни хора, деца, жени в отпуск по майчинство и т.н. Имайте предвид, че постоянният недостиг на кислород не само ще намали ефикасността и имунитета, но ще отрази и вашето здраве и настроение.

онлайн магазин вентилация и климатизация Alter Air

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и кога да проверявате и ремонтирате вентилацията в апартамента?Как и кога да проверявате и ремонтирате вентилацията в апартамента?
Обратно течението на вентилацията какво да направя, ако влезе в апартамента?Обратно течението на вентилацията какво да направя, ако влезе в апартамента?
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Вентилация в гаража как да нарисувате качулката самиВентилация в гаража как да нарисувате качулката сами
Вентилация в парната баняВентилация в парната баня
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
Вентилацията в опъната тавана е устройствоВентилацията в опъната тавана е устройство
Вентилация в къщатаВентилация в къщата
Климатични системи в жилищни помещенияКлиматични системи в жилищни помещения
» » Какво е вентилацията в къщата?
© 2021 BggeHat.com