Преглед и обратна връзка за входния вентил към пластмасовите прозорци

Захранващият вентил е устройство, което е инсталирано на пластмасови блокове и осигурява вентилация в помещението. Преди да инсталирате захранващия вентил на пластмасовите прозорци, обратна връзка от тези, които са срещнали този проблем, може да се прочете в коментарите по-долу. В рамките на тази статия можете да разберете какви функции функционира клапанът, какви видове продукти съществуват. Освен това е необходимо да се разгледат предимствата и недостатъците на захранващия вентил.

Функции на захранващия вентил на пластмасови прозорци

Принципът на вентилация на дървени рамки със стъкло се дължи на пролуките между рамката и стената. Друг фактор е свободното прилягане на рамката на прозореца, което дава възможност за влизане на чист въздух в стаята. От своя страна мръсният и влажен въздух влиза във вентилационните отвори. Обикновено такива изходи са в кухнята или в банята. В съвременната конструкция е монтиран захранващ вентил на пластмасови прозорци, който позволява на въздуха да циркулира правилно. Въпреки това, повишената плътност и отличната звукоизолация не лишават пластмасовите продукти от недостатъци. Те включват невъзможността да се премине въздух в стаята. За да проветрете стаята, трябва да отворите прозореца, което допринася за загубата на топлина и спада на влажността на въздуха.

При затворени прозорци настъпва стагнация на различни миризми и въглероден диоксид, а влажността се повишава. Това може да доведе до образуването на плесени, гъбички, кондензации, които причиняват множество заболявания: аспергилоза, заболявания на дихателните пътища. За да се избегнат горните проблеми, се монтират захранващите клапани в пластмасовите прозорци, като по този начин се осигури вентилация на помещението, без да се наранят хора. Закрепването му се извършва върху горния профил на рамката.

Вътре в стаята през захранващия клапан има чист въздух от улицата, който натиска нагряването през вентилационните канали. Такава вентилация е пасивна.

Движението на въздуха осигурява разлика в атмосферното налягане. Следователно, вентилация може да се получи само когато улицата е по-малка от +5 градуса, през лятото тя работи поради принудително извличане.

Условия за работа на входния вентил на пластмасови прозорци

За правилното функциониране на пластмасовите вентили, монтирани на пластмасови прозорци, са необходими следните условия:

  • Стаята трябва да има работен естествен екстракт;
  • Уличната температура не е повече от +5 градуса;
  • В помещение между стаите е необходим свободен въздушен обмен, т.е. вътрешните врати трябва да са отворени или да имат пролука от 2 см;
  • Затворена входна врата, така че въздухът да не се изсмуква от входа.

Многобройни прегледи на собствениците на пластмасови прозорци с отдушник дават възможност за измръзване. Това може да се случи, ако не е настроено правилно. Друг важен съвет от тези, които са използвали тази вентилация - клапата не се препоръчва да се затваря в тежки студове.

Ако все пак трябва да бъде напълно затворена, външната част трябва да бъде внимателно залепена. Тези мерки ще предотвратят навлизането на въздух в прозореца. Мнозина смятат, че клапанът в пластмасовите прозорци за вентилация помага за намаляване на шумоизолацията

Онези, които оставиха обратна информация за такава вентилация, твърдят, че процепът на клапата е толкова малък, че шумоизолацията леко намалява.

Видове входни вентили за вентилация

Има няколко вида входни вентили:

  • Климатична отстъпка - това е най-оптималният и евтин вариант за вентилация на пластмасови блокове. Те имат в преддверието малки предимства, тъй като инсталирането на вентилация може да се направи и след инсталиране на пластмасовия прозорец. Продуктите идеално запазват звукоизолацията. Недостатъкът е ниската способност за преминаване на въздух, която не позволява пълното осъществяване на вентилацията;
  • Климатичен процеп - това е захранващата вентилация на пластмасовите прозорци, осигуряваща снабдяване с чист въздух в достатъчен обем. Въздухът преминава през пролука, която има ширина 170-400 мм и височина 12-16 мм. Вътре има регулиращ блок, с който гнездото е затворено. От външната страна на прозореца, този слот се затваря от входния блок. Продуктът е инсталиран в рамката на крилото в горната част на прозореца. Предимства - висока способност за преминаване на чист въздух, монтаж се извършва след монтаж на пластмасов прозорец;
  • Климатичните фактури - имат най-висока способност да проветряват въздуха. Този тип обаче се отличава с наличието на сериозни недостатъци - невъзможността за монтиране на главния вентил вече в инсталирания прозорец. Въздушните клапани за вентилация на пластмасови прозорци се отличават с разнообразие от модели. Те могат да имат различна пропускливост на въздуха, да се различават по метода на инсталиране и т.н. Обикновено такава вентилация се използва в производствените сгради.

Друг сериозен недостатък е, че топлоизолационните и звукоизолиращи функции на пластмасовия прозорец са намалени

Фактори, които трябва да имате предвид при избора на вентил за захранващия въздух

Първият фактор е мястото, където е необходимо да се инсталира отдушник. Обикновено се инсталира на прозорец или през стена близо до прозореца. Ако се инсталира чрез стена, това допринася за редица проблеми. Цената на такова устройство е много по-висока от другите, тъй като се добавя повече труд. В допълнение, пластмасови прозорци с отдушник на стената нарушават цялостния външен вид на фасадата на сградата.



Ако говорим за инсталацията на самия прозорец, тук инсталацията не изисква много усилия, цената е много по-ниска, а допълнителен плюс е, че външността на сградата не е нарушена. Вентилационното устройство е монтирано по два начина. Първият метод включва замяната на прозореца. Новият продукт трябва да бъде по-малък. В този случай се образува междина, в която е монтиран захранващият вентил. Недостатъкът е допълнителните финансови разходи, намалявайки размера на отварянето на светлината. Вторият метод включва инсталиране на вентилационно устройство чрез свързване. В този случай няма нужда да разглобявате стария прозорец, а инсталирането може да се извърши в рамките на 30 минути.

Вторият фактор е управлението. Съществуват видове вентилационни устройства, които нямат контрол на въздушния поток. Те са оборудвани само с ограничител. Работи в силен вятър, след което притокът на въздух спира да влиза в стаята. След като инсталирате захранващия вентил на пластмасовите прозорци, обратната връзка на всички собственици се ограничава до закупуването на вентилационни устройства, които имат функции за управление на вентилацията. Така че, със силни пориви на вятъра, можете просто да затворите клапана и не се притеснявайте, че ограничителят може да не работи.

Третият фактор е регулирането на въздушния поток. Регулирането може да бъде автоматично или ръчно. Ръчното регулиране ще доведе до редица въпроси, например, в коя стая и колко да се покрие вентилацията, за да се създаде оптимална вентилация. Автоматичното регулиране ще спаси собствениците на апартамента от ненужни караници. Тъй като само в помещенията, където се повишава влажността на въздуха, ще се проветрява.

Четвъртият фактор е шумоизолацията. Когато изберете клапан за захранване, трябва да обърнете внимание на функцията за защита от шум. Пластмасовите прозорци предпазват помещението от външни звуци с 30-35 dB. Вентилационните устройства трябва да имат почти същите параметри.

Захранващ клапан-дръжка върху пластмасовия прозорец

На специализирани форуми все още има няколко отзива за клапана. В модерното строителство тази технология е новост. Много потребители не искат да инсталират вентилационни устройства, които надхвърлят крилото. Ето защо за тях такъв модел ще бъде най-добрият вариант.

Вентилната дръжка има следните предимства:

  • Местоположението на устройството на мястото на кондензация създава естествена вентилация, която е важна през зимния период;
  • Комбинацията от изпускателната система и вентила на дръжката помага да се премахне влагата и да се създаде микроклимат;
  • Вентилната дръжка има въздушен филтър, който не позволява прахът да влезе в стаята.

Монтиране на захранващи вентили със собствени ръце

Монтирайте вентилатора на самия пластмасов прозорец. При закупуване на вентил комплектът включва инструкции за монтаж, елементи за затваряне и диаграма на вентилационната схема. За монтиране на клапани са необходими следните инструменти:

  • отвертка;
  • нож;
  • владетел;
  • Вентилът.

Продуктът е монтиран на капака на капака. В средата на клапана се прави предварителен знак с владетел. Дизайнът на клапанния механизъм помага да се установи редът на инсталацията.

За да монтирате някои модели на клапани, е необходимо да отрежете пролуката в пластмасовия профил. Други модели изискват подмяна на секцията за уплътнение с нова, която е включена.

Имаме високи тавани в къщата. Когато стана задушена в стаята, трябваше да използваш стълбата, за да отвориш прозореца. След инсталирането на вентила за захранване "Domvent" в стаите се появи чист въздух. Въпреки това помещенията не са студени. Затова мисля, че вентилът е просто незаменим в жилищна сграда. - Галина е щастлива от Петербург.

За мен вентилът за доставка "Домвент" се превърна в истинска находка. Сега, когато гостите ми влязат в апартамента, особено в стаята, където е инсталирана вентилационната система, веднага усещат разликата. Отделно, искам да благодаря на монтажистите, които изпълняват работата си бързо и почти без прах - отбелязват Владимир от Петър.

По време на реконструкцията на детската градина в Санкт Петербург решихме да инсталираме вентилационната система "AERECO". Оборудването включва хигро-регулирани прозоречни клапани EMM 716. Като експериментални помещения са избрани игрални стаи и спални за деца. По време на работа, входните клапани се оказаха добри. Достатъчен свеж въздух навлиза в помещенията. Не са съобщавани оплаквания от деца или персонал, по-специално от студ или от задушаване. Що се отнася до шума отстрани на улицата, когато прозорците са затворени, тя не прониква в стаите - каза шефът на Държавното образователно учреждение на детска градина № 34Е. A. Sergienya.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?Как да изберем подходящите пластмасови прозорци?
Реверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим самиРеверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим сами
Монтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорциМонтаж на вентилация в апартамент с пластмасови прозорци
Термопомпа въздух-въздух за отопление на домаТермопомпа въздух-въздух за отопление на дома
Вентилация в котелното на частна къщаВентилация в котелното на частна къща
Инсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорецИнсталиране на захранващия вентил на пластмасовия прозорец
Пластмасови щори на прозорци за лятна резиденцияПластмасови щори на прозорци за лятна резиденция
Защо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилацияЗащо на пластмасови прозорци се нуждае от микро-вентилация
Какво е вентилацията в къщата?Какво е вентилацията в къщата?
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
» » Преглед и обратна връзка за входния вентил към пластмасовите прозорци
© 2021 BggeHat.com