Монтаж на алуминиева дограма

Сега дървени прозорци все повече се заменят със сходни алуминиеви продукти, които имат модерен дизайн и много повече функции. Благодарение на използването на алуминий е възможно да се постигне лекота, здравина на структурата и значително да се намали токсичността на продукта. В същото време, ако монтирането на алуминиеви прозорци се извършва в съответствие с технологията, тя ще осигури непрекъсната и трайна работа.

Етапи на инсталиране

Технологията на монтиране на алуминиеви продукти обикновено е същата като прозорците на други материали. Съществуват обаче редица особености при сглобяването на рамката и регулирането на завършената конструкция, което не може да бъде пренебрегнато.

Непосредствено след доставката на прозореца трябва да го проверите за очевидни дефекти и всички необходими елементи. Също така проверете съвпадението на размерите на алуминиевия прозорец и отвора на прозореца.

При инсталирането е препоръчително да се придържате към следната последователност:

  • Подготвителна фаза;
  • Демонтиране на стария прозорец;
  • Подготовка на прозоречен отвор за монтаж на прозорец от алуминиев профил;
  • Монтиране на рамката;
  • Монтаж на прозоречен перваз, нисък отлив и склонове;
  • Монтиране на стъкло в рамката на прозореца;
  • Предоставяне на запечатване.

Подготовка за инсталиране

Преди да инсталирате алуминиевия прозорец, първо трябва да подготвите прозореца за отваряне и да осигурите свободен подход към него. Освен това премахването на прозорците на стария прозорец, отстраняването на склонове и платна. Демонтирането на дървени изделия и последващата инсталация на прозорци от алуминиев профил обикновено се извършва с помощта на:

  • лост;
  • Резачки за метал;
  • Смукатели за стъкло.

В някои стари проекти, първо връзките се отстраняват и след това всмукателните чаши се изваждат от стъклото. След това трябва да отрежете вертикалната лента отдолу и отгоре. Рязането трябва да се извърши така, че да има посока към центъра. С помощта на лоста внимателно демонтирайте шината, така че да не се повреди стената. След това внимателно извадете всички винтове в стената от стената. Демонтирането на стария прозорец трябва да се извърши много внимателно, за да не се увреди непромокаемо хидроизолацията. В края на демонтирането на стария прозорец е необходимо да се премахнат всички строителни отпадъци.

Алуминиева дограма

След подготовката на отварянето на прозореца можете да започнете да инсталирате алуминиев продукт. Такива инструменти и материали са необходими в работата:

  • Клинчета от дърво или пластмаса;
  • Ниво на строителството;
  • котва;
  • Самонарезни винтове;
  • Монтиране на пяна;
  • Хартия за ножове;
  • Film.


При монтажа на алуминий е препоръчително да се използва нивото на сградата, за да се контролира директността на повърхността. Когато рамката е поставена правилно в отвора на прозореца, тя трябва да бъде фиксирана с клинове, след което да се измери контролното ниво. Ако рамката не е поставена правилно, тя трябва да бъде коригирана. Важно е да направите всичко много внимателно, за да не случайно огънете алуминиевия профил. С помощта на анкерни плочи и винтове, трябва да прикрепите рамката към стената. Металните пластини най-добре да не се използват.



Следващият етап ще бъде пенене, което ще се състои от два етапа. Монтажната пяна трябва да се прекарва около периметъра на рамката. След като изминат два часа, клиниките могат да бъдат изтеглени леко, а пукнатините, които остават от тях, също се сливат.

Инхибирането трябва да се извърши отдолу нагоре. Не стиснете прекалено много пяна, защото има свойството да увеличава обема си с около 2,5 пъти.

Когато пяната най-накрая изсъхне, излишъкът може да бъде подрязан с нож. За да се осигури по-добро уплътняване, трябва да се постави парна пропускливост върху шева. Той преминава през въздуха и задържа влагата. Препоръчва се да оставите малка разлика между рамката и отворите на прозорците. В същото време е необходимо да се осигури добро уплътняване, така че студът да не навлезе в стаята.

Монтаж на прозоречни первази, корита и склонове

Без инсталирането на перваза на прозореца, приливи и склонове, процесът не може да се счита за завършен. За да инсталирате перваза от алуминий, трябва: шпатула, шпакловка и шпакловка, силиконов уплътнител. С неговата технология, монтирането на прозоречен перваз от алуминий е подобно на инсталирането на пластмасов прозорец. Монтажът се извършва под рамката в специален жлеб. Алтернативно, той може да бъде притиснат към самата рамка или към основния профил. Инсталацията се извършва върху пяна, а на това място, където первазите на прозореца се свързват с рамката, се поставя лентата от силикон. В ставите ще се покрие слой от гипс или кит. Освен това, мазилката ще изглади всякакви неравности на повърхността. При монтирането на прозоречния перваз трябва да се постави силиконов уплътнител по шева.

Целта е да се предотврати попадането на водата в помещението по време на дъжд. За тяхното инсталиране ще ви трябва: самонарезни винтове, монтажна пяна, офис нож, силиконов уплътнител. Отливките се закрепват от външната страна на рамката с помощта на самонарезни винтове. Монтаж пяна zapenivayut всички пукнатини. Когато пяната се втвърди, излишъците са спретнати. На шевната линия е необходимо да се премине силиконов уплътнител. По правило инсталирането на алуминиеви прозорци завършва със склонове. Експертите препоръчват използването на сандвич панели, които дават на прозореца структура пълен външен вид. За да закрепите склоновете към прозореца, ще ви трябва уплътнител или качествен профил.

За да спестите малко, можете да използвате гипсокартон.

В този случай гипсокартонът се закрепва към стената с винтове, а след това шевовете се покриват с шпакловка. Повърхността на самия гипсокартон е покрита с грунд, след което може да бъде боядисан или лакиран.

Стъклена инсталация и запечатване

В последния етап стъклото се вкарва в сглобената структура. Монтирането му се извършва в "мъртвата" част на рамката на прозореца и след като крилата са окачени и маншетите са инсталирани по периметъра. Само след това се фиксират и настройват фитинги. Когато цялата работа по инсталирането на алуминиевия прозорец е завършена, трябва да проверите цялата структура за наличието на шевове и течения. Местата, където се намират, трябва да спрете или да използвате уплътнител. Ако инсталацията е извършена в съответствие с всички правила, експлоатационният срок на алуминиевия прозорец ще бъде гарантиран за дълго време. Продуктът надеждно ще предпази помещенията от неблагоприятните въздействия на природните условия. Важно е да се отбележи, че грижите за такива прозорци са само за избърсване с влажна кърпа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Инсталиране на прозорци със собствените си ръцеИнсталиране на прозорци със собствените си ръце
Плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджияПлъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджия
Алуминиева покривна стойка - характеристикаАлуминиева покривна стойка - характеристика
Съвети за ремонт на алуминиеви прозорциСъвети за ремонт на алуминиеви прозорци
Алуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорцитеАлуминиевите хоризонтални щори перфектно украсяват прозорците
Монтаж на дървени прозорциМонтаж на дървени прозорци
Пластмасови прозорци или алуминиеви профилиПластмасови прозорци или алуминиеви профили
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?Как да инсталираме пластмасови PVC прозорци в дървена къща?
» » Монтаж на алуминиева дограма
© 2021 BggeHat.com