Пластмасови прозорци или алуминиеви профили

При избора на прозорци има естествен въпрос - кой да инсталирате? В края на краищата производителите и продавачите предлагат доста голям избор от модерни остъклени отвори - пластмасови прозорци, алуминиеви прозорци, както и топлоизолационни, устойчиви на замръзване, еднокамерни, двукамерни и други класификации. Разбира се, трябва да имате предвид всички параметри, но ако качествените характеристики на изолационното стъкло могат да получат информация от продавача или в промоционални брошури, тогава как да разберете какъв материал е по-добър - алуминий или пластмаса?

Алуминиеви прозорци

Не предполагайте, че този тип прозорци са направени строго от алуминий - той произвежда само рамка. Ако стандартните пластмасови прозорци се препоръчват да бъдат инсталирани в жилищни помещения, а след това с алуминиев профил може да се използва за остъкляване помещения с всякакви цели.

Това са алуминиеви прозорци, които се използват за остъкляване на големи площи - например лоджии, витрини или зимна градина.

Това се дължи на факта, че лекият материал е увеличил здравината и може да издържи на големи натоварвания. На второ място, изборът на алуминиеви или пластмасови прозорци, които да се инсталират в производствени съоръжения, изобщо не трябва да бъде, тъй като въпросният вариант има следните предимства:

  • издържа на температурни колебания;
  • е устойчив на климатични явления, дори и крайни (например, урагани, градушка, тропически душове);
  • не е изложен на киселини и масла;
  • повърхността не натрупва мръсотия;
  • минимална грижа-
  • дълъг експлоатационен живот.

Трето, алуминиевите прозорци имат абсолютна екологичност - този материал не е токсичен, не се поддава на изгаряне. Освен това, си струва да се има предвид и факта, че експлоатационният живот на такива прозорци, производителят установява за 80 години. Разбира се, с всички предимства, алуминиевите прозорци също имат някои недостатъци:

  • недостатъчност на звукоизолация;
  • висока топлопроводимост.

Пластмасови прозорци

Тези продукти отдавна са търсени на пазара, тъй като имат следните качествени и оперативни характеристики:

  • могат да бъдат инсталирани в жилищни помещения;
  • абсолютно нетоксични, не изпускат вредни вещества във въздуха дори при работа при изключително високи температури;
  • имат високи свойства за защита от топлина / шум;
  • Не замръзвайте / не се замъглявайте, но само ако сте правилно инсталирани;

Да не се изгаря и да не се стопява, когато е изложен на огън.



В допълнение, можете да поставите пластмасови прозорци за всякакви външни и вътрешни интериори - стотици пластмасови цветове са на пазара. Следователно, ако се планира да се остъкли балкон или лоджия с превръщането в хол или връзка с помещение, няма да има проблеми при избора на подходящ цвят за рамката на прозореца. Много потребители твърдят, че пластмасовите прозорци губят алуминий по отношение на работата. Да, това е така - производителите определят за тези прозорци максимум 40 години експлоатация, но звукоизолиращите свойства на пластмасовите прозорци не се сравняват с алуминия!

Какво общо има

Ако извършвате сравнителна аналитична работа при избора на прозорци, а след това между пластмаса и алуминий, можете да намерите някои прилики:

  • имат променливи размери;
  • могат да се изпълняват във всяка конфигурация;
  • имат голямо разнообразие в механизма на отваряне на крилата (люлеещи / плъзгащи се / крила-гроба);
  • могат да бъдат инсталирани във всеки район на пребиваване.

Препоръки на специалисти

Ако има избор от пластмасови прозорци, алуминиеви прозорци, тогава си струва да се обърне внимание на препоръките от производителите и монтажници:

  1. При остъкляване на производствени помещения, магазини и офиси се препоръчва използването на алуминиеви профили - те ще продължат дълго време и няма да доведат до караница.
  2. Ако е необходимо, остъклена лоджия или балкон, без да ги превръщате в жилище, тогава лесно можете да избирате алуминиеви прозорци - това ще бъде много по-евтино от пластмасовите.
  3. Ако се предполага, че балковото пространство трябва да бъде обитавано или просто прикрепено към стаята, трябва да се инсталират само пластмасови прозорци - те имат достатъчно звукопоглъщащи свойства.

В северните райони не е необходимо да се монтират алуминиеви прозорци дори в производствени помещения - изолацията е твърде ниска и няма да има комфорт за работата на служителите.

Струва си да се отбележи, че алуминиевите и пластмасови прозорци могат да се различават не само по отношение на материалите, но и по качествените характеристики на изолационното стъкло. Например, при инсталиране на пластмасов прозорец ще бъде възможно да изберете оптимален избор на прозорци с двоен стъклопакет - двукамерен, трикамерен, с тонирани стъкла, с повишена устойчивост на замръзване и други.

Някои производители предлагат инсталиране на алуминиева дограма с залепени дървени греди - това наистина ще увеличи значително изолационните свойства на прозорците. Но имайте предвид, че такава комбинация ще намали екологосъобразността и ще увеличи токсичността на прозорците. Фактът, че дървото преди употреба в алуминиеви рамки задължително се подлагат на третиране със специални химикали - повишават неговата устойчивост на огън, намаляват чувствителността към гъбички и мухъл. Естествено, когато прозорците са изложени на високи температури, в атмосферата могат да се отделят токсични изпарения.

По принцип е необходимо да се сравняват алуминиевите и пластмасови прозорци, само ако те определят в коя стая ще бъдат инсталирани. Специфични препоръки ще дадат експерти - ръководители, монтажници, продавачи на продукти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Критерии за избор на прозорци за вилаКритерии за избор на прозорци за вила
Алуминиеви щори на пластмасови прозорциАлуминиеви щори на пластмасови прозорци
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
Алуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратитеАлуминиеви конструкции за предимствата и недостатъците на прозорците и вратите
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Как да не се бърка при избора на прозорци PVCКак да не се бърка при избора на прозорци PVC
» » Пластмасови прозорци или алуминиеви профили
© 2021 BggeHat.com