Характеристики на плъзгащи прозорци

Ако решите да комфортно оборудвате вашия балкон, вие със сигурност ще чакате решението за избор на подходящ метод за остъкляване.

Днес плъзгащите прозорци на лоджията са много популярни сред собствениците на апартаменти и специализираните майстори в тази посока. Те имат свои собствени устройства, типове, плюсове и минуси. Ще научите всичко това от тази статия.

Плъзгащи се прозорци на балкон - устройство

Конструкцията на такива продукти не се различава по сложност: един или няколко клапана не се отварят от люлеещ се тип, а просто се преместват по една ос със съседни клапи.

В зависимост от конкретния модел, прозорците с плъзгащи балкони могат да бъдат оборудвани с един от следните два вида механизми за отваряне:

  1. Тип устройство ldquo-Slayderrdquo-. Това е по-модерна версия. Такива конструкции предполагат инсталирането на специален направляващ профил-релса, през който се осъществява движението на листовете. Обикновено самите пластини са серийно закрепени към профилната линия в разредна последователност, което осигурява свободно плъзгане на прозореца и необходимостта от минимално усилие за отваряне / затваряне.
  2. Стандартен механизъм. Продуктите от този тип се отварят малко по-различно: първо, необходимото капаче трябва да се издърпа малко и след това вече да е изместено. При монтажа на такива балконни прозорци всички врати са разположени на една линия. Благодарение на това се постига максимално остъкляване, а самият дизайн е по-надежден и издръжлив.

Единственият недостатък е по-малко комфорт в процеса на отваряне.

Предимства и недостатъци на плъзгащите се прозорци

Ако решите да поръчате плъзгащи прозорци на лоджията, първо трябва да знаете за всички предимства и възможни недостатъци на такива модели.

Плюсовете са както следва:

  1. Способността да се използват различни материали за проектиране на профила - дърво, пластмаса, алуминий.
  2. Широки възможности за проектиране - това стъкло може да бъде частично, пълно или панорамно.
  3. Ако това е пластмаса или дървени балкони модели, тогава има широк избор на текстура, нюанс на материала. Оттук - всяка задача за проектиране на хармоничен интериор може успешно да бъде решена.
  4. Максимално запазване на вътрешното пространство. Поради факта, че вратите не се люлеят и тъканта не влиза в стаята, обзавеждането на балкона не е никак ограничено.
  5. Плъзгащите балконни прозорци са идеални за малки пространства и широко се използват за разширяване на площта на лоджията чрез остъкляване. Във втория случай алуминият е по-добре дошъл от пластмасовите профили.
  6. Такива продукти предпазват помещението добре от проникването на седименти, вятър, прах и мръсотия, шум.

Плъзгащите се прозорци имат достъпна цена.



недостатъци:

  • Не винаги е възможно да се изпълни ldquo-warmrdqu-остъкляване опция - понякога можете да използвате само алуминиев профил, и не можете да поставите пластмасови прозорци.
  • С течение на времето е възможно да се накланят отделни клапи или тяхното изместване спрямо други платна. Това води до намаляване на качеството на уплътнението.

Материали за плъзгащи прозорци - плюсовете и минусите

Както вече споменахме, плъзгащите се балконни прозорци могат да бъдат изработени от различни материали. Какво отличава всеки вид, освен че всеки материал е външно атрактивен по свой начин?

Пластмасови прозорци:

  • Надежден.
  • Осигурете добра топлоизолация и защита от шум.
  • Durable.
  • Не подлежат на деформация под въздействието на природни фактори.
  • Durable.

Недостатък може да се отбележи сравнително голямо тегло и риск от деформация с директно механично действие.

Пластмасовите плъзгащи прозорци на балкона остават най-популярната опция за днес.

Алуминиеви конструкции:

  • Имайте малко тегло.
  • Не подлежат на механично влияние.
  • Добре съпротива на корозия и измръзване.
  • Издръжлив и издръжлив.

Недостатъците на алуминиевите плъзгащи се балконни конструкции, като пластмасовите, също имат. Най-съществено е много ниското качество на топлоизолацията, поради което е възможно да се проектират само студени стъкла.

Дървени стъкла:

  • Екологична чистота.
  • Отлична топло и шумоизолация.
  • Сила - продължителността на експлоатацията зависи от конкретната порода.

Ако говорим за недостатъците на дървени прозорци, това е - възможността за деформация при продължително излагане на влага и голямо тегло на конструкциите. На последно място, дори пластмасовите продукти често тежат много по-лесно.

Сега знаете какво може да бъде плъзгащото се стъкло на балкона. Правилно да се разпореждате с тази информация, да изясните допълнителните въпроси, които са възникнали относно подреждането на Вашия балкон със специализирани специалисти, прочетете мнения за алуминиеви, пластмасови и дървени остъкления на балкони. Само след това вземете окончателно решение по този или този модел. С този подход никога няма да съжалявате за избора си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Характеристики на остъкляването от плъзгачите на компаниятаХарактеристики на остъкляването от плъзгачите на компанията
Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?Какви трябва да бъдат пластмасовите прозорци за балкона?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
» » Характеристики на плъзгащи прозорци
© 2021 BggeHat.com