Арматури за плъзгащи се врати

Ръководството за плъзгащи врати може с право да се счита за най-важния елемент на цялата структура. Техните характеристики, включително надеждността и здравината, предопределят експлоатационния живот на структурата като цяло. Днес тези устройства са от няколко вида. Най-простият и евтин вид е крилото на вратата, затворено в алуминиева или стоманена рамка. Ако няма такава рамка, водачите на плъзгащите се врати се монтират в горната или долната версия. Такива направляващи позволяват лесно движение на вратите благодарение на ролките.

Използването на такива устройства предполага появата на собствениците на някои задължения, например внимателно наблюдение на спазването на чистотата на водачите, защото ако се замърсят и запушат, вратите трудно ще се отворят. При скъпите модели плъзгащи се врати, водачите се използват под формата на релси със специална кука, което служи за изключване на изскачането на крилото на вратата. Изборът на ръководства за плъзгащи се врати трябва да вземе предвид някои от нюансите, за които ще има безпроблемна стабилна работа на вратата, а това от своя страна ще задоволи собственика на такъв дизайн за сметка на лекотата на използване.

Следните нюанси трябва да бъдат включени:
1. Дължината на водача, която трябва да бъде два пъти по-голяма от ширината на крилото на вратата. В противен случай вратата просто няма да бъде напълно свободна да се отвори;
2. Качеството на производството на водачите трябва напълно да съответства на теглото на крилото на вратата, което предопределя дългия експлоатационен живот на конструкцията.



Всички водачи за плъзгащи врати могат условно да бъдат класифицирани в два типа закрепване - отгоре и отдолу. Конструкции undermounted включват фиксиране на водача в долната част на крилото на вратата (в долната част на корпуса или на пода). Този метод е широко разпространен сред модерните модели, поради по-голяма якост и почти безшумна работа. Но, както често се случва, в такава система има недостиг.

Специфичността на закрепването предполага добри условия за запушване на конструкцията, което предопределя задължението на собственика да наблюдава постоянно чистотата. С горната подредба на водачите конструкцията е монтирана на тавана или на горния рафт на шкафа. Този механизъм също е доста удобен за използване, но не винаги е възможно да се приложи това, например поради неравномерността на тавана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
За гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се вратиЗа гаражи, складове и промишлени сгради, секционни и люлеещи се врати
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Метални вратиМетални врати
Стоманените врати са в основата на безопасносттаСтоманените врати са в основата на безопасността
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Избираме надеждни фитинги за плъзгащи се вратиИзбираме надеждни фитинги за плъзгащи се врати
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Повече за вратитеПовече за вратите
Предимства и недостатъци на вътрешните плъзгащи се вратиПредимства и недостатъци на вътрешните плъзгащи се врати
» » Арматури за плъзгащи се врати
© 2021 BggeHat.com