Предимства и недостатъци на вътрешните плъзгащи се врати

При създаването на интериора на къщата се използва все по-интересно архитектурно решение - плъзгащи се интериорни врати. Тяхната популярност се дължи преди всичко на естетиката и способността да се запази функционалността на пространството близо до входа. В края на краищата, тяхното отваряне не включва част от коридора, което ви позволява да се организира там кабинет или да инсталирате декоративен елемент.

Материалът за такава врата може да служи като класическо дърво, модерно декорирано стъкло и многофункционални полимери. Това ще бъде идеално решение за малки стаи, например баня или килер, където е почти невъзможно да се инсталира класическа врата или няма да ни оставят полезно място. Идеално за подобна опция за вградени гардероби и гардероби, а вграденото огледало ще използва напълно крилото на вратата и ще служи като украшение.

Купето на вратите може да бъде идеално решение при създаване на две стаи от една голяма стая през преграда. Най-често тази необходимост възниква при разделянето на кухненския бокс от трапезарията или хола.

Има такива дизайни и един нюанс - слаба звукоизолация, свързана с дебелината на платното. Тя трябва да е добре да се мисли, че използвате тази врата, защото, когато се инсталира в стая за деца всички звуци, които са напълно звукови и могат да попречат на обитателите на другите стаи, но също така даде възможност постоянно да следите състоянието на децата без видима намеса в тяхното обучение.



Такива врати ви позволяват да проявявате фантазия, когато избирате материал, текстура, орнамент или модел. Можете да добавите обрат в интериора и да отворите пространството просто като плъзнете преградата в нишата. Струва си да разгледате внимателно размера на платното. В края на краищата, твърдият лист от пода до тавана изглежда страхотно, но често е извън силата на децата да го премести.

За тераса или затворена веранда такава врата може да стане само прекрасно допълнение, но нейното инсталиране ще изисква някои жертви. За създаване на механизъм за купето ще трябва да се прекъсне структурата на стените, пиеха в своята ниша в крилото на вратата, така че трябва да се прецени дали тази опция е подходяща за даден дом, обсъждане на всички детайли с един инженер или архитект.

Минималната дебелина на стената за монтиране на такива врати се оценява на 10 сантиметра, тъй като ви позволява да не се притеснявате за запазването на нейната функционалност. Ако има дял от гипсокартон, струва си да се замислим за варианта на вратата и, ако е необходимо, да създадем ниша в структурата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Интериорни врати и тяхната инсталацияИнтериорни врати и тяхната инсталация
Избор на интериорни вратиИзбор на интериорни врати
Защо да изберете гардероб гардеробЗащо да изберете гардероб гардероб
Как да изберем интериорни вратиКак да изберем интериорни врати
Правила за избор на интериорни врати от дървоПравила за избор на интериорни врати от дърво
Плъзгащи се гардероби в коридора как да избиратеПлъзгащи се гардероби в коридора как да избирате
Стъклени врати в интериораСтъклени врати в интериора
Предимства на кутиите и отделениятаПредимства на кутиите и отделенията
Арматури за плъзгащи се вратиАрматури за плъзгащи се врати
Самостоятелно инсталиране на плъзгащи се преградиСамостоятелно инсталиране на плъзгащи се прегради
» » Предимства и недостатъци на вътрешните плъзгащи се врати
© 2021 BggeHat.com