Характеристики на стъклените балкони на френски език

Всеки собственик на апартамента се стреми да украсява дома си по всякакъв възможен начин, включително балкони. При поръчване на френски балконни стъкла, потребителите получават прекрасна панорамна гледка към околните провинции. Особеността на този стъклопакет е, че балковата плоча не е метални огради, а прозрачни структури.

Характеристики на френското стъкло

Смята се, че този балкон има забележителен естетичен външен вид и също се различава в практичност и издръжливост. Обикновено такива конструкции са изработени от PVC, които имат голямо тегло. Ето защо, бетонна основа трябва да бъде силна, за тази цел, преди инсталацията, тя често се реконструира.

В Русия френското остъкляване все още не е толкова разпространено, колкото в западните страни, но все повече се увеличава популярността на вътрешния строителен пазар. Доста често френското стъкло се използва в частни къщи или вили, но в апартаментите често се използва и остъклението на балкони на френски език.

Обикновено остъкляване балкони плъзгащи, което ви позволява да запазите вече скромна площ на стаята.

Появата на стъклото хармонично се вписва в целостта на конструкцията и общия външен вид на многоетажната сграда. Такъв балкон ще предостави на собствениците на апартаменти уютно място за почивка, превръщайки се в малка тераса. Преди монтажната работа е необходимо да разглобите старата конструкция. Някои видове френски остъкления, изработени от един прозорец, са направени чрез монтиране на горната част на балкона от прозрачното стъкло, а долната може да бъде направена:

  • В матовата версия;
  • При нанасяне на тонирано стъкло;
  • В прозрачна форма;
  • Под формата на сандвич панели.

Предимства на френското остъкляване на балконите

Остъкляването на балкони във френски стил има следните предимства:

  • Максимално осветление на балкона - което позволява проникването на светлината в съседната на него стая;
  • Визуално разширяване на балкона - при остъкляване на балкона в пода с прозрачни конструкции, това го прави по-удобно;
  • Прекалено голямо пространство се освобождава - ефектът се постига поради факта, че не се използват материали за топлоизолация;
  • Красива панорамна гледка от балкона към улицата;
  • Спестяване на средства по време на довършителните работи;
  • Добра звукова изолация.

Недостатъци на френските стъкларски балкони

Подобно на други видове стъкла, френското остъкляване има редица недостатъци:

  • Високи разходи за инсталиране на френски балкони, включително цената на материалите;
  • Поради големия брой очила, балконът в горещо време има свойство да отоплява помещението много. Ето защо, при избора на производител, трябва да обърнете внимание на качеството на стъклото. Стъклените панели трябва да могат да задържат топлината, а също така да имат свойството да отразяват ултравиолетовата радиация;
  • Тези клиенти, които са направили балкони стъкло плъзгащи, ще трябва внимателно да следи за чистотата на прозорците. Тази процедура е доста трудна, особено грижата за прозорците отвън на балкона;
  • Тежкото тегло на конструкцията може да ограничи инсталацията поради техническите характеристики на бетонната основа на балкона. Някои плочи могат да бъдат толкова отслабени, че просто не се препоръчва да се инсталират такива конструкции върху тях;
  • Прозрачността на помещенията може да бъде предимство и недостатък. Някои хора не искат да поставят живота си на обществено проучване, така че те не отговарят на тази възможност за остъкляване.

Възможно е да поставите стъкло, което изглежда прозрачно отвътре, а отвън не е възможно да видите стаята. Но има един недостатък - цената на тези очила е много по-висока.

Характеристики на производството на балконски конструкции на френски език

Остъкляването на балконите на френски се извършва по същия начин, както остъкляването на лоджиите с плъзгащи се пластмасови прозорци, така че собственикът може да спести малко полезно място. Видовете френски прозорци се наричат ​​портал. Такова име има, защото прозорецът може едновременно да действа като врата. Изделието може да има един или повече стъкла, които се движат по фиксирани крила. Такива портали обикновено се инсталират в големи помещения, например в частно строителство. Те могат да бъдат:

  • Паралелно плъзгане;
  • Плъзгащо се сгъване;
  • Плъзгащи и плъзгащи.


Рамката за остъкляване на френски е разделена на секции, за да се укрепи структурата, която е остъклена в отделни секции. Ако рамката е направена от алуминиев профил и стъклото е втвърдено, то не може да бъде разделено на отделни секции.

Монтирането на френския дизайн се извършва от пода до тавана, т.е. от долната балконна плоча до върха. Понякога се монтира на дъно на дъното на дъното на повдигнатите до 50 см. Особеността на френското остъкляване на лоджията и балкона е липсата на вертикален скок (impost) между вратите. Защото прозорецът за отваряне едновременно служи както за прозореца, така и за вратата. Вследствие на това отворът е напълно освободен при отваряне.

Материали за производство на френски балкони

Производство на френски балкони, големи размери на листовки, изработени от различни материали. Като цяло, алуминиевият профил има относително ниско тегло. Също така профилът на алуминия може да бъде направен в затоплена версия, което ще увеличи топлоизолационните свойства на конструкцията. Алуминиевият профил се състои от три слоя:

  • Първият е алуминиев слой;
  • Вторият е топлоизолационен слой;
  • Третият е алуминиевият слой.

Топлоизолационният слой се състои от полиамид, усилен с фибростъкло, който едновременно служи като топлоизолатор и звукоизолация.

Благодарение на този профил, остъклението на балкона с плъзгащи се прозорци се извършва с всякакъв размер на вратите.

Това значително подобрява функционалността на балконската структура. Също така при производството на балконски рамки често се използва пластмаса. Въпреки това, тя има повече тегло, което дава значителен товар върху балконската плоча. По принцип пластмасови рамки се използват за френско остъкляване на лоджии в частно строителство. Стъкленият пакет за този стъклопакет има следните параметри:

  • Дебелината на изолационното стъкло - не повече от 32 mm;
  • Общото тегло на стъклените клапи е 400 кг;
  • Максималният размер на клапите е 3 × 3 м, като се има предвид дебелината на профила;
  • Удароустойчиво, закалено, енергоспестяващо стъкло.

Вследствие на това няма нужда от допълнителна изолация на балконите. В края на краищата остъкляването се извършва с помощта на двукамерен, енергоспестяващ изолационен стъкло. Монтажът на конструкцията и необходимите измервания трябва да се извършват от специалисти. Служители на специализирани фирми, извършващи френски стъклопакети на балкона, изчисляват броя на прозорците с двоен стъклопакет и максималната площ и също така вземат предвид и други важни показатели. Те включват силата на вятъра, броя на етажите на сградата (апартамент), възрастта на сградата.

Ако говорим за инсталирането на балконски врати, тогава можем да кажем, че търсенето на люлеещи се врати е в голямо търсене. Те са лесни за употреба, тъй като те не заемат повече пространство. Френското остъкляване на балкона и лоджията говори за безупречността на светлия и деликатен вкус на собственика.

Монтажът на конструкцията е относително евтин и резултатът е впечатляващ. Ето защо остъклението на балкона на френски е един от най-добрите решения.

Правни аспекти на френското остъкляване в стари високи сгради

Ако инсталацията ще се извърши в стара многоетажна сграда, клиентът ще трябва да се свърже с компетентните органи. Тези организации разрешават работата, включително френското остъкляване на балкона, като се вземат предвид следните точки:

  • Ако балконът е отстрани на фасадата на сградата, контролиращият орган може да откаже да издаде разрешително. Забранено е да се променя фасадата на някои сгради. Ето защо, ако направите остъкляване без съответните документи, тогава собственикът на апартамента може да съди. Ако съдът не одобри новото остъкление, тогава ответникът ще трябва да върне девствения балкон на собствена сметка;
  • Много стари къщи имат бетонни огради, построени през 70-те години. Просто не е възможно тези структури да бъдат демонтирани;
  • Заредете върху бетонната плоча на старата къща. Понякога реконструкцията на старата плоча не може да се извърши, затова е необходимо да се вземат предвид нейните възможности. Тъй като стъклените балконски конструкции са тежки, тези плочи не могат да издържат на такъв товар.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покривОстъкляване на балкони в сградите на Хрушчов със и без покрив
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Видове, характеристики и предимства на панорамните балкониВидове, характеристики и предимства на панорамните балкони
Без рамки остъкляване на балкони и лоджииБез рамки остъкляване на балкони и лоджии
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Характеристики на остъкляването от плъзгачите на компаниятаХарактеристики на остъкляването от плъзгачите на компанията
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
» » Характеристики на стъклените балкони на френски език
© 2021 BggeHat.com