Как да направите остъкляване и изолация на балкони?

Все още си спомням онези времена, когато на Съюза не беше позволено да стъкла балкона (Бог, колко време живея). Сега тази част на корпуса, без прозорец рамки и обшивка - moveton. За балкони на централните улици на големите градове трябва да се поддържа общ стил, който обикновено не е трудно да се следва. Като цяло, днес и само сега - остъкляване и затопляне на балкони

.

Как да изолираме правилно и да остъкляваме балкона?

Подходящата изолация и остъкляване са качествено проведени процеси, които водят до добър резултат. Не можете да изчакате чудото на ефекта от инсталираните на балкона рамки, но без изолацията на поне един парапет.

Като цяло препоръчвам да направите това:

  1. Затопляне и облицовка на парапета.
  2. Балкон стъклопакет.
  3. Затопляне на пода.
  4. Обшивка с топлоизолационни материали на тавана на балкона.

Тази опция е проста. Това е удобно и дава добър резултат, защото ако балконът е изолиран стъпка по стъпка, можете максимално да го спасите от топлинни загуби.

Така че, нека да започнем.

Парапетна изолация

Парапетът, от френската ограда, обикновено е метал в нашата страна. Ако на балкона е оборудван с парапет, драпирани дърво (като баща ми), е бетонна плоча извън вмъква в слотовете (очевидно съветски дизайнери го мислеха добре), или нещо друго, всичко това трябва да бъде премахната.

Нуждаем се от чист парапет, който трябва да бъде изолиран. Има две възможни опции:

  1. Обшиване навън, а след това изолация и вътрешна украса.
  2. Първо затопляне, след това облицовка отвън и отвътре.

Ефектът трябва да бъде същият и редът на работата е различен.

Първият вариант на затоплянето на парапета

На периметъра на парапета (отдолу и отгоре, както и отстрани) правим рамка. В нея вмъкваме отсечените листове от сайдинг. По-лесно е да правите хоризонтално редактиране, но не съм против вертикала. Когато балконът е от външната страна, ще трябва да поставите нагревател.

С тази опция е по-добре да работите с изолация от ролки (фибростъкло). Относно характеристиките на всички нагреватели вижте съответния раздел. По-нататък изолирайте пода и тавана, ако е необходимо.

Сега балконът трябва да бъде облагороден вътре. Аз обикновено избирам пластмаса или kranospan по този въпрос. Инсталацията е приблизително същата като сайдинг.

Вторият вариант на затоплянето на парапета

На парапета се закрепват изолационните листове. На ставите е по-добре да минете през течни нокти или пяна. Работата ще отнеме не повече от два часа.

Изолиран балкон с балкон

Изолиран балкон с балкон

Сега трябва да шиете външната част, а след това да направите интериора. Вярвам, че подобна версия на изолацията на балконите е по-правилна или най-малкото ми харесва повече. Сега нека поговорим за това, което трябва да се направи във всеки случай.

Затопляне на пода и тавана на балконите

Чрез изразходване на нервите и усилията върху изолацията и оформянето на външната част на балкона, е препоръчително да се работи по по-лесна работа върху изолацията на пода и тавана.

Павел елиминира пукнатините, изравнява повърхността възможно най-много и след това поставяме изолацията. Можете да се преобърнете, можете и лист, ако имате пари, можете и течност. Основното е, че нагревателят трябва да запълни цялото пространство на балкона. На тавана се монтира листова изолация.

По принцип, за един ден - максимум две, изолацията на целия балкон може да бъде завършена. На търна, остъкляване.

Колко правилно да глазираш балкон?



Дори и аз самият никога не съм инсталирал двоен стъклопакет. Не че това е много трудно, но има някои нюанси, а за балкони има още повече, тъй като рамката ще се състои от най-малко три части, или дори повече.

За остъкляване на балкони използвайте

  • алуминиеви рамки,
  • пластмаса,
  • дървени рамки.

И самите стъкла могат да бъдат разделени на три основни типа:

  1. Студено е.
  2. Панорамна гледка.
  3. Плъзгащи.

Балконни рамки

Пластмасови прозорци с двоен стъклопакет - най-евтината и доста издръжлива опция за остъкляване на балкони. Ако балконът не стане пълна част от апартамента, тогава ще бъде достатъчно, за да се спре изборът на една или две прозорци с двоен стъклопакет. В противен случай прозорците трябва да бъдат по-енергийно ефективни.

Това е интересно! Алуминиев профил разстояние е неразличима от пластмаса, но е по-лесно (следователно подходящи за тераси където плочата вече е предмет на процес фрактура), по-трайни и могат да бъдат от различни цветове. В алуминиевата рамка може да се вкарат една или две стъкла, между тях да има термостат.

Дървени рамки, ако вече са на много години, топлината е слабо запазена, те изглеждат, най-вероятно също. Но модерни рамки от дърво - това, разбира се, стил, красота и, прости ми, една определена естетика. Ако вмъкнат качествен прозорец с двоен стъклопакет, резултатът от топлоизолацията няма да бъде по-лош от пластмасовите или металните рамки.

Модерен балкон с дървена дограма

Модерен балкон с дървена дограма

Е, сега малко за начините на остъкляване балкони.

Студени рамки

Честно казано, сега не срещнах хора, които се нуждаеха от студено остъкляване, вариантите му: едно стъкло

  • дървена рамка,
  • алуминиев профил.

Ако измислите идеята за остъкляване на балкона, не е необходимо да го подгрявате, поне внимавайте.

Панорамна остъкляване

Наистина ми харесват панорамни балкони, но от тях не можете да направите складово помещение. Такъв балкон трябва, по мое мнение, да бъде в перфектен ред и без ненужни подробности (под формата на велосипед, мокро пране или кутия от хладилника).

Панорамна стъклена балка

Панорамна стъклена балка

Панорамното остъкляване може да бъде пълно (до цялата височина на балкона) или частично (от парапета до тавана). Във всеки случай рамките не са необходими тук, а стъклото, чиято дебелина е от 6 мм, трябва да се обработва с метален оксид.

Препоръчвам това стъкло да се извършва с помощта на специалисти. Защото за идеален външен вид всичко е важно:

  • тъй като очилата са изравнени,
  • дали те се отварят добре,
  • каква е ширината на перваза и т.н.

Плъзгащи стъкла

Принципът на движение на прозорците, както и в килера. Смята се, че е препоръчително да се поставят такива рамки, където няма начин за нормално отваряне на въртящите се прозорци.

Това е важно! Единственият недостатък е, че когато измръзва веднага след дъждовния сезон, водачите (по-точно ролковият механизъм) могат да замръзнат, така че движението ще бъде трудно или дори невъзможно. Но честно казано, не срещнах онези, които се оплакваха от подобни трудности.

Е, мисля, че за изолацията и остъкляването на балконите е казал всичко, което знаех. По-конкретно за нюансите на затоплянето вижте съответните раздели.

видео

Остъкляване на балкон и балкон

Топло остъкляване на лоджията - тайните на избора и монтажа на пластмасова рамка от PVC профила за балкона

Всичко за балкони и лоджии - остъкляване, изолация и декорация, покриви и опори

Подготовка и остъкляване на лоджията с PVC рамки

Топла лоджия: как да изберем стъклопакет, да направим укрепление и да затоплим лоджията?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Основните видове остъкляване на балкониОсновните видове остъкляване на балкони
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Топлинни фасадни стъклаТоплинни фасадни стъкла
» » Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
© 2021 BggeHat.com