Плъзгащи се решетки по прозорците

Наскоро решетките на прозорците се превърнаха в необходимост. Само с тях жителите на апартаменти на приземния етаж могат да бъдат напълно безопасни и не се притеснявайте за безопасността на собствеността си. Но повечето видове решетки имат един съществен недостатък - те не отговарят на основните изисквания за пожарна безопасност. Случаите, при които хората не могат да избират от един апартамент в критична ситуация, не са толкова редки, така че експертите съветват инсталирането на плъзгащи решетки по прозорците.

Какво представлява плъзгаща се решетка?

Стационарни решетки Има няколко вида метални решетки: стационарен, подвижен, люлеещ се и плъзгащ.

Стационарен плътно закрепен към прозореца на специални болтове. Такива решетки не могат да бъдат отстранени както отвътре, така и отвън.

Сваляем се закрепва към отвора на прозореца върху специални болтове, които, ако е необходимо, можете да развиете и отстраните цялата конструкция.

Плъзгането се прикрепя към стената, както и неподвижно. Тяхната разлика е, че те са оборудвани с един или повече клапи, които се заключват отвътре и се отварят лесно в критична ситуация.

Плъзгащите решетки на прозорците са направени на принципа на отделението за врати. Те са снабдени с лист и специален мост, по който този лист се движи в различни посоки. Те, като люлеещите се решетки, могат да бъдат затворени отвътре.

Какви видове плъзгащи се решетки съществуват?

Преди да инсталирате такива решетки в къщата си, трябва да разберете кой тип конструкция сте подходящ. В зависимост от различните функции, плъзгащите решетки могат да бъдат от няколко вида.

Тип на прашка

Щом плъзгащите метални конструкции влязоха в прозорците, листата беше само от един вид. Това беше неделимо платно, което се движеше по моста в няколко посоки.

Сега, в допълнение към класическите плъзгащи се решетки, производителите могат да ви предложат дизайн, който се отваря на принципа на ножиците.

Затворени плъзгащи се решетки

Такива решетки са напълно подвижни. В сърцето им лежи прост механизъм, който съчетава всички детайли на металното платно. В затворено състояние фолиото се сгъва.



Често рамката на такива решетки не минава по целия периметър на прозореца, а само отстрани. Това закрепване спестява консумативи, което прави решетките няколко пъти по-евтини.

Недостатъкът на този тип конструкция е малък избор на дизайн. Поради пълната мобилност на платното е невъзможно да се направи сложен модел, той ще пречи на функционалността.

Местоположението на мрежата

За разлика от фиксираната решетка на прозорците, плъзгащи решетки могат да бъдат монтирани както отстрани на улицата, така и отстрани на стаята.

Като правило, класическите решетки се закрепват на улицата, хармоничните пръти са еднакво често разположени както отвън, така и отвътре.

Вътрешното разположение на структурата не само предпазва от натрапници, но и ще бъде полезно за семейства с малки деца. Такива решетки няма да позволят на детето ви да се изкачи на прозореца или да падне от прозореца.

Недостатъкът на това споразумение е, че те много развалят вътрешността на стаята, освен ако, разбира се, сте взели предвид този детайл предварително и сте успели да го въведете правилно.

Цел на решетката

Декоративна решеткаНе винаги се монтират метални конструкции само за да се осигури жилището. Много архитекти използват този детайл като украса на къщата отстрани на улицата. В този случай решетките ще се наричат ​​декоративни. За тези цели най-често се използват класически плъзгащи решетки.

Някои декоративни решетки могат да бъдат наречени произведения на изкуството, защото техният модел понякога може да бъде изработен до най-малките детайли.

Ако искате да украсите къщата си, не забравяйте, че решетката е от векове. Ето защо, не гледайте на мимолетната мода при избора на модел. Опитайте се да го вземете, така че да изглежда хармонично на фона на структурата и ландшафта и да се вписва в дизайна, дори ако сте решили леко да го промените.

Решетките за сигурност са инсталирани само с една цел - за да се сведе до минимум възможността за проникване на нарушители в къщата. В такива проекти, като правило, използвайте по-сгъстени пръчки, изработени от висококачествен метал. За да се защитят помещенията, непроменената класика ще бъде най-доброто решение, този дизайн е по-солиден и стабилен. За да се защитят плъзгащите се вътрешни решетки на прозорците е по-добре да не се поставя, те ще защитят къщата, но оставят прозоречната структура уязвима.

В допълнение към декоративните и охранителните мрежи има проекти, които изпълняват и двете функции. Този вид може да включва класически решетки със стандартна дебелина от 10 мм пръти и решетки с ножична конструкция. И двете отговарят на минималните изисквания за дизайн и безопасност.

Какви са предимствата и недостатъците на плъзгащите се решетки?

предимства:

Такива решетки отговарят на всички изисквания за пожарна безопасност.

  • Много от тях са потискани от стандартните стационарни решетки, защото създават усещане за затваряне. Плъзгащите решетки могат да се отварят по всяко време, като по този начин напълно се освободи пътят към слънчевата светлина.
  • За производството на плъзгащи решетки-акордеон използва по-малко материал, така че цената им е много по-ниска.
  • Плъзгащата решетка на прозореца е много по-бърза от другите видове подобни конструкции. В края на краищата, много от детайлите им са стандартни и семинарите вършат своята работа.
  • Закрепването на стационарни решетки трябва да бъде осигурено на етапа на строителството, а плъзгащите се решетки могат да бъдат монтирани по всяко време.

недостатъци:

  • Повечето видове плъзгащи решетки не са в състояние напълно да защитават дома.
  • Както всяка друга решетка, те скоро могат да се отегчават и рисуването им да е скучно.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Решетки на прозорците на децатаРешетки на прозорците на децата
» » Плъзгащи се решетки по прозорците
© 2021 BggeHat.com