Плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджия

Алуминиевите прозорци не са популярни в нашата страна, всички поради ниската устойчивост на температурни промени и откровено ужасяваща топлинна защита. Но все пак те имат своите заслуги, например, те са чудесни за остъкляване на балкони. Плъзгащите се алуминиеви прозорци на балкона и лоджията могат да бъдат отлична покупка, ако изберете правилната.

Какво представляват плъзгащите прозорци и как се различават от класическите?

Плъзгащи се прозорци Плъзгащите се прозорци са конструкция, състояща се от профил със стандартна конфигурация и специални фитинги, които позволяват на крилото да се движи от една страна на друга. По принцип на действие плъзгащи се прозорци приличат на прозорци-търговец много често те се наричат.

Плъзгащите профилни системи могат да бъдат три вида: паралелно плъзгащи, въртящи се плъзгащи и вертикално плъзгащи.

Паралелно-плъзгащите се прозорци се наричат ​​и Slidors. Основният профил на системата е разделен на две секции, всяка от които е снабдена с плъзгачи за движението на прътчетата. Този подход към остъкляването е много популярен, но има и недостатъци.

Ето някои от функциите на такава система, както положителни, така и отрицателни:

- Системата Slidors спестява място и увеличава полезния участък на балкона. Можете свободно да слагате мебели или да се разхождате свободно на балкона и балкона.

- При подобни профилни системи в ръбовете се изисква двойно уплътнение на четката. Когато вратите са затворени между профила и профила, остава празнина от няколко милиметра. Допълнителното уплътнение премахва възможността за надуване или навлизане на влага.

Системата позволява да се произвеждат плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкона и лоджия с наклон. Радиусът на огъване може да достигне 930 мм.

- Лесно е да инсталирате мрежа против комари и производителите често продават продукти, които вече имат защита срещу устойчиви насекоми. Рамката на мрежата против комари се придвижва по същия принцип като тази на коша. В точното време можете да го плъзнете с една ръка и също така лесно да го върнете на мястото си. Няма нужда да заснемате такава мрежа за зимата.

Плъзгаща се мрежа срещу комари

- Фитингите и всички допълнителни части са специално проектирани за този тип профили. От една страна, това са предимствата, всички детайли работят като утвърден механизъм, но от друга страна, ако един елемент се разпадне, трябва или да промените целия механизъм, или да продължите да търсите подходяща част.

- Няма възможност за поставяне на голям прозорец с двоен стъклопакет, който ще се характеризира с високи характеристики на топлозащита и шумоизолация. Максималната допустима широчина на прозореца с двоен стъклопакет е много ограничена.

Плъзгащите се и плъзгащи се прозорци се използват лесно от хора, които искат да увеличат балкона и лоджията си. Когато отворите суапа, не е скрит в профила, но се движи с него. За да отворите прозореца, първо трябва да дръпнете дръжката малко и след това настрани. Почти всички производители на големи прозорци са ангажирани в производството на такива профилни системи.

Плъзгащите се и плъзгащите се конструкции имат следните характеристики:

Тази система има по-плътно и здраво прилягане на листа към профила, няма никакви пролуки между тях, които трябва да бъдат скрити от допълнителен слой уплътняване.

- Има възможност да поставите чаша, която ви харесва. Дори ако се окаже, че е твърде широко, можете да прибягвате до малък трик и да поставите по-фин дизайн в крилото. В този случай защитните свойства на прозореца ще се увеличат и механизмът ще продължи да работи правилно.

- Плъзгащите и плъзгащите се профилни системи заемат по-голяма площ от техните паралелно-плъзгащи се колеги. Но все пак те са много по-компактни и спестяват много повече пространство от класическите прозорци с хоризонтално отваряне на крилото.

- Този тип прозорци е идеален за прозорци и лоджии. Също така те могат напълно да повтарят формата на заоблените балкони. Можете дори да направите вратите, които се движат по периметъра на балкона.

- Дебелината и основните функции на профила зависи само от вашите желания и нужди. Можете да поставите като по-евтин профил, така променен, с допълнителни елементи на топлинна защита и шумоизолация.

Вертикалните плъзгащи се прозорци се различават по това, че прътът се движи не от страна на страна, а отгоре и надолу. Рядко се използват за остъкляване на балкони, така че няма да изострим вниманието им.

Какви видове плъзгащи се алуминиеви прозорци за терасата на балкона съществуват?

Преди всичко бих искал да отбележа, че не е възможно да се използват алуминиеви прозорци в нашите географски ширини. Те имат почти 100 топлопроводимост и могат да се използват само в неотопляеми и нежилищни помещения. По-чести са комбинираните видове метални прозорци, като алуминиева дървесина или прозорци с термостат.

Алуминиево-дървени прозорци

Алуминиево-дървени прозорци

В този случай алуминият служи като носеща конструкция или рамка. Дървото се използва като декоративно покритие и най-често се инсталира отстрани на стаята. По този начин се смята, че прозорците са изцяло изработени от дърво.

За такава облицовка е за предпочитане да се използват особено силни и гъсти дървени пародии като дъб, тик или лиственица. Тъй като върху дървената подложка няма атмосферно натоварване, като студ, топлина, дъжд или просто висока влажност, външният вид остава дълъг. Животът на такива прозорци също е впечатляващ - минимум 30-40 конвенционални години експлоатация.

Тези прозорци са идеални за остъкляване на балкони поради следните причини:

- Те съчетават сила и лекота. Благодарение на алуминиевата рамка те са в състояние да оцелеят при най-силните вятърни товари, което е отлично решение за балкони и лоджии. Сексуалното вътрешно пространство прави тези прозорци една от най-лесните в тяхната категория.



По правило металните прозорци се обработват от няколко слоя антикорозионни съединения и допълнително се покриват с плътен слой боя. Тези мерки перфектно защитават прозорците от ръжда и ви позволяват да запазите оригиналния външен вид на целия живот.

- Дървената облицовка не изисква допълнителна грижа, както при обикновените дървени прозорци. Няма нужда периодично да се импрегнира с естествени смоли, покрива се с лак или боя. Той не е повлиян от околната среда и следователно служи достатъчно дълго, без да ви полага никакви усилия.

- Отстрани на стаята прозорците изглеждат точно като дървени, добавя се малко очарование, прави балконът и лоджията по-уютни.

Но алумо-дървените прозорци не са идеални. Те имат редица недостатъци:

- Въпреки факта, че дървото е отличен топлоизолатор, такива прозорци не могат да се похвалят с отлично ниво на термично съпротивление, особено в сравнение с дървените прозорци. Както вече беше споменато, алуминият има много висока топлопроводимост и дори дървото не може напълно да компенсира загубата на топлина. Ако искате максимално да затоплите балкона или лоджията и да направите от тези стаи допълнителна стая, по-добре е да вземете пластмасови прозорци.

- Шумоизолацията на такива плъзгащи се алуминиеви прозорци за балкона също е куц. Металът не само преминава през звуковите вълни, но и може да ги увеличи малко, да ги направи по-силни и различни. Но този проблем може бързо да бъде решен, например, като се използват прозорци с термостат или пяна.

Алуминиева дограма с термостат

Алуминиева дограма с термостат

Термостатът е изолираща вложка в профила, която не позволява на студения проход и носи допълнителна шумоизолираща функция. По правило тази част е изработена от висококачествена, но еластична гума или полимер. Термостатът може да бъде разделен на няколко камери, за да осигури по-добра термична защита. Тя може да бъде монтирана във всякакъв вид алуминиеви прозорци, в отделение с алуминиево-дървен профил, което ще Ви осигури удобно ниво на топлинна защита и шумоизолация.

Ако искате да инсталирате подобни алуминиеви прозорци на балкона, със сигурност ще се интересувате от техните недостатъци и достойнства.

Предимства:

- Тези прозорци имат високо ниво на топлинна защита и шумоизолация. Те са в състояние да запазят топлината на закрито и да го предпазват от външно студено. Средният коефициент на коефициент на топлопреминаване на такива профилни системи е 0,78, което е сравнимо с четирикамерен пластмасов профил.

Коефициентът на топлопренасяне е физическо количество, което характеризира загубата и запазването на вътрешната топлина на стаята. За да се определи тази стойност, се взема съотношението на температурата от различните страни на профила към плътността на топлинния поток вътре в него. Колкото по-голяма е стойността на коефициента на съпротивление на топлопредаване, толкова по-добре е топлинният щит на прозореца.

- Прозорците на тази конфигурация отговарят на класа шумоизолация.

Класовете шумоизолация са описани подробно в GOST 23166-99 "Window blocks. Общи спецификации. "

Тази характеристика се присъжда на всички видове прозорци в зависимост от размера на шума, който те отменят. Шумът се измерва в децибели (dB), общото мълчание е 0 dB, шумът на улицата е 70-80 dB, удобното ниво е 40 dB.

Клас А - шумоизолация над 36 dBa;

Клас B - шумоизолация над 34-36 dBa;

Клас B - шумоизолация над 31-33 dBa;

Клас G - шумоизолация над 28-30 dBa;

Клас D - шумоизолация над 25-27 dBa.

- Прозорците с термостат запазват всички предимства на алуминиевите конструкции. Те също така са устойчиви на натоварване от вятър, са издръжливи и надеждни. Животът е от 40 конвенционални години.

недостатъци:

- Заедно с предимствата, прозорците с термостат са присъщи и недостатъците на алуминиевите профилни системи. Те са слабо адаптирани към температурните промени. Алуминият се разширява и стеснява под въздействието на различни температури на околната среда.

Нека да обобщим резултатите

Алуминиевите прозорци са чудесни за остъкляване на балкони.

Ако искате максимално да затоплите прозорците, препоръчително е да използвате алуминиеви прозорци с термостат. Те отговарят на основните изисквания за топлоизолация и шумоизолация.

Използването на прозорци, направени от чист алуминий, е непрактично, пропускат студа и звуците не са подходящи дори за балкони.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседкиПлъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Плъзгащи се пластмасови прозорциПлъзгащи се пластмасови прозорци
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!Щори дават уют на балкона с плъзгащи се прозорци!
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Пластмасови прозорци или алуминиеви профилиПластмасови прозорци или алуминиеви профили
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Характеристики на остъкляването от плъзгачите на компаниятаХарактеристики на остъкляването от плъзгачите на компанията
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
» » Плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджия
© 2021 BggeHat.com