Плъзгащи се пластмасови прозорци

Плъзгащи се пластмасови (PVC) прозорци - сравнително млада оферта на производители. Такива прозорци имат много предимства пред конвенционалните: те са по-практични, спестяват място в апартамента и изглеждат много естетически. Така че защо такива прозорци, въпреки всичките им предимства, са непопулярни в нашата страна? Факт е, че много малко хора знаят за тази новост. Сега ще се опитаме да запълним тази празнина и да ви разкажем подробно за всички характеристики на такава прозоречна структура.

Каква е разликата между плъзгащите се прозорци и обикновените прозорци?

По принцип плъзгащите се прозорци се състоят от същите части като обикновените - профили (рамка), прозорци, двойни стъкла и фитинги.

Основната разлика е самият механизъм, факт е, че в такива прозорци листата не се отваря хоризонтално, а се премества отстрани по специален мост.

Благодарение на тази функция плъзгащите се пластмасови (PVC) прозорци имат много предимства, но имаше и някои недостатъци.

Предимства на плъзгащите се прозорци

Декориране на перваза на прозореца 1) Спестяване на място.

Поради обичайното хоризонтално отваряне е много трудно да се използва пространството на прозореца. Постоянно се налага да се местят предмети преди да отворите перваза на прозореца и в действителност може да се използва с предимство, например, етап малка зимна градина, поставени саксии с цветя, или един хубав малък неща, които ще направят вашата стая по-уютна.

Плъзгащите се пластмасови прозорци функционират в периметъра на тяхната площ и не оказват влияние върху полезния участък на помещението. Тази функция ще бъде полезна на балкона или лоджията.

2) По-малко шум.

Сега не говорим за шумоизолационните свойства на прозореца, а за звуците, които произвежда.

Ако отворите прозореца на нормален прозорец при ветровито време, той неизбежно ще се движи, ще се отвори - затвори и ще пляска.

Позицията на сгъването на плъзгащия се прозорец ще остане непроменена дори при най-силния вятър.

3) Лесна инсталация на мрежи против комари

Има няколко типа мрежи за комари, най-практичен и удобен е плъзгащият.

Такова платно може да се инсталира само в апартамент с плъзгащи се прозорци. Тази решетка, както и листата се движат по моста в няколко посоки.

Недостатъци на плъзгащите прозорци:

1) Трудно е да се инсталира без помощта на специалисти.

Грижа за метални фитингиЩе можете сами да монтирате обикновени прозорци и ние говорихме за това повече от веднъж, например в статията "Монтаж на PVC дограма според GOST". За инсталиране на плъзгащи прозорци все пак е по-добре да се използват услугите на експерти. Конструкцията и ходовата част на прозореца са сложен механизъм, за инсталирането на който ще са необходими специални инструменти.

2) По-сложна грижа.

Първите трудности при гледането на плъзгащите се прозорци ще намерите при измиването им. Едната страна на монтажа, независимо от местоположението му, ще бъде скрита от вас, така че няма да е възможно да промиете прозореца от всички страни.

Не забравяйте, че фитингите и подвижните части също се нуждаят от грижи. Най-малко 2 пъти годишно те трябва да се смазват. Това ще ви отнеме много повече време, отколкото, например, същата процедура с конвенционалните прозорци.

Какви видове плъзгащи пластмасови прозорци съществуват?

Основната характеристика, на която плъзгащите се пластмасови прозорци са разделени на няколко типа, е посоката и принципът на движение на листа. В зависимост от това, прозорците могат да бъдат паралелно плъзгащи, наклонени-плъзгащи (ротационно-плъзгащи се) и вертикално плъзгащи се. Съществуват и подвидове на плъзгащи се профилни системи, наречени портали.

Паралелни плъзгащи пластмасови прозорци



Паралелни плъзгащи пластмасови прозорци

Такива прозорци могат да имат няколко врати, които се движат в различни посоки. Плъзгачите (на които се движи листата) са на същото ниво с профила, така че листата в отворено положение заема повече пространство, отколкото когато е затворена.

Големият недостатък на тази система е, че не можете да изберете отделение с няколко отделения. Максималната допустима дебелина на прозорците с двойни стъкла е силно ограничена от плъзгащия механизъм. Ако искате да инсталирате плъзгащи се прозорци с голяма шумоизолация и термична защита, най-добре е да пристъпите към следната форма.

Плъзгащи и плъзгащи пластмасови прозорци

За разлика от първия тип в ротационните плъзгащи се прозорци, листа леко се отклонява от профила. Преди да го отворите, първо завъртете, за да дръпнете дръжката на себе си и след това настрани.

Предимството на такива прозорци е, че можете да зададете режима на отваряне на капака на прозореца.

Вертикални плъзгащи се прозорци

Windows от този тип се наричат ​​още английски, защото са били използвани за първи път във Великобритания.

Тяхната особеност е, че люлката се повдига и не се движи от едната страна в другата.

Степента на контакт на затвореното крило с профила е много висока, така че е изключена възможността за разпенване през процепите.

Прозорците на вертикалния плъзгащ вид изглеждат много оригинални, но имат едно значително минус - малка част от свободната светлина отваряне при отваряне.

портали

портали

Портали, които наричаме прозрачни прозорци-врати, които са изцяло изработени от стъкло. По правило портите заемат по-голямата част от стената.

Портали визуално увеличават пространството, размера на слънчевата светлина в апартамента и създават уникална атмосфера.

Начинът на отваряне на такива прозорци на вратите е подобен на ротационните плъзгащи се прозорци. Самият дизайн е направен от закалено или ламинирано стъкло.

Закаленото стъкло е много по-силно от обикновено. Такива очила лесно издържат теглото на възрастен, а някои особено силни модели и няколко души.

Ламинирано стъкло или, както се нарича, стъкло-триплекс, е направено от няколко слоя. Първият и последен слой е изработен от стъкло, чиято дебелина обикновено е по-малка от дебелината на стандартната. Вторият слой е специален състав или филм, който обединява стъклото и предотвратява разпадането му. Ако ударите върху такова стъкло, то няма да се счупи, но само ще бъде покрито с пукнатини.

От какво се състоят пластмасовите прозорци?

Както вече споменахме, основните части на прозореца са рамката, листата, фитингите и стъклото. Те не се различават много от обикновените.

Аксесоарите в плъзгащия се прозорец са по-сложни. В допълнение към обикновените химикалки имаме специални скипове и вагони, благодарение на които листа се движи.

Плъзгачите са изработени от висококачествен метал, главно от стомана. За по-естетичен външен вид производителите се опитват да правят скици с един и същи цвят като профила.

Слотовете се монтират в долната и горната част на прозоречната конструкция. По-голямата част от товара пада върху горната част, така че е по-трайна и стабилна.

бегачи

Карето е метално устройство, което е прикрепено директно към самия лист и улеснява гладкото движение по протежение на участъците. Външно е механизъм с малки колела или други видове подвижни фитинги. Колелите трябва да са снабдени с гумени уплътнения, които предотвратяват изпичането.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
ПВЦ прозорци и кой профил е по-добърПВЦ прозорци и кой профил е по-добър
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Кой профил от кои прозорци?Кой профил от кои прозорци?
Предимства на пластмасови прозорциПредимства на пластмасови прозорци
Основните предимства на дървени прозорциОсновните предимства на дървени прозорци
Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?Изборът на прозорци е пластмаса или дърво?
Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…Изчисляване на цената на пластмасови прозорци от компанията златната къща стана по-прозрачна от…
Какви са предимствата на пластмасовите прозорциКакви са предимствата на пластмасовите прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
» » Плъзгащи се пластмасови прозорци
© 2021 BggeHat.com