Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки

Верандите, терасите и беседките винаги са изпълнявали същата функция. Те служат като място, където човек може да се отпусне и да се възхищава на природата. По-наскоро тези стаи бяха предимно направени от дърво и много рядко остъклени. Днес те са изградени изцяло на други принципи. Плъзгащите се прозорци за веранди, тераси и беседки са се превърнали в неразделна част, която облагородява цялата къща и дава на човек желания ъгъл на комфорт и единство с природата.

Защо точно плъзгащи се прозорци?

Плъзгащи се прозорциПринципът на действие на такава прозоречна система е движението на отделни части на специален мост (пътеки).

Плъзгащите се конструкции се различават по теглото на предимствата, което, както е невъзможно по пътя, ще бъде необходимо на веранда или тераса:

- Плъзгащите се прозорци позволяват максимално използване на свободното пространство. Листата се движат в периметъра на конструкцията и могат да се отклоняват от нея с максимум 1-2 см.

- Площта на стъклата може да бъде няколко пъти по-голяма от класическите прозорци. Ако искате, можете дори да направите цялата стъклена стена и в същото време вратата, водеща към и от стаята.

- Повечето плъзгащи системи се характеризират с плътно прилепване на листа към профила, което осигурява удобно ниво на топлоизолация.

- Тези прозорци са надеждни и трайни. Най-често те са изработени от особено траен тип стъкло, което ще издържа на всички естествени натоварвания и ще предпазва от натрапници.

Профилните системи от плъзгащ тип са лесни за работа. Дори въпреки огромното тегло на машината, можете да я отворите и затворите с леко движение на ръката.

Как да изберем плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки?

Изграждането на тези помещения започва в етапа на проектиране. Трябва да разработите всичко в детайли, да решите кои термични иверанда светлините, от които се нуждаете.

Плъзгащите се прозорци, както и много други, са разделени на няколко типа, а преди да изберете един от тях, трябва да решите вашите желания и нужди:

- На първо място, помислете кое време на годината ще бъде използвана верандата или терасата. Ако сте изградили ваканционен дом, който ще се намира само през лятото, можете да поставите прозорците с по-ниско ниво на топлоизолация. По правило те са по-евтини. Ако искате да прекарате времето си на беседка или тераса през цялата година, трябва да изберете топъл профил и двоен стъклопакет.

- Решете коя страна е слънчевата светлина на терасата. Като правило тези помещения са построени с достъп до градината или с изглед към красивия природен пейзаж, а след това, където се поставя слънчевата светлина в областта на строителството, отива на заден план. По време на подреждането и остъкляването на терасата или верандата трябва да помислите за този нюанс. Ако прозорците ви са на запад или на изток, можете да гледате залеза и изгрева на слънцето. Но този красив момент може да бъде засенчен от ярки слънчеви лъчи. В този случай е по-добре да изберете цветни прозорци. Ако прозорците са разположени на юг или на север, е по-добре да оставите стъклото напълно прозрачно, за да увеличите максимално използването на всяка светлина и топлина от слънцето.

Част от прозорците трябва да имат режим на вентилация. Свежият въздух в тези стаи е важен не по-малко от слънчевата светлина.

Ако искате да осигурите максимална видимост, се погрижете за допълнителна защита от любопитни очи. Щори или ролетни щори ще бъде най-доброто решение, можете също да използвате дебели завеси и завеси.

Кои плъзгащи се прозорци за веранда са по-добри за избор?

Полу-затворена веранда Първо, нека да определим какво е верандата.

Според източници, верандата е непрегрята, отворена или остъклена стая, прилежаща към къщата. Най-често се използва в нискоетажни жилищни сгради на входа. Понякога е украсена с различни растения за катерене.

Ключовата дума в цялото това определение е "незагрята". Верандата служи като място за летни събирания, а зимните студове служат като коридор или коридор. Ето защо, топлоизолационните свойства на профилната система и прозореца с двоен стъклопакет излизат на фона. Можете да поставите както алуминиев, така и пластмасов профил.

За съжаление дори лятото не винаги ни удовлетворява с перфектно време, дъждовете и вятърът могат да сложат всичко на всичко. Прозорците за верандата трябва да бъдат устойчиви на такива товари. Най-доброто съпротивление при натоварване от вятър е алуминиеви и дърво-алуминиеви профилни системи Те могат да издържат на скорост на вятъра до 20 m / s.

Най-добре е да изберете прозорец с двоен стъклопакет с две или повече камери, а не за топлоизолация, но отново заради стабилността.

Ако прозорците ви са на слънчева страна, препоръчително е да използвате оцветено или енергоспестяващо стъкло.

Енергоспестяващото стъкло е покрито с много тънък слой сребърен оксид, който действа на принципа на огледалото и отразява топлинните потоци от самия него. Прозорци за енергоспестяване трябва да бъдат насочени, за да отразяват от себе си ярки слънчеви лъчи.

По този начин, можете да постигнете приятна прохлада на верандата дори и в суровия слънчев ден.



Енергоспестяващо стъкло

Не забравяйте да се тревожите за безопасността на верандата. Първо изберете бояджийски фитинги, което предотвратява възможността за отваряне отвън. Такива дръжки и подвижни части са снабдени с много здрава рамка и пластмасови подложки, които предпазват металния прът от корозия.

Очилата също са желателни за избор на анти-крадец, например, закалени или ламинирани.

Името на закаленото стъкло е познато на всички, но много малко хора знаят от коя технология се изработват и какви характеристики се различават от обичайните. Закаленото стъкло е преди всичко много силен продукт, който не се разбива при екстремни товари. В лабораторията се установи, че тя може да издържи на въздействието на камъка и тежестта на няколко души, а силната градушка или валежи не са ужасни за него. Но дори и това не е всичко. Закаленото стъкло остава безопасно, дори ако се счупи. Неговите фрагменти нямат остри краища, които могат да се държат в ръцете и да не бъдат ранени. При такава голяма зона на остъкляване, тази функция ще бъде много полезна.

Ламинирано стъкло е по-познато ни под името триплекс. Той има многослойна конструкция, която включва няколко стъкла и специален слой от ламинат, което придава на стъклото всичко превъзходство. Първите предимства са, разбира се, отлична устойчивост на всички видове товари, а втората е, че триплексът не се разпада на парчета, когато е счупен.

Разбира се, и двете тези очила няма да могат напълно да се защитят от натрапници, ако полагате големи усилия, за да ги разбиете по един и същ начин, но това ще отнеме много повече време.

Кои плъзгащи се прозорци за беседка са по-добри за избор?

валПавилиони остъклени дори по-рядко от верандите. Като правило, тези проекти са направени от дървени греди, формата може да има правоъгълни или заоблени контури. Плъзгащите се прозорци са подходящи за остъкляване на беседка като нищо друго.

За по-добра комбинация е по-добре да изберете дървена греда. Разбира се, това може да се направи така, че дори пластмасовите или алуминиеви прозорци максимално да симулират външния вид на дървото, но те не могат напълно да повтарят този благороден модел и текстура. Освен това е по-лесно да се правят прозорци в кръг от дървен лъч, благодарение на неговата мекота и съответствие този материал може да повтаря всяка форма.

Системата с най-добър профил ще бъде "Sladors". Това е профил, който е разделен на няколко листовки. Всяка от вратите има свой прозорец с двоен стъклопакет и други допълнителни детайли, като всеки от тях се движи независимо от другия. Този тип прозорци се нарича паралелно плъзгане.

Двойното остъкляване на беседка е по-сложен проблем. Направете го така, че дизайна на стъклото да се вписва перфектно в шатрата и да запази свойствата си срещу топлина и шумоизолация - е проблематично.

Ако искате да увеличите топлината на беседката, трябва да поставите енергоспестяващо стъкло.

Срещу изгарящото слънце отново си струва да прибягваме до оцветени прозорци.

Арбалетът е място за въображение. С помощта на очила от определена конфигурация е възможно да се направи тази вече уютна стая цяла зона за почивка, която ще бъде в състояние да отговори най-добре на нуждите на човека за единство с природата. В дизайна на беседката често прибягват до боядисани стъкла или витражи. Те не само ще украсяват беседката на дръжката, която ще направи украсата на двора или градината.

Аксесоари за беседка са съвсем прости. В тази стая никой не държи ценни неща, за да спестите пари от натрапници.

Кои плъзгащи се прозорци на терасата трябва да избера?

Терасата е на пода до къщата. Тя може да бъде отворена (без покрив), затворена (с покрив и прозорци) и частично затворена (само с покрив). По принцип е трудно да се разграничи концепцията за тераса от останалите. Верандата и беседката са по същество един вид тераса.

Традиционните тераси са изработени от дърво, но доста често текстурата и шарката му се припокриват с плътни цветове. Модерните къщи са построени на принципа на модерността, а значението на терасата трябва да съответства на тях.

Стъклена тераса

Често терасите пренебрегват градината или басейните са по-близо до териториите на тези сгради, отколкото самата къща. За да се съедини напълно с околната среда, доста често една от стените на терасата е изцяло изработена от стъкло. Но ако по-ефективен и безопасен начин за това остъкляване е вратата на портала.

Портали са един вид плъзгащи се прозоречни конструкции. Те могат да бъдат направени както на принципа на паралелно плъзгащи се прозорци, така и на принципа на повторно плъзгане.

Основното предимство на порталите е голямото пространство на остъкляване и следователно по-леката и слънчевата топлина, както и отличната комбинация с всеки дизайн.

За производството на портали се използва най-вече закалено или ламинирано стъкло и изключително дебело (за да се спести) сгъстено стъкло. Тези мерки са необходими от съображения за сигурност. Тъй като пристанищните прозорци имат огромна площ в сравнение с класическите, опасността от тяхното разпадане значително се увеличава.

Ако не искате да инсталирате подобен дизайн на вашата тераса или искате да я комбинирате с конвенционалните прозорци, стандартните плъзгащи се прозорци ще направят.

В този материал ние по никакъв начин не споменахме всички видове плъзгащи се прозорци, но само тези, които са подходящи в нашия случай. Също така можете да научите повече за това какво плъзгащи пластмасови прозорци Има и такива плъзгащи се прозорци за балкон и лоджия най-добре да се справят с изолацията на тези помещения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджияПлъзгащи се алуминиеви прозорци на балкон и лоджия
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Тераси за вилиТераси за вили
Плъзгащи се пластмасови прозорциПлъзгащи се пластмасови прозорци
Тераси и верандиТераси и веранди
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Характеристики на плъзгащи прозорциХарактеристики на плъзгащи прозорци
» » Плъзгащи се прозорци за веранди, тераси и беседки
© 2021 BggeHat.com