Как да изберем решетки, изковавани на прозорци?

През последните векове металната дантела на прозорците служи като модерен детайл на къщата. Те бяха поставени, за да дадат на къщата чар и уникален вид. Днес решетките са станали неразделна част от безопасността на апартаментите, особено на приземния етаж.

Има два вида решетки: ковани и заварени. Заварените конструкции са няколко отделни пръчки, свързани в една решетка.

За да се направят решетките от ковано желязо на прозорците, всеки детайл се отлива отделно според специален дизайн и модел и след това се комбинира. Кованите структури са ненадмината сила. Те служат няколко пъти по-дълго, отколкото заварени, но цената за тях е много по-висока. Ако решите да обезопасите и украсите къщата си с ковано влакно от клони, но не знаете какво да изберете, струва си да четете този материал.

Присвояване на решетки

Заваръчно заваряванеКакто вече беше споменато, металните конструкции на прозорците могат да изпълняват различни функции. В зависимост от това, те са разделени на декоративни, охранително-декоративни и сигурност.

Декоративните решетки могат да бъдат направени от по-тънки пръчки. Тяхната основна функция е да украсяват къщата, а не да я защитават. Такива структури най-често се инсталират на прозорците на селските къщи. Способността им да осигурят апартамент или къща е чисто символична. Те може би ще блокират пътя към дребните крадци, но престъпниците няма да ги спрат. По правило, декоративните конструкции са закрепени към външната страна на стената, без защитни елементи отвън. Те просто се счупят или се счупят с подсилени телчета за метал.

Декоративните охранителни решетки са най-практичните и широко разпространени. По принцип всички решетки от ковано желязо за прозорци изпълняват подобна функция. Основната им разлика от декоративните е, че отделните части са изработени от по-трайни материали, а профилите са отнесени до по-голяма дебелина, чието напречно сечение е не по-малко от 10 мм. Обикновено за основната част на конструкцията може да се използва и по-дебела армировка, а декоративните детайли, които съставят чертежа, са изработени от тънък метал. По този начин можете да създадете най-малката шаблонна структура.

Решетки за сигурност се инсталират, когато безопасността на апартамента е преди всичко. В този случай се използват пръчки с дебелина най-малко 20 mm. Такъв дизайн не е лесен за счупване и благодарение на силното закрепване не е възможно да се измъкне от стената. Ако искате да купите точно такива, не спирайте избора си върху ковани барове за прозорци. Основното им предимство е уникалният им вид. Когато проблемът за сигурността дойде на първо място и външният вид излезе на фона, няма смисъл да се харчат допълнителни пари за такава мрежа. Ще бъде много по-практично да се закупят заварени решетки.

Решетки за сигурност

Тип решетка



Решетките могат да бъдат четири типа: стационарни, люлеещи, разглобяеми и плъзгащи.

Стационарните решетки са неподвижна конструкция, която е здраво закрепена към стената. Те са най-издръжливите от всички възможни, но нарушават основните изисквания за пожарна безопасност, защото в критична ситуация е почти невъзможно да се избере от стая с подобни решетки. Ето защо се препоръчва да бъде инсталиран поне един прозорец с различен вид защита срещу хакерство.

Плъзгащите врати имат един или два листа, които са здраво затворени отвътре. Ако е необходимо, те могат бързо да се отворят.

Сменяемите решетки на външен вид не се различават от стационарните. Тяхната разлика е, че те се монтират директно към отвора на прозореца на сменяемите болтове.

Според идеята на разработчиците, тези болтове лесно се развиват, ако е необходимо, но на практика не е толкова просто. При паника е трудно бързо да се намери специално устройство и бързо да се разкопчат закопчалките, освен това такова закрепване значително влошава стабилността на решетката.

Плъзгащите се решетки на принципа на действие приличат на врати или прозорци на отделение. Листата им се движат хоризонтално в няколко посоки. Тази решетъчна структура значително намалява нейната твърдост и защитни свойства.

Плъзгащи решетки

Както можете да видите, най-добрите видове решетки са неподвижни и люлеещи се. Препоръчва се да ги изберете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Плъзгащи пръти за производство и приложение на прозорциПлъзгащи пръти за производство и приложение на прозорци
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на прозорци заварениРешетки на прозорци заварени
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
» » Как да изберем решетки, изковавани на прозорци?
© 2021 BggeHat.com