Решетки метални по прозорци

На прозорците на частната къща или в прозоречните отвори на първите етажи на градските апартаменти решетките са ориентирани към осигуряване на безопасността на жилището и служат като декоративен елемент на интериора. От гледна точка на надеждността и дългия живот и в двата случая метални решетки се монтират на прозорците, тъй като само стомана или чугун могат да осигурят безопасно и комфортно жилище за хора.

Видове прозоречни решетки

Заварени решетки

Тези дизайни са популярни сред потребителите, главно поради ниската им цена, простотата и скоростта на производство. Те са малко по-малък от техните партньори в ковано красота, тъй като по силата на тяхната производствена технология модел има тенденция да прости геометрични форми имат стандартен набор от елементи: пръстени, пръстеновидни сегменти, овал, S-образни сегменти, площади и правоъгълници. Самите декоративни детайли са направени "на студено", но тяхното сглобяване в едно цяло се извършва чрез заваряване. Въпреки сравнително ограничен набор от шарени части, заварени решетка не са лишени от индивидуален стил и са много популярни сред населението, така че производството на решетки на прозорците се извършва както на работното място и в частни семинари, както и собствените си домашни работилници.

Ковани решетки

По-сложна и скъпа конструкция за защита на жилищата от неразрешено влизане е подправена решетка на прозорци. Те наскоро заменят заварени конструкции, въпреки по-високите разходи. Не са по-ниски от тях в степента на надеждност.

Кованите решетки могат да бъдат истински произведения на изкуството - всичко зависи само от въображението на клиента и наличието на пари.

Производството на продукти чрез студено или горещо коване е възможно само при стационарни условия от опитни майстори и изисква много повече време, но в резултат на това клиентът получава ексклузивни продукти на индивидуален скица. Чертежът се състои от гладки извити линии, растителни или абстрактни орнаменти, къдрици с различна степен на сложност. За да монтирате решетките на прозорците и същевременно да им дадете допълнителна функционалност, възможно е да осигурите специални конзоли или рафтове в долната част на дизайна за саксии за цветя.

Комбинирани решетки на прозорци

Комбинираните заварени решетки с ковашки елементи са междинен приемлив вариант на много изгодна цена. Завършени ковани декоративни детайли под формата на цветове, къдрици, шарки и т.н., са заварени към рамката, направена и чрез заваряване. Визуалният ефект от външния вид на комбинираните структури е почти същият като кованите, а цената е близка до цената на заварените решетки.

Завършените конструкции преди инсталацията се предпазват от атмосферни влияния, защото на открито металът бързо гуля и губи външния си вид. Защитата се осъществява чрез третиране на всички елементи с антикорозионни съединения, а след това с алкидни или полимерни багрила. В резултат на решетката металните прозорци стават привлекателни с едновременно значимо увеличение на техния експлоатационен живот.

Видове прозоречни решетки по метода на закрепване

Разликите в дизайна на решетките не се ограничават до метода на производство, тъй като са възможни различни начини за закрепването им в отворите на прозорците. Структурата на защитните устройства може да бъде строго вградена в стените, плъзгаща се и люлееща се.



Скритите решетки са добра защита срещу неразрешено проникване, но са много опасни от гледна точка на пожарната безопасност. Те могат да се превърнат в пречка в случай на необходимост от евакуация в случай на пожар, поради което, съгласно правилата, незалепващите се конструкции се монтират само в сгради с най-малко два аварийни изхода.

Плъзгащите се решетки изискват висока точност и специално оборудване в производството, поради което не са на разположение за самопроизводство и се купуват готови. Техният монтаж е практически същият като инсталирането на защитни конструкции за слепи.

В смазващата версия производството на решетки на прозорците е напълно достъпно за домашните занаятчии, както и тяхното монтиране в отвори за прозорци.

Те са снабдени с греди и катинари и са направени главно заварени от метални пръти или ленти. Технологията на тяхното производство трябва да бъде обяснена по-подробно, тъй като е доста търсено сред собствениците на частни къщи.

Производство на люлеещи решетки

  1. Необходимите измервания се вземат предвид факта, че ширината и височината на бъдещия продукт трябва да са с 5 до 7 сантиметра по-малко от съответните параметри на отвора на прозореца;
  2. Изработва се мащабна скица с чертеж на основните елементи и декоративни детайли в реален размер. Предвижда се заключващи устройства с окачена или шарнирна част, като се отчита наличието на една или две подвижни клапи, както и наличието на усилващи елементи.
  3. Той изчислява необходимите материали за производството на решетки: прът или метални ленти, за ъгъла на рамката, за фиксиране на щифтове, декоративни елементи, сенници за електрически вериги и капси за брава катинар или опори.
  4. Качествени решетки на прозорци могат да бъдат направени само при наличие на материал с подходящо качество, поради което в четвъртия етап се извършват покупката и доставката на метални заготовки и завършени декоративни елементи.
  5. Изготвен необходимите инструменти за работа: LBM и набор от колела за рязане, компактен заваръчен апарат, перфоратор или чук тренировка за пробиване на дупки за монтаж, чук, решение грунд, боя и четка.

Според скицата детайлите се изрязват, за които се използват предварително приготвени шаблони. На плоска повърхност в хоризонтално положение с помощта на заваръчна машина, частите се обединяват в едно цяло. Работата започва със заваряването на рамката, към която постепенно се заваряват завършените декоративни детайли. И накрая, фиксиращите места за заключващото устройство или за катинар са фиксирани.

След като завършената конструкция се охлади след заваряване, грапавостта и разкъсването на метала се изчистват с помощта на подходящи кръгове за USM, шлайфане и шкурка.

Операцията, която завършва с производството на метални решетки на прозорците, е тяхното третиране с антикорозионно съединение и оцветяване, приготвено от емайл.

Монтаж на решетки

В отворите на прозореца са маркирани и пробити отвори за закрепващите щифтове, които са настроени на необходимата дълбочина. Готовата решетка се поставя и заварва към щифтовете. Изгорелите петна в процеса на закрепване се почистват и обработват отново с антикорозионно съединение и след това се боядисват. При това се произвеждат и монтират решетъчни решетки за прозорци, а апартаментът или къщата са оборудвани с надеждна защита срещу нападатели.

Ако не сте уверени във вашите способности и не сте твърде опитни в тази работа, обърнете се към специалист. И най-добре, ако инсталацията ще бъде извършена от фирма, която е била ангажирана в производството на конструкции. Това ще ви даде допълнителен бонус под формата на гаранция както за самия продукт, така и за инсталацията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Плъзгащи пръти за производство и приложение на прозорциПлъзгащи пръти за производство и приложение на прозорци
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на прозорци заварениРешетки на прозорци заварени
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
» » Решетки метални по прозорци
© 2021 BggeHat.com