Ковани решетки на прозорци

Прозоречните решетки от различни конструкции надеждно защитават нашите жилища от неразрешени интрузии, така че 90%

градски апартаменти на първите етажи на къщи в градовете и почти всички частни къщи са оборудвани с тези защитни устройства. Сред цялото им разнообразие са ковани решетки на прозорците, тъй като те изпълняват декоративни функции в допълнение към защитата.

Решетки, направени от майстори в професионално оборудвани работилници, украсяват жилищни помещения и в някои случаи са като истински произведения на изкуството. Те се характеризират със силата и надеждността, присъщи на металните продукти, съчетани с твърдостта, елегантността и красотата на занаята. Моделът на фалшиви решетки за прозорци за къщи се избира предварително от еквивалентен модел на огради, порти и други функционални орнаменти от метал на обекта.

За съжаление, производството на решетки от ковано желязо е доста труден процес, така че е много по-лесно да ги поръчате в съответната работилница. Там за кратко време ще получите качествен и безупречно декоративен продукт, след което ще трябва само да инсталирате безопасно в прозореца на вашия дом.

Решетките, изработени от коване, могат да бъдат както люлеещи, така и плъзгащи, глухи или подвижни.

Глухите структури са малко по-прости в дизайна, отколкото плъзгащи или люлеещи се, но те не осигуряват изисквания за безопасност в екстремни ситуации, тъй като те не осигуряват свободен изход. Следователно обществените помещения и частните сгради в съответствие с правилата за пожарна безопасност са оборудвани с подвижни (люлеещи се, плъзгащи се) системи за защита на прозоречните отвори.

Металните ленти или пръчки се използват за направата на решетки от всякакъв вид. Цялата разлика между ковани и заварени е начина, по който са направени. За първите предварителни обработки (коване) в цеховете, където от стандартните метални заготовки ексклузивни дизайни и орнаменти се правят по предварителни скици, създадени от професионални художници. Следователно решетките по прозорците са евтино заварени, за да се инсталират много по-лесно и по-евтино - в крайна сметка тяхното създаване изисква много по-малко усилия и разходи. Кованите структури все още се считат за изключителни продукти, осигуряващи определен привлекателен външен вид на конструкцията.

Заварените структури не изглеждат толкова елегантни и оригинални, защото са изработени от завършени елементи чрез заваряване върху завършена рамка от стоманен ъгъл. Техният модел се състои от най-простите геометрични фигури, свързани чрез заваръчна машина. Що се отнася до силата на продуктите и способността им да защитават жизненото пространство, между тях няма особени различия.

Дизайн на ковани люлеещи се решетки по прозорците на къщата

Тъй като решетките са не само защитни устройства, но и значителна и значима част от външната част на сградата, те трябва да се съобразяват с нея във всички параметри, включително абсолютна надеждност и декоративност.

Тези изисквания са напълно съвместими с железни решетки на прозорците на люлка тип, произведени от коване. Може би системата за пасивна защита на прозоречните отвори, която е най-достъпна за самостоятелна инсталация, от хакване на съществуващите.



Заварените заварени конструкции се произвеждат и в специализирани работилници от квалифицирани ковачи в съответствие с желанията на клиента. За да работи по поръчката, изпълнителят се нуждае от точни размери на отвора на прозореца, които са взети от собственика на къщата или от поканения далър, скица с желания модел или модел, както и устните желания на потребителя. Ширината на конструкцията зависи от ширината на съществуващия отвор на прозореца минус 5-7 сантиметра от всяка страна, височината се изчислява по същата формула. Материалът за производство на ковани люлеещи се решетки е традиционен - ​​метална лента или пръчка с определени размери.

Тъй като люлеещият дизайн предполага наличието на поне две работни криле, кованите решетки на прозорците са задължително оборудвани с централно заключващо устройство. Това може да бъде заключване над главата, катинар или комбинация от конвенционален болт и заключване на конкретна конструкция.

Когато клиентът подготви предварителен скица и по-нататък изработи дизайна, трябва да бъдат изпълнени определени изисквания.

  • За да се гарантира, че клапите не се изкривят, е необходимо да се осигури наличието на усилващи елементи;
  • Размерите на ъгъла за конструкцията на рамката трябва да отговарят на изискванията за безопасност;
  • Свободните пространства в шарката на платното трябва да са такива, че да не минават през тях четка на човек;
  • Вертикалните, хоризонтални и наклонени компоненти на линията на шаблона трябва да бъдат свързани с максималния брой точки.

В края на изготвянето на окончателния вариант на скицата се изчислява и купува необходимото количество материал, след което обикновените фортове на ковано желязо се произвеждат от професионален изпълнител на прозорците.

След като изковават декоративни елементи и ги комбинират в един шаблон вътре в контура на рамката, се извършва монтаж на панти и седалки за заключващи устройства - брави и болтове.

Що се отнася до силата на извитите метални ленти и пръти, които съставят модела, в резултат на загряване на метала до висока температура и извършване на коване, неговата структура става по-влакнеста и по-трайна.

Според обратна връзка от потребители, които са използвали люлеещи се рамки в продължение на много години, тези решетки са най-надеждни и лесни за употреба.

Плъзгащи се ковани решетки

В допълнение към люлеещите се варианти на защитните устройства за прозорци, сред собствениците на частни къщи и вили, както и на жителите на първите етажи на градските къщи, плъзгащи се решетки, произведени от коване, са доста популярни.В този случай инсталирането на метални решетки върху прозорците се извършва главно вътре в прозорците или отвътре. Тази особеност на инсталацията оказва известно влияние върху естетичния компонент на възприемането на защитните конструкции, разположени директно в жилищното пространство.

Поради тази причина плъзгащите се ковани решетки, които служат като добра защита срещу натрапници, са малко по-малко търсени от потребителите. Друг фактор е леко понижаване на защитните им свойства в сравнение с люлеещите се решетки. Този параметър се определя от наличието на ролки и водачи, на които те се плъзгат, което води до отслабване на конструкцията.

Почти 100 защити от нарушители се осигуряват от стационарни подправени решетки, но тяхното монтиране се извършва само ако в сградата има два аварийни изхода. Това се определя от правилата за противопожарна безопасност.

По този начин, три варианта на ковани решетъчни конструкции, оптималното решение за частна къща са люлеещите се заварени решетки, въпреки някои от недостатъците им.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки за радиаториРешетки за радиатори
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Монтаж на прозорци за прозорциМонтаж на прозорци за прозорци
» » Ковани решетки на прозорци
© 2021 BggeHat.com