Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци

Нивото на престъпност в руските градове все още е много високо. Крадци и крадци са привлечени от съвременните прозорци, достъпът до които не е ограничен до защитната решетка. Метални пластмасови прозорци говорят за нормалното благоденствие на собствениците, така че нечисти хора лесно разбиват структурите, за да спечелят от богатството на други хора.

За хората с малки деца, които са решили да инсталират пластмасови прозорци, решетките по прозорците са задължителен атрибут на дизайна. Дори и да сте у дома, но за една минута сте оставили друга стая, детето от любопитство може да погледне през отворения прозорец и дори да падне от него.

Решетки от ковано желязо

Въпросът за решетките от ковано желязо много често възбужда купувачите, които са решили да заменят прозорците в своето жилище. Ако отварянето на прозореца вече е защитено от силни и надеждни решетки, няма смисъл да ги демонтирате.

Всички основни работи по монтирането на прозореца са направени от вътрешната страна на помещението, така че оградата няма да повлияе силно на майсторите. Трудности могат да възникнат само при инсталирането на вълни и мрежи против комари. Но опитни специалисти знаят техниките и нюансите, които правят възможно произвеждането на тези произведения, без дори да се деформира старата решетка от ковано желязо. Ако преди инсталацията на пластмасовия прозорец нямаше решетки, красива коварена ограда е отлично решение за защита на съществуващите стойности на материала. Много хора се притесняват от въпроса: няма ли метални решетки да развалят екстериора на сградата и да напомнят повече за "тъмницата" от жилището?

Съвременните фалшиви продукти са много различни от тези, произведени преди няколко десетилетия.

Майсторите на топъл и студен ковал правят истински шедьоври на изкуството от метал, създаващи светлина и отворена работа, като шарки. В същото време надеждността и здравината на конструкцията остават на най-високо ниво, като напълно оправдават основната цел на защитната структура.

Фирми, специализирани в производството на фалшиви продукти, предлагат широка гама от стилистични и конструктивни решения. Решетката може да бъде направена в класически стил или "античен", да има цветен, графичен или друг украшение. С помощта на заварчици дори създават върху повърхността на метала текстурата на естественото дърво, както и други характеристики, които правят продукта по-красив, елегантен и реалистичен. Според техните функционални характеристики подправените решетки са: постоянни, подвижни, плъзгащи и люлеещи (с блокиращо устройство или заключващ механизъм). Заварените и ковани решетки са най-ефективната защита срещу хакване на прозорци, дървени и пластмасови.

Предпазни решетки за деца



специалисти безопасност детето препоръчват инсталиране пластмасови решетки за прозорци, които по своя състав, подобен на материала от който са направени на металните профили за прозорци конструкции - метал (обикновено стомана) или пластмасово покритие, устойчиви на корозия прахово покритие. Характерните особености на решетките, предназначени да предпазват децата от падане, са следните:

  • Решетките имат заоблени ръбове, без остри декоративни елементи, които често се намират върху ковани решетки;
  • максималното разстояние между пръчките е 10 см, това е достатъчно, за да се гарантира, че главата на детето не преминава;
  • Такива решетки защитават целия отвор на прозореца по периметъра.

Друго предимство на пластмасовите решетки за безопасност на децата е възможността за демонтиране на защитната конструкция.

Консумативите и крепежите на такива решетки се продават като комплект, само за тренировка и за монтаж ще са необходими ръце за мъже. Решетката е лесна за инсталиране на всякаква височина, не изисква специални умения и използването на специално оборудване. Можете дори да го монтирате, без да отстранявате листата от пантите.

Стандартната конструкция е закрепена с 10 силни подсилени болта без използване на заваръчна машина. Ако инсталирате пластмасови прозорци в целия апартамент, решетките на прозорците също са по-добре по поръчка от пластмаса. От улицата такъв "дует" ще изглежда много хармонично и напълно съответства на модерния екстериор на сградата.

Когато децата растат, възможно е да се премахне решетката и да се фиксират точките за закрепване с пластмасови тапи. Когато се появят нови членове на семейството, решетката е инсталирана в съществуващите канали за тази цел.

Един от недостатъците на такива решетки е еднородността на структурата. Баровете в него са разположени хоризонтално, без декоративни елементи, които са известни с изкуството коване. От стоманени решетки е възможно да се направи скелет с необичайна форма, като се вземат предвид характеристиките на прозоречната конструкция. Например, за прилив и саксии с цветя в скарата, може да се направи специален жлеб. Също така детските предпазни решетки се монтират само в правоъгълно отваряне на прозореца. Ако прозорецът има сложна трапецовидна или триъгълна форма, тогава е необходимо да поръчате защитна конструкция върху индивидуална скица и това е допълнителна цена.

Декоративни решетки

Не само фалшивите и пластмасови решетки на прозорците могат да гарантират висока степен на защита на собствеността срещу незаконно нарушение. Един от най-подходящите в нашите опции за време - защитно и декоративно стъкло с вградена решетка.

Нова, уникална възможност за пластмасови прозорци - римска решетка, това е просто еднокамерно стъкло с метална мрежа, заградена между очилата. Решетъчните клетки могат да бъдат с различни диаметри, в зависимост от предпочитанията на клиента, и той може да избере цвета и качеството на метала. Много красиви и хармонични, тези прозорци изглеждат в масивни къщи, построени в стила на класицизма или барока. Характеристиките срещу проникване на прозорците с римската решетка също са много високи. Дори ако нарушителите нарушат прозореца с двоен стъклопакет, сигурна метална ограда ще ги блокира от достъп до помещенията.

Всеки собственик на дома трябва да се грижи за защитата на собствения си дом и безопасността на близките си, а една от най-надеждните опции е силната решетка на прозорците. Тази надеждна бариера предотвратява възникването на негативни последици, свързани с незаконното проникване на неразрешени лица на територията на частната собственост.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да защитите прозорците в страната от крадци?Как да защитите прозорците в страната от крадци?
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорците на децатаРешетки на прозорците на децата
Пластмасови прозорци с решетка вътреПластмасови прозорци с решетка вътре
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
» » Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
© 2021 BggeHat.com