Пластмасови прозорци с решетка вътре

За жителите на частни къщи винаги е имало въпрос за защита на собствеността им. Най-често за защита на дома от натрапници хората прибягват до метални решетки на прозорци

и щори. Такива защитни структури имат редица недостатъци: те не винаги са безопасни и не могат да бъдат напълно защитени от взлом. Всичко това може да бъде решено чрез закупуване на пластмасови прозорци с решетка вътре.

Какви са пластмасови прозорци с барове вътре?

Пластмасови прозорци с решетка вътреСпециалисти, а дори и обикновени хора, отдавна е забелязано, че решетките в някои случаи дори увеличават шанса за хакерство. Тук действа правилото - "ако има решетки, да има значение и да има нещо за печалба". Освен това обичайната решетка може да бъде опасна за самите членове на домакинството. Често в критична ситуация прозорците остават единственият изход и решетките могат да се превърнат в непреодолима пречка. Дори и люлеещите се структури не променят ситуацията, тъй като като правило ключът от ключалката не е под ръка.
Всички тези проблеми могат да разрешат римската решетка, т.е. тези, които са монтирани в двойните стъкла. С такива продукти за защита е достатъчно просто да затворите прозорците преди да ги напуснете. Такава конструкция няма да се превърне в маяк за натрапници и няма да попадне в критична ситуация. Много хора харесват решетката поради факта, че те не създават чувство за затваряне и изглеждат много естетически.

И все пак римските решетки имат редица недостатъци:

  • Те влияят върху топлоизолационните свойства на прозореца.
  • Ограниченото пространство между очилата не ви позволява да си въобразявате силно с модела.
  • Windows все още остават уязвими, защото хардуерът е достъпен за атакуващия и лесно може да бъде прекъсван.

Пластмасови прозорци с барове вътре

Недостатъците, както можете да видите, са достатъчни, но въпреки това в повечето случаи те не възпрепятстват популярността на такъв дизайн. Основното нещо е да изберете правилните пластмасови прозорци с решетка отвътре, като се вземат предвид всички техни черти.

Как да изберем пластмасови прозорци с барове вътре?

Изискванията за рамката в този дизайн са същите, както обикновено. Повече подробности за това можете да намерите в статията "Как да изберем метални пластмасови прозорци?".
Римските решетки се намират в двоен стъклопакет и в повечето цехове се отбелязват като модификация.
По правило прозорците с двоен стъклопакет с вътрешни ребра са много по-дебели от обикновено. Това трябва да се има предвид при избора на профил. Максималната дебелина на изолационното стъкло трябва да бъде от 30 mm или повече.

Римските решетки намаляват изолационните свойства на изолационното стъкло. Топлинната загуба трябва по някакъв начин да бъде компенсирана. Най-често за тези цели се използват прозорци с двоен стъклопакет, чиито камери са запълнени с инертен газ.



Инертните газове са група от елементи, които влизат в минимум химически реакции. Те са напълно безопасни за хората. Инертният газ не гори, няма мирис и цвят. По принцип, аргон и криптон се използват за запълване на изолационната стъкла. Аргон повишава изолационните свойства на остъкляване единица 34, криптон - 64. Тази разлика може безопасно да се компенсира загубата на топлина през решетките.

Двойно остъкляване с аргон Друга уязвимост на прозореца с барове вътре е неговите аксесоари. Той трябва да бъде изработен от високоякостен метал и защитен от пластмасови вложки от корозия. За още по-голяма защита можете да използвате панти и копчета с датчици за крадци, които ще съобщават за опит за проникване. За да направите такива прозорци непреодолим дизайн ще помогне за закалено или ламинирано стъкло.
Закаленото стъкло е 6 пъти по-силно от обичайното. За да бъде прекъсната, е необходимо да се положат големи усилия.
Ламинирано стъкло или, както често се нарича, триплекс, се състои от няколко по-тънки стъкла, закрепени заедно със специален филм. Този филм не позволява на стъклото да се счупи в обичайния смисъл на думата. Когато ударите върху стъклото, се появяват пукнатини, но не се разпръскват в различни посоки под формата на фрагменти.

Не само при избора, но и при инсталирането на такива прозорци също имат свои собствени характеристики.

Характеристики на монтажни пластмасови прозорци с барове вътре

Като цяло монтаж на пластмасови прозорци да бъдат направени съгласно същите правила, както обикновено. Основното е да се вземат предвид всички етапи на топлоизолация на инсталационните шевове, за да се предотврати по-нататъшната загуба на топлина. За тази цел се използва дифузионна и паропреградна лента, която не позволява монтажната пяна да изсъхне или да се намокри.

Теглото на прозореца с двоен стъклопакет и целия прозорец значително се увеличава, така че когато прозорецът е фиксиран здраво към отвора, ще трябва да прибягвате до използването на метални болтове. Анкерите не могат да издържат на цялата такава голяма структура.

Уверете се, че сте използвали като стойка под профила на пластмасови или дървени подложки, но придават още по-голяма здравина на приставката.

Дървени подложки за монтиране на прозорциМонтирането на тези прозорци обикновено прави двама или трима майстори. Един монтажник просто няма да може да повдигне и инсталира тежко двойно стъкло. В заключение, бих казал, дори и въпреки факта, че вътрешните решетките на прозорците не са съвършени, те могат да бъдат отлична алтернатива на много отегчени метални конструкции и оригинална украса на фасадата. Основното е да се подходи правилно към избора и инсталирането им.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Пластмасови прозорци с решетка вътреПластмасови прозорци с решетка вътре
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Решетки на прозорците на децатаРешетки на прозорците на децата
» » Пластмасови прозорци с решетка вътре
© 2021 BggeHat.com