Пластмасови прозорци с решетка вътре

Собствениците на частни къщи, както и апартаменти, разположени на по-ниските етажи на многоетажни сгради, се опитват по всякакъв начин да защитят домовете си от кражби и грабежи. Затова поставете различни метални решетки на прозорците в стаята или извън нея. Въпреки това, правилното решение е да се монтират пластмасови прозорци с решетка вътре, което ще осигури максимална защита и ще даде на дома елегантен външен вид. Такива продукти се наричат ​​още римски решетки.

Предимства на прозорците с решетка вътре

Прозорците с двоен стъклопакет с вградени решетки имат висок клас антифриз, както и допълнителна защита срещу скрап. Основното предимство на такива прозорци с двоен стъклопакет е, че имат чудесен външен вид и лесно се мият и не е необходимо да бъдат покрити с боя. Съществуват и редица допълнителни предимства, включително:

  • Оборудването е с анти-взломна защита;
  • Удароустойчиво стъкло;
  • Топлоизолация на прозорци с двоен стъклопакет;
  • Стоманена решетка;
  • Контурът на решетката е в стоманена рамка;
  • Брави на дръжките;
  • Стъклена междинна бариера;
  • Режете стъклото вътре.

Първото ниво на прозорците с двоен стъклопакет осигурява защита за унищожаване на външното стъкло. Вградената решетка не позволява външното стъкло да се натисне навътре, когато се получи фрактура. След повреждането на първото ниво на прозореца с двоен стъклопакет, вътрешната стъкла е поставена върху преградата, която, когато е разрушена, има остри фрагменти. В третия етап вътрешните вътрешни решетки на прозорците, които са със здрава конструкция, служат като преграда, което прави невъзможно да се счупят, когато са засегнати от тежки предмети. Стоманената твърда рамка осигурява защита срещу използването на скрап или нокти. Все още можете да унищожите стъкленото устройство, но трябва да положите много усилия, време и да използвате специални инструменти. Ето защо този вид двойно остъклени прозорци може да се нарече най-надеждната защита на помещенията от кражба с взлом. Такива структури могат да бъдат инсталирани не само в жилищни сгради, те са инсталирани в банкови институции, където в административните сгради, училища и детски градини е необходима максимална защита от крадци.
Освен горепосочените предимства може да се отбележи, че такива проекти ще станат пожарозащитни.

Ако външните или вътрешните решетки на прозорците трябва да бъдат премахнати по какъвто и да е начин, използвайки сила и постоянство, тези решетки се отварят лесно, като по този начин осигуряват бързо излизане от стаята.

Също така можете да отбележите предимствата на архитектурния подход. В края на краищата, инсталирането на външни решетъчни конструкции от твърд и силен метал нарушава целия архитектурен стил. Прозорците с двоен стъклопакет, които имат решетки вътре, понякога с кристали, оставят външната част на сградата непокътнато. Най-важното е, че инсталирането на защитни решетки на прозорците ще струва няколко пъти по-евтино, отколкото да се инсталира пластмасов прозорец и след това да се изработи метална решетка.

Недостатъци на прозорците с барове вътре

Въпреки всички предимства на прозорците с двоен стъклопакет с вградени решетки, те имат своите недостатъци:

  • Оказват влияние върху свойствата за термична защита на прозореца;
  • Поради малкото пространство между чашите е невъзможно да се реализира въображението чрез избора на фигурата;
  • Уязвимостта на прозорците до проникването на нарушители през хардуера, който е достъпен за хакерство.

Имайки някои недостатъци, е невъзможно да се отбележи, че подобни прозоречни конструкции не са популярни сред купувачите. Основната цел е изборът на прозорец с двоен стъклопакет, като се вземат предвид всички негови характеристики.

Избор на пластмасов прозорец с решетки вътре

Интегрираните решетки действат като модификация на пластмасовия прозорец. Поради това е необходимо да се вземе предвид, че дебелината на профила на пластмасовия прозорец с решетката ще бъде с порядък по-голям от профила на конвенционален пластмасов продукт. Минималният размер на профила за дебелината ще бъде от 30 мм. Поради настоящата собственост, за да се намали термичната защита на конструкцията, понякога прозорците с двоен стъклопакет се пълнят с инертен газ.

Инертният газ е елемент от групата, която минимално влиза в химическите реакции. Такъв газ не е изложен на запалване, няма цвят и особена миризма, е напълно безопасен за човешкото тяло. Загубата на топлинни свойства се компенсира от използването на криптон и аргон. Криптон има способността да компенсира топлината с 64 и аргон с 34, което прави възможно пълното компенсиране на топлинните загуби от вградената решетка.



Както вече споменахме, фитингите са доста уязвими в прозоречната структура. Ето защо при избора трябва да се обърне внимание на силата му. Оборудването трябва да бъде изработено от висококачествен метал със защитни свойства срещу корозия. Освен това можете допълнително да инсталирате сензори за хакерство. С такава защита те ще съобщят за всеки опит да се счупят пластмасовите прозорци с решетката вътре и да проникнат в стаята.

Особено внимание при избора на стъклопакет трябва да се даде на стъклото. Желателно е те да бъдат закалени или ламинирани.

Покритите стъкла имат сила, която е шест пъти по-висока от стандартното стъкло.

За да го повредите, трябва да положите много усилия. Ламинираните имат популярно име "Triplex". Това е стъкло, което се прави от свързването на няколко тънки стъкла заедно с филм. Такава двойна остъклена единица не може да бъде счупена и разбита на малки парчета, тя може да се разбие дори когато удари с голяма сила.

Основните етапи на монтаж на пластмасови прозорци с вътрешна решетка

Дори и най-висококачественият прозорец не може да издържи на зимния студ, ако не се изпълнява съгласно правилата. Ето защо най-добре е да се обърнете към професионалистите, но ако сте уверени във вашите способности, можете да ги инсталирате сами. Струва си да се отбележи, че пластмасовите прозорци с решетка навлизат в много по-голяма тежест от обикновения пластмасов продукт. Следователно, просто е невъзможно да се вдигне структура. За това ще ви трябва още двама помощници.

Първо, трябва да направите определени измервания на прозоречната структура. Измерването на прозоречната пластмасова конструкция с вътрешни решетки се извършва съгласно същите правила като обикновения пластмасов прозорец. След измерването и производството на прозореца се пристъпваме към инсталационния процес, който започва с демонтирането на стария. След това отворът на прозореца се почиства от отломки и прах. След това трябва да инсталирате рамката в отвора на прозореца с помощта на помощници.

Тъй като дизайнът е много на тегло, то не е фиксирано с помощта на анкерни плочи като обичайната пластмаса прозореца и прибягва до използването на метални болтове, които категорично установен дизайн и няма да му се даде да се премине към страната.

Устойчивостта на закрепването може да се увеличи дори с помощта на подложки от дърво или пластмаса. Те са поставени под профила на голяма конструкция.

Както е известно, вградените защитни решетки имат свойството да понижават топлоизолационните свойства на прозореца. Ето защо, за да се предотврати загубата на топлина в стаята, е необходимо да се използва дифузия или парна бариера за запечатване на шевовете. Тази лента ще увеличи топлоизолацията на прозореца и също така ще позволи на монтажната пяна да не страда от навлизане на влага или да се разпада от прекомерна сухота на въздуха. При инсталиране на прозорци през топлия сезон е целесъобразно да се приложи специална "лятна" монтажна пяна, ако този студен сезон е "зимен". След това не можете да се притеснявате за нейните професионални качества.

След това на една и съща пяна е монтиран перваза на прозореца. Формирани пукнатини между стената и перваза на прозореца са покрити с циментова замазка или силиконов уплътнител, тъй като студеният въздух може да премине през тези прорези през зимата. Краищата на перваза на прозореца трябва да преминават в основната стена за 1,5 - 3 см. Аксесоарите трябва да работят гладко, всички куки са еднакви. След свършената работа, трябва да премахнете остатъците от монтажната пяна и защитния филм. Въпреки факта, че пластмасовите прозоречни конструкции с вградени вътрешни решетки не изглеждат перфектни, това е прекрасна алтернатива на отегчени метални решетъчни структури.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Пластмасови прозорци с решетка вътреПластмасови прозорци с решетка вътре
Пластмасови прозорци с 2 двойни или 3 тройни стъкла?Пластмасови прозорци с 2 двойни или 3 тройни стъкла?
Скици на решетки на прозорциСкици на решетки на прозорци
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?Защо пластмасови прозорци са толкова популярни и техните предимства?
Опции за защита на съвременните прозорциОпции за защита на съвременните прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Предимства на дървени прозорциПредимства на дървени прозорци
Предпазните фитинги гарантират защитаПредпазните фитинги гарантират защита
» » Пластмасови прозорци с решетка вътре
© 2021 BggeHat.com