Метални решетки на прозорци

Когато споменаваме метални решетки на прозорци, първото нещо, за което мислим, са обемисти и здрави конструкции, които служат за защита на помещенията от крадци и други нарушители. Метални решетки на прозорциТакава асоциация вече е остаряла, защото решетките напоследък престават да служат само за сигурност. Днес те често се използват за декорация на фасадата на сградата. Елегантната метална дантела се вписва перфектно в цялостния облик на модерни и класически къщи. Нека разгледаме всички възможни варианти на такава декорация на къща.

Какви са решетки за прозорци?

Решетките могат да изпълняват защитна и декоративна функция. В зависимост от това те могат да бъдат разделени на два основни типа.

Защитни решетки

Този дизайн е предназначен основно за охрана на прозорци. Особено внимание се отделя на силата и стабилността, а декоративната функция няма значение.
Дебелината на прътите на такава лента не може да бъде по-малка от 10 mm. Големите размери не ви позволяват да експериментирате силно с модела. Между другото, той също има свои собствени изисквания. Баровете трябва да са успоредни един на друг с вдлъбнатина не повече от 20 см. За още по-голяма твърдост може да се използва втора редица пръчки, които ще формират квадратчета или диаманти.

Декоративни решетки

Декоративни решетки Такова платно е цяло изкуство и, както знаете, не може да има изисквания към изкуството. Фантастичността на клиента и капитана не се ограничава до никаква рамка.

За прилагането на най-сложните модели ще помогне на технологията на коване. За нея всяка част се прави отделно върху индивидуален скица. След това всички части са заварени заедно в една структура.
Най-често такива метални решетки се монтират на прозорци в къщи, защото надеждността е важна и за апартаментите.

Защитни декоративни решетки

С такава метална кърпа не е нужно да излизате от екстремни към крайни и да изберете кое е по-важно, красота или защита, защото можете да съчетаете и двете тези изисквания.

Защитни декоративни решетки


За такива решетки се произвежда първо здрава телена рамка с дебелина 7 мм. От тях основната рамка е заварена, по периметъра на която са монтирани още няколко хоризонтални или вертикални пръчки. Разстоянието между решетките не трябва да надвишава 20 см. Само такъв дизайн може да осигури необходимото ниво на защита на помещенията.
Към рамката са заварени различни декоративни елементи съгласно скицата на клиента.

Какви видове метални решетки съществуват?

Терминът конструктивен тип означава конструкция и функционалност. Такава лесна за гледане устройство може да бъде изпълнена в различни варианти.

Стационарни решетки

Повечето от решетките, инсталирани на прозорци във високи сгради, имат точно този дизайн. Тя е изключително проста и се състои от кърпа и крепежни елементи, без допълнителни части.

Такива защитни метални решетки на прозорците осигуряват най-високо ниво на сигурност, защото са здраво фиксирани в стената.

Но е невъзможно да се поставят такива конструкции на всички прозорци за целите на противопожарната безопасност. Поне един прозорец трябва да бъде с люлеещи се или плъзгащи се решетки.

Барабани за люлка

Барабани за люлка Тази опция е подходяща за хора, които по принцип не харесват тази защита на прозореца. Много решетки, особено ако те са защитни, силно се депресират.
В дизайн на люлеещи решетки е предвидено крило, което може лесно да се отвори и затвори, ако е необходимо. На първо място, тя е необходима за пожарна безопасност. Прозорец с такова капаче може да бъде единственият начин да се евакуира в критична ситуация.

Плъзгащи решетки

Те могат да бъдат отворени и затворени, точно като люлеещите се, но тук механизмът е по-сложен.
външно плъзгащи решетки наподобява обикновената решетка с диамантен образец и когато се затвори, тя се пресова в акордеон. За да се създаде такава система, могат да се използват само тънки плоски пръти, които значително влияят върху здравината. Въпреки тези недостатъци решетката все още е много популярна.
Основният материал за създаването на такъв дизайн е да стане. Само стоманени пръти на прозорците могат да осигурят удобно ниво на защита с такава дебелина на пръчките.

Сменяеми решетки



Решетки на прозорците за къщи често изпълняват точно в този дизайн.

Характеристиката му е, че ако не се нуждаете от грил, може да бъде напълно премахната от прозореца.

Може би това се дължи на специална система за закрепване. Монтажните болтове не са изцяло облицовани, в някои сгради минават през тях. Отвътре към болтовете са закрепени гайки, които осигуряват здраво закрепване.
Във всеки удобен момент човек може да премахне защитата от прозореца и да го инсталира отново.

Как се правят метални решетки?

Основните производствени методи са коване на всяка хотелска част или свързване на готови части.

Ковани решетки

Ковалството най-често се използва при производството на декоративни конструкции. Всяка част е заварена отделно и само тогава всички части са комбинирани.
сила ковани решетки много по-висока от заварения аналог. Голямата повърхност на обработвания детайл, която свързва другата част, позволява отлично ниво на твърдост.

Заварени решетки

Такива продукти са класифицирани като защитни или защитно-декоративни.

Заварени решетки на прозорци

Майсторът ги заварява от готови метални пръти. Като правило, те прибягват до инсталирането заварени решетки В случай че спешно трябва да инсталирате решетката. Производството на заварена структура ще отнеме само няколко часа. Поради тази скорост, силата и декоративните функции страдат.

Как да изберем решетка?

Когато избирате, трябва да се съсредоточите върху няколко фактора едновременно, като например цената, целта на помещението, в която трябва да инсталирате този вид защита, строителни материали и т.н.

цена

Първото нещо, което трябва да знаете, когато избирате железни барове на прозорци, е, разбира се, тяхната цена.
Ако говорим за евтиност, тогава първото място в тази категория се заема от заварени защитни решетки. Те са лесни за производство и са изработени от заготовки, които се предлагат за всеки ковач. Средната цена на такава решетка е 700-800 рубли на квадратен метър. м.
Кованите декоративни конструкции са най-скъпи. Тяхната цена зависи от сложността на картината и може да достигне 10 хиляди на квадратен метър. м.

Тип сграда

За апартаментите в високи сгради, безопасността и красотата са важни, така че най-добрите варианти ще бъдат защитни и декоративни дизайни.

Частни къщи могат да бъдат облагородени с декоративно платно.
Търговските сгради, например, магазини са най-добре оборудвани с плъзгаща стоманена решетка. Складирането е най-често защитено с особено силни заварени конструкции от стационарен тип.

Материал на сградата

За да може металният лист да се държи здраво, той се нуждае от твърда опора. Ако сградата е изработена от тухлени или бетонни блокове, не трябва да има никакви проблеми и можете да избирате всякакъв вид тъкане на пръчки.
Сградите от дърво или просто стари къщи няма да могат да държат решетката здраво по фасадата си. Тук е необходимо да се намали теглото на конструкцията поради плътността на шаблона и дебелината на прътите.

Как да инсталираме решетки?

Монтаж на метална решеткаЗаварена решетка на прозореца не е много сложна конструкция, но нейната инсталация е доста трудна за обикновения човек. Препоръчваме да не се отказваме от услугите на специалисти.
Тези, които все още искат сами да провеждат инсталацията на решетки, струва да се запознаете с малка инструкция:
- Отстрани на платното са осигурени укрепващи обшивки. Преди да ги монтирате, пробийте отвори със същия диаметър с монтажни болтове.
- Тогава мрежата се поставя на прозореца. Тя изисква работата на поне двама души, единият от които ще намери в стаята и ще подкрепи платното.
- На необходимите места се правят перфоратори в стените. Те трябва да са малко по-тънки от монтажния болт.
- Сега беше самият ред на болтовете. Те трябва да бъдат вкарани в пробитите отвори през решетката.
- Болтовата капачка и металният капак са заварени.

Остава само да се провери твърдостта на закрепването. Цялата инсталация ще отнеме не повече от половин час.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да защитите прозорците в страната от крадци?Как да защитите прозорците в страната от крадци?
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на прозорци заварениРешетки на прозорци заварени
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
» » Метални решетки на прозорци
© 2021 BggeHat.com