Видове декоративни вентилационни решетки

Когато придобием вентилационна решетка, ние я разглеждаме като елемент на декора и често забравяме, че той е важен елемент на вентилацията. Ако има лоша вентилация, в стаята има проблеми, като лоша миризма и кондензация. Решетката трябва да се монтира, като се вземат предвид разпоредбите за пожар, тъй като тя не може да даде огън, за да покрие голяма площ. Без него няма да се приемат помещения, както за бизнес, така и за жилищни. Монтажът на вентилационна система е труден и дълъг процес, който може да бъде поверен само на професионалист. От своя страна, с инсталирането на решетката ще се справят с всеки.

Дизайн функции

По правило вентилационната решетка на фасадата се състои от 2 елемента: вътрешен и външен. Вътрешното е монтирано в самия вентилационен канал, а външният елемент е сменяема част. Между двата елемента има уплътнение, което ограничава вибрациите. Решетките се закрепват по различни начини, от лепило до нокти.

функционалност

В зависимост от управлението на въздушния поток решетките са разделени на 3 вида.

Регулируемите решетки включват ръчно регулируем въздушен поток, който се извършва с инсталирани елементи, действащи на принципа на щорите. Използвайки този вид решетка, ще защитите къщата си от течения и ще имате добро излъчване.

Нерегулираните решетки нямат ефект върху потока въздух, който се движи между стаята и улицата.

Инерционните решетки позволяват на въздуха да се движи само в една посока, чрез автоматично затваряне. Използва се, за да се предотврати навлизането на вентилиран замърсен въздух.



Не забравяйте за естетическите функции на решетките, защото те не само осигуряват място с чист въздух, но ако решетката е подходящо избрана за декорация на фасадата, тя ще зарадва окото.

материали

Обикновено решетките са изработени от метал, пластмаса или дърво.

Най-голямата разлика във формата, а не голямата цена, е присъща на пластмасовите мрежи. Пластмасата не се поддава на корозия, но с течение на времето става жълта и при постоянно излагане на слънце решетката може да промени формата си.

Металните решетки са по-устойчиви на външни влияния, най-често са силни алуминий и стомана, но първите имат по-малко тегло.

Поради слабото съпротивление на външните знаци дървените решетки най-често се инсталират на закрито. Обикновено такива решетки се правят по поръчка и те имат висока цена.

Винаги помнете гъвкавостта и практичността, както и други полезни фактори на вентилационните решетки, като направите своя избор при покупка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим самиРеверсивният вентил за вентилация се демонтира в устройството и ние го правим сами
Вентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонтВентилацията в частна къща от канализационни тръби оправда спестяванията за ремонт
Как да изберем вентилационна решетка за камина, ние разглеждаме основните правилаКак да изберем вентилационна решетка за камина, ние разглеждаме основните правила
Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!Вентилационните анемостати повишават ефективността на вентилационните системи!
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Типове и приложения на вентилационните таваниТипове и приложения на вентилационните тавани
Решетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденцияРешетки на прозорци, плъзгащи се за лятна резиденция
Скици на решетки на прозорциСкици на решетки на прозорци
Вентилация salda в УкрайнаВентилация salda в Украйна
Какво е вентилацията в къщата?Какво е вентилацията в къщата?
» » Видове декоративни вентилационни решетки
© 2021 BggeHat.com