Как да защитите прозорците в страната от крадци?

Около 70 летни кражби се случват поради недостатъчно силни прозорци. Стана така, че вратите във всички помещения са инсталирани в желязо, а за още по-голяма сигурност е инсталирана изключително силна брава. Windows не получават такова внимание. В резултат на това, след завръщането си в доха, собственикът вижда счупено стъкло, счупени рамки и пълна липса на всичко, което има някаква стойност. Някои крадци дори не искат да отнемат всички кухни или килери. Как да се предпазят прозорците и да се раздават крадци?

Укрепване на прозореца

Арматура или метални вложки

Как да защитите прозорците в страната от крадци? На първо място, необходимо е да се притеснявате за стабилността на рамката. Дори ако имате прекалено силно стъкло, все още можете просто да счупите рамката.
В случая на пластмасови прозорци ролята на основната опора се играе чрез подсилване. Той е изработен от поцинкована стоманена лента и е монтиран в средната част на профила.
За по-голяма стабилност на прозореца, изберете затворена квадратна вложка, тя е по-твърда и по-малко подложена на механично влияние. Препоръчителната дебелина на стоманената лента е 2,5 мм.

Дървените прозорци са много силни, но могат да бъдат сериозно повредени от тежки остри предмети, като брадва. За да предпазите прозореца от счупване, се използва метален капак. Тя напълно повтаря формата на профила и в допълнение към защитните функции, предпазва дървото от влага.

Алуминиевите прозорци не се нуждаят от допълнителни мерки за сигурност. Те уверено спечелят първото място в сила.

Оборудване за сигурност

Всички познати писалки и бримки също допринасят за защитата на дачата. Повечето от фирмите предлагат на клиентите внимание на антифриз.

Такива устройства се характеризират с много силна метална рамка и специални канали за прикрепване на алармени сензори или аларми.
Начинът за отваряне на прозореца също е от голямо значение. Фитингите за плъзгащи се прозорци имат цялата система, която не позволява прозорците да се отварят отвън или да се премахва крилото. Този дизайн използва ключалка със сърповидна форма. Много е лесно да се отварят и затварят, но в същото време плътно държи вратите.

Сърцето на замъка

Специални очила

Основната характеристика на повечето очила е тяхната крехкост. Най-лесно е да влезете в стаята, като разчупите чашата. Ето защо производителите все повече започнаха да мислят за укрепването на тази уязвима част. Няколко ноу-хау от категорията на машиностроенето дойдоха в помощ на тях.
Ламинираното стъкло (триплекс) се състои от още три слоя. По-голямата част от тройката е заета от най-обикновената чаша. Те са обединени в една структура чрез специален състав. Този състав има много предимства, но основната му характеристика е отлична лепкавост, която позволява да държи стъклото дори след счупване. Оказва се, че стъклото не се разпръсква в различни посоки, а се покрива с пукнатини.

Закаленото стъкло (сталинит) се получава при силно нагряване и постепенно охлаждане по време на производството. Средно тази чаша е 6 пъти по-силна от обичайното. Когато един камък попадне в чаша, теглото му се разпределя равномерно върху цялата площ и товарът не се концентрира на едно място. Тази характеристика е очевидна след счупване на стъклото. Фрагментите са сравнително малки. Техните ъгли не са толкова остри като тези на обикновеното стъкло и не са в състояние да причинят голяма вреда.

Правилна инсталация

Според международните стандарти за твърд прозорец фиксиране наряза в отвора може да е от следните видове крепежни елементи: Пластмасова рамка котва, универсална пластмасова капачка с заключващи винтове, строителни винтове, гъвкави анкерната плоча.

Изборът между тези елементи зависи главно от материала, от който е направена сградата. Например, препоръчваме анкерни плочи, в случай че сградата има достатъчно стари и строителни материали с нестабилна и нестабилна текстура. В този случай болтовете или дюбелите просто няма да задържат. За съжаление, поради ценовата наличност на анкерните пластини, те често играят ролята на твърдо закрепване.
Ако вашата дача е изработена от твърди строителни материали, не се спирайте на по-скъпите и стабилни крепежни елементи. Благодарение на тях прозорецът ще бъде здраво фиксиран в отвора и ще бъде невъзможно да се счупи рамката.

Допълнителна защита

решетки



Такъв метод на защита като Решетки на прозорци за лятна резиденция е много популярен поради наличието и устойчивостта му.

Решетките не само ще защитят вашата къща, но и ще я направят по-уютна и красива.

Държава прозорец с решетка

Такъв защитен елемент може да бъде направен в три типа: стационарни, люлеещи, разглобяеми и плъзгащи решетки.
Фиксираните решетки са много здраво закрепени към фасадата на сградата. Шансът да ги измъкнем от стената е почти нулев. Ако използвате пръчки с дебелина 10 мм, ще бъде трудно да ги захапете. Основното нещо, не забравяйте, че този тип решетка не може да бъде инсталирана на всички прозорци, поне една трябва да бъде защитена от друг вид конструкция. Това изискване се дължи на правилата за пожарна безопасност.
Сменяемите решетки са монтирани толкова здраво, колкото предишните. Тяхната особеност е, че болтовете са лесно достъпни и в критична ситуация решетката може да се отстрани и да напусне стаята през прозореца.
Плъзгачите имат една или повече клапи. Освен това, те задължително трябва да бъдат оборудвани с ключалка или ключалка.
Плъзгащите се решетки имат много сложен дизайн. Техните пръчки са леко сплескани в затворена форма, сгъната в акордеон. Съпротивлението на различни режещи предмети в такава решетка е много по-ниско от това на аналозите, защото прътите имат сравнително малка дебелина.

В допълнение, решетката е разделена на ковани и заварени.
Кованите решетки се произвеждат с минимален контакт на заваряване с метал.
Заварените решетки са направени от отделни пръти, които се комбинират чрез високи температури. Заваряването има много лош ефект върху стабилността на метала. Става по-крехка. Поради това, дори когато се изграждат основите на сградата, се препоръчва да не се заваряват рамката от фитингите, а да се обединяват няколко детайла в конструкцията, просто чрез обвиване с въдица.

Метални щори

Железни щори на прозорци за лятна резиденция известен от дълго време, но с популяризирането на модерната архитектура постепенно забравени. Но поради тяхната практичност и удобство те все още често се използват. Щорите могат да бъдат пластмасови и дървени, но единственият вид, който е подходящ за защита на дача от счупване, е желязото.

По вид на конструкцията те могат да бъдат сгънати (люлеещи се) и подвижни. Също така, щори се считат за щори.

Вентилаторите, както е ясно от името, имат една или две гънки. Отстрани на стаята тези врати са заключени с ключалка или ключалка. Монтажът се използва като стабилен като за решетките.

Плъзгащи се щори

Сменяемите капаци са отлично решение за тези, които използват дача само през лятото. В специално подготвени отвори, щорите са монтирани в стената и здраво закрепени към стената на помещението. Във време, когато те не са необходими, те могат лесно да бъдат отстранени и заделени, докато не се появи отново нуждата от тях.

щори

Този вид конструкция може безопасно да се нарече най-добрата алтернатива на металните решетки. В структурата си ролковата щора прилича на ролетни щори. Те имат плочи (ламели), които са обединени в подвижна кърпа. В затворено състояние тази плат предпазва прозорците от каквито и да било механични влияния, на открито - прегъва в малка ролка и не пречи на работата на прозореца.

Затворите могат да бъдат механични и електронни. Вторият метод ви позволява да отворите и затворите устройството със специална конзола.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Икономически прозорци за лятна резиденцияИкономически прозорци за лятна резиденция
Пластмасови прозорци с решетка вътреПластмасови прозорци с решетка вътре
Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?Как да вмъкнете или смените прозореца с двоен стъклопакет в пластмасов прозорец?
Дървени прозорци конструкции bitryДървени прозорци конструкции bitry
Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорциКакво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
GSM алармената система е незаменима уредба за защита от гаражGSM алармената система е незаменима уредба за защита от гараж
Опции за защита на съвременните прозорциОпции за защита на съвременните прозорци
Монтаж на щори на пластмасови прозорциМонтаж на щори на пластмасови прозорци
» » Как да защитите прозорците в страната от крадци?
© 2021 BggeHat.com