Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорци

избор на рамки за прозорциИзчезнали са дните, когато собствениците на къщи не се интересуват от дизайна и свойствата на прозоречните рамки и дали имат модерно и практично покритие. Днес всеки се грижи за спестяването на енергия и иска да намали разходите за отопление и охлаждане на къщи.

Ако изграждате къща или планирате да замените старите прозорци, тогава мислете и преброи, за да видите как трябва да бъдат енергоефективни нови прозорци. Един от начините е да извършите енергиен одит на вашата сграда. Ако наемете професионалисти, този тест за енергийна ефективност във вашия дом ще ви даде информация за това къде са основните области на загубите на енергия и колко големи са те. Отидете на официалния сайт на производителя на прозорци и разгледайте опциите.

Ще ви бъде полезно да се армирате с надеждни данни за това къде има проблеми с топлопреминаването във вашия дом, преди да започнете цялостно обновяване и подмяна на прозорците. Това ще ви спести от големите допълнителни разходи за остъкляване на цялата къща, когато вашите реални проблеми могат да бъдат решени с помощта на няколко гарнитури или няколко буря прозорци.

Трябва да се помни, че замяната на прозоречните рамки не е панацея за всеки дом. Особено в по-старите домове, оригиналните дограмата са съществена част от характера и атмосферата на къщата и техните собственици, които смятат, че трябва да се подобри енергийната ефективност на прозорците трябва първо да се опита да ги възстанови, а не просто да ги заменят. Оригиналните дървени дограми могат да се сравняват в енергийна ефективност с модерните прозорци.

Ситуациите, които ще изискват подмяна на рамки на прозорците, включват:



• Ако рамката на прозореца има един панел от стъкло, а рамките и клапите имат висока топлопроводимост. Повечето експерти по прозорци и строителство се съгласяват, че домовете с евтини, лошо направени прозорци почти винаги се възползват от замяната им.

• Вашите прозорци са в лошо състояние. Зад проблема за енергийната ефективност може да има прозорци в лошо състояние, които могат да преминат през влага, което създава проблем на влажност в къщата и привлича вредители. Повредени и напукани прозоречни панели и гниещи рамки, крила или прозоречни первази от дървени прозорци са добри причини за замяната.

• Вашите прозорци създават проблеми със сигурността. Windows, които не са напълно отворени или затворени или са слаби или не са надеждни поради неправилна инсталация, поддръжка или повреда, трябва да бъдат сменени. И ако жилището ви има горно ниво с прозорци, които не се отварят, помислете дали да ги замените и инсталирането на пожароизвестяване ще им позволи да бъдат използвани като аварийни изходи в случай на пожар.

Ако искате да промените прозорците си, има четири фактора, които трябва да бъдат взети предвид, за да станат енергийно ефективни, това е качеството на рамки, изцедени, специализиран дизайн и инсталация.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Критерии за избор на качествени прозорци за пластмасови жилищаКритерии за избор на качествени прозорци за пластмасови жилища
Как да изберем висококачествени пластмасови прозорциКак да изберем висококачествени пластмасови прозорци
Предимство на пластмасови прозорциПредимство на пластмасови прозорци
Инсталиране на устройства за защита на прозорциИнсталиране на устройства за защита на прозорци
Изберете прозорец с двоен стъклопакет от производителяИзберете прозорец с двоен стъклопакет от производителя
Фактори за екологична безопасност на PVC прозорциФактори за екологична безопасност на PVC прозорци
Какви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорциКакви са предимствата и предимствата на инсталирането на пластмасови прозорци
Дървени прозорци екология на животаДървени прозорци екология на живота
ПВЦ е най-добрият избор за балконПВЦ е най-добрият избор за балкон
Предимства на метално-пластмасови прозорциПредимства на метално-пластмасови прозорци
» » Какво да имате предвид при избора на рамки за прозорци
© 2021 BggeHat.com