Решетки за вили по прозорци

Много ваканционни селища през есенно-зимния период остават празни. По това време те стават лесна плячка за крадците. В резултат на това през лятото е възможно да пропуснете не само технологии, мебели и ценни неща, но и хранителни продукти: кисели краставички, конфитюри.
Първото нещо, което идва на ум, е да се поставят решетките за дачата върху прозорците и така веднъж завинаги да се защитят от неканени гости. Но не всичко е толкова просто, решетките могат да бъдат от всякакъв вид, те се различават по дизайн, вид и степен на защита.

Какви решетки са най-подходящи за лятна резиденция?

Решетки за вили по прозорциПърво, трябва да се отбележи, че такива проекти могат да бъдат стационарни, подвижни, люлеещи се и плъзгащи.
Стационарните решетки са плътно прикрепени към фасадата на сградата отвън. Тази метална защита на прозорците е най-практична. Най-трудно да ги отворите, защото пръчките са много дебели. Недостатъкът на такива мрежи е, че те абсолютно не отговарят на изискванията за пожарна безопасност. В критична ситуация домакинството няма да може да избира от къщата през прозореца. Ето защо тези продукти най-добре се комбинират с други видове.

Сменяеми решетки за подаване на прозорци, както и стационарни имат една неразделна плат. Тяхната разлика е, че в критична ситуация този дизайн може да бъде премахнат от прозореца. Не може да се каже, че е лесно да се направи това, тъй като закрепващите елементи обикновено се извиват много панически, няма да е възможно бързото разглобяване на решетката. Поради "сменяемостта" страда стабилност и твърдост. Монтажът не е монтиран толкова дълбоко в стената, колкото при стационарен модел. Затова е доста лесно да го разкриеш.

Плъзгащите врати имат една или две листовки, които се отварят и затварят лесно отстрани на стаята, ако е необходимо.

Такива конструкции се монтират с помощта на здраво закрепване, което се вкарва дълбоко в стената. Листът се затваря към обикновена брава или ключалка. Барабани за люлкаОтворът отвън е почти невъзможен, с изключение на това, че при производството се използват тънки пръчки. След това те лесно ще бъдат ухапани от ножици за метал. Този дизайн е подходящ за тези, които по принцип не обичат тази защита на прозореца и вярват, че създават усещане за затвор. Тъй като, ако е необходимо, системата може просто да отвори усещането за затваряне не се създава.

Плъзгащите се решетки са най-удобни за използване. Те могат да се отварят и затварят с едно движение на ръката. Баровете са подредени по такъв начин, че в затворено състояние те могат да формират акордеон. Такива решетки на прозорците до дачата са много удобни не само за защита на прозореца, но и за вратите. Големият недостатък е, че в основата си такива решетки не са декоративни, не могат да бъдат използвани за създаване на красива фигура, имат строго защитни задачи. Да, и защитата като цяло от този дизайн е средна, за да може механизмът да работи правилно, са необходими тънки пластинкови пръчки, които са много лесни за счупване.

В допълнение, всички решетки са разделени на ковани и заварени.



Кованите решетки са естествено цялото произведение на изкуството. Такива метални дантели са главно направени по поръчка според клиентските скици. Те изпълняват декоративна и защитна функция.

Ковани решетки


Заварените решетки са по-проста технология, която включва заваряване на няколко метални пръчки в една конструкция. Силата на такъв продукт е на същото ниво като коване, а възможният дизайн е много куцо. Такива метални кърпи се поставят само от съображения за безопасност и икономичност.

Решетки на прозорците до дача могат да бъдат от всякакъв вид. Единственото правило, стационарните структури трябва да бъдат комбинирани с поне един люлеещ се или сваляем.
Ако искате да украсите къщата си само с решетки, най-доброто решение ще бъде сменяемата подправена конструкция. Районът на платното ви позволява да създадете красив модел.

Какви са характеристиките на прозорците?

През 2002 г. е издаден нормативният документ на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, който се отнася до техническите изисквания за защитните елементи на жилищни и други видове сгради. Параграф 5.7.5.skazano че прозорецът отворите на първите етажи на обекти (летни къщи, вили, градински къщи и други сгради) с дълга (сезонен) собственици липса трябва да защитават щитове, щори не по-нисък клас на защита 2.
Общо такива класове 4. Всеки от тях съответства на определена сграда и изискванията за защита от нарушители.

Вторият клас означава от метална решетка konstruktsiiizgotovlennye произволно напречно сечение на стоманени пръти най-малко 78 mm2, образувайки клетъчна област на не повече от 230 cm3 и заварени във всяка пресечна точка.

Този стандарт носи препоръчителен характер, който не е задължителен стандарт. Този документ позволява използването както на фалшиви, така и на заварени решетки с барове със средна дебелина, чийто диаметър е 1 см или повече.

Как и къде да купя решетки?

По принцип специални фирми се занимават с производство и продажба на решетки. По-добре е да спрете избора си върху тях, а не върху компании, които имат широка специалност и произвеждат както прозорец, така и защита от затвор.
Някои фалшиви продукти могат да се нарекат произведение на изкуството и майстор-художник. Ето защо при избора на фалшива дантела не е необходимо да се свързвате с големи компании, можете да използвате услугите и малък семинар.
Индикатор за качеството на мрежите може да бъде възрастта на фирмата. Все пак, тези проекти не са толкова широко разпространени и търсенето за тях е доста ниско. Ако сте инсталирали решетка, те ще трябва да се променя едва вашите деца или внуци, така че броят на такива бизнес клиентите е ограничен и се очаква най-вече на тези хора, които са дошли по препоръка. Ако възрастта на компанията е повече от десетина години, тя говори много. Следователно семинарът има постоянен поток от клиенти, който най-вероятно е привлечен от отлично качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Как да защитите прозорците в страната от крадци?Как да защитите прозорците в страната от крадци?
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Плъзгащи пръти за производство и приложение на прозорциПлъзгащи пръти за производство и приложение на прозорци
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
» » Решетки за вили по прозорци
© 2021 BggeHat.com