Монтаж на решетки върху прозорци

Прозоречните решетки са състав от армировъчни прътове или подобен материал в свойствата. Докато инсталацията на решетки на прозорци се извършва, за да се защитят прозорците и да се даде на фасадата на сградата по-красива гледка. Днес можем да видим най-различни форми на продукта, като се започне от най-строгите успоредка или така наречената проверка за реколта и изискани модели, които подчертават вкуса на собственика.

Видове прозоречни решетки

По метода и технологията на производство защитните орнаменти са разделени на заварени и подправени продукти. Разликата от първия тип от втория е, че заварените решетки се правят с помощта на студено огъване на метал. В този случай обикновено се използват стандартни шаблони тук.

Кованите огради се деформират под въздействието на високи температури, а формата на пръчките може да бъде създадена или като шаблон, или поотделно.

Чрез метода на закрепване разграничавайте:

  • Стационарните решетки се монтират в отвора на прозореца и не се отстраняват;
  • Сменяеми решетки - инсталирани на стените около прозоречния отвор и фиксирани с болтове. Ако е необходимо, продуктът може да бъде премахнат.

Ако говорим за инсталацията, инсталирането на решетката на прозорците може да се осъществи както отвън, така и отвътре в отвора на прозореца. Огради, които са инсталирани в прозореца, се инсталират най-често в затвори и в съоръжения, които изискват повишена сигурност. Методите за отваряне на решетките са много различни. Видовете решетки от механизма за отваряне са разделени, както следва:

  • Въртящи се решетъчни врати, както при повечето прозорци, се отварят в различни посоки. Обикновено този тип решетка е оборудвана с катинар, по-рядко - болтове. Крилата към рамката са фиксирани с панти, изработени от здрава стомана;
  • Плъзгащи - вратите в този дизайн са подвижни. Когато се движите настрани, вратата "излиза" в желаната посока чрез специални канали (разположени от ляво и от дясно или отгоре и отдолу). Механизмът - както в килера;
  • Глухи - е твърда рамка, която "плътно" се фиксира в отвора на прозореца. Недостатъкът на този тип продукти е несъответствието на някои правила за пожарна безопасност, така че инсталирането на решетки върху прозорците на собствениците е на тяхна отговорност.

По назначение има охранителни, декоративни и охранително-декоративни или комбинирани огради. Основни характеристики на продукта:

  • Сигурност - изработена от материали с повишена якост (баровете са по-твърди, отколкото в конвенционалните мрежи). Напречното сечение на пръчките често надхвърля един и половина сантиметра, а разстоянието между границите на клетките не надвишава 15 см. Почти винаги са оборудвани с допълнителни подсилващи компоненти, например платформи;
  • Декоративни - предназначена само за украса на сгради и прозорци, така че продавачите използват в създаването на модели тънки пръти (10 мм) и барове (с дебелина 4-5 мм), като по този начин спестяване на материал. Клетките в тези решетки са доста големи и понякога диаметърът им надвишава 20 см;
  • Декоративно-защитни - имат по-сериозно ниво на защита от конвенционалните декоративни. Диаметърът на използваните в конструкцията пръти е 12-15 мм.

След това, въпросът за това как правилно да се инсталира решетките на прозорците, разходите за монтажни работи ще бъдат разгледани.

Основните критерии за прозоречни решетки

Преди да започнете инсталирането на мрежата, трябва да научите основните правила за пожарна безопасност.

Решетката трябва да бъде снабдена с лесно достъпни врати и заключване или болтове от вътрешната страна на оградата.



Ако решетката е инсталирана, за да се гарантира повишената безопасност на даден обект, е необходимо да се адаптира към следните критерии:

  • Напречното сечение на прътите трябва да надвишава 14 мм;
  • Решетъчните елементи трябва да бъдат избрани по такъв начин, че да могат да бъдат заварени към вградените елементи на конструкцията, разположени в стената;
  • Разстоянието между противоположните граници на образуваните клетки трябва да бъде по-малко от 12 cm.

Материалът на решетките на мрежата трябва да бъде умерено силен и огънат. По-добре е да изберете подобен ограничител, който използва умерено количество въглерод. Колкото повече въглерод - толкова повече твърдост на материала. В този случай, обаче, крехкостта на статията се увеличава. Ако въглеродът е по-малък, баровете няма да се разпаднат и ще станат по-гъвкави.

Как да инсталираме решетки на прозорци?

Струва си да се отбележи, че инсталирането на решетки върху прозорци е прост процес, но изисква повишена точност и внимание. Методът на монтаж зависи от материала на стената, прозоречните рамки и самата ограда. Процесът се влияе и от размера на прозореца, от завършването на фасадата на къщата и от целта, за която е необходима решетка. Има само три основни метода:

  • Инсталация, използваща анкерни болтове и / или хардуер;
  • Закрепване към вградените елементи за последващо заваряване;
  • Закрепване през цялата стена (не се отнася за вътрешните решетки).

Монтажът на решетката с помощта на хардуерни и анкерни болтове е подходящ за монтиране на продукта върху стени от всякакви материали. Принципът е съвсем прост: в определените места се правят дупки и се забиват котви. След това решетката е фиксирана към болтовете. В последния етап на монтажните работи е необходимо да се развалят шиповете на капачките на болтовете. Този тип закрепване е най-подходящ за ковани огради, тъй като има възможност за монтиране на решетка, както в отвора на прозореца, така и в облицовката. За дървени стени е по-добре да използвате подходящите винтове.

Монтиране през стената (чрез монтаж). Препоръчва се да се използва, когато стената е изработена от дърво или подобен материал. Възможно е обаче да се наложи да поставите решетка върху прозореца, за да защитите отвора на прозореца. Тогава ще е необходимо да пробиете през дупки в стената и след това да фиксирате структурата с помощта на горната част на болта и да го заключите с гайки. Дължината на болтовете задължително трябва да надвишава дебелината на стената, а стърчащата дръжка трябва да надвишава две до три ширини на гайката. Монтаж на решетки към вградени елементи чрез заваряване. Идеален пример за лесна инсталация и максимална надеждност на дизайна.

Ако стените са направени от блокове от шлака, бетон или тухли - това е точно опцията за инсталиране на ограничители. Първият етап е инсталирането на вградени елементи в стената. Като такива части се използват квадратни и кръгли пръти, които се вкарват в стената на дълбочина около 120 мм. При какви краища на вградените елементи трябва да изпъкват от стената за 3-5 см, за да осигурят необходимите условия за надежден контакт с решетката. След това решетката е заварена към вградените елементи на определени места. Най-вече този тип инсталация е подходяща за заваряване на решетъчни решетки.

Преди да започнете работа, е необходимо да се гарантира безопасността на рамката на прозореца и стъклото.

Колко струва цената на инсталацията на решетките по прозорците?

Цената на инсталирането на грила е повлияна от следните фактори:

  • Материал на решетъчни пръти;
  • Формуляр за фехтовка;
  • Метод на инсталиране;
  • Разходи за закрепващи материали;
  • Индивидуални условия на предприятието.

Минималната цена за стоманена решетка е 400 рубли на квадратен метър. Доставка също се увеличи размерът на около 20. Обикновено разходите за инсталация вече е включена в цената на продукта, а ако искате да се заваряват завършен решетка, а след това е възможно да се съглася с заварчика отделно. Средната цена на заваръчните работи е 10 от цената на продукта. Кованите решетки, най-скъпите, надвишават цената за заварени скари с 6-10 пъти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Метални решетки на прозорциМетални решетки на прозорци
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Решетки метални по прозорциРешетки метални по прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на прозорци заварениРешетки на прозорци заварени
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
» » Монтаж на решетки върху прозорци
© 2021 BggeHat.com