Решетки на прозорци

Решетките вече са престанали да бъдат само средство за сигурността на дома. Модерните дизайни са много приятни за външния им вид. Металната дантела се вписва перфектно в фасадата както на модерни, така и на класически къщи. Независимо от това, те не са престанали да изпълняват основната си функция, защото за мнозина по въпросите на сигурността, които да се инсталират на решетъчните прозорци остава единственото решение.

Какво представляват решетките и за какво са те?

Решетки на прозорциПод думата "решетка" имаме предвид фалшива и заварена система от метални пръчки. Повечето решетки са инсталирани на прозорци, но има модели, които се използват активно за врати или витрини.

Основната цел на продукта по всяко време е да се предпазва от натрапници. Металните системи са предназначени да предпазват прозорците и вратите от хакване. И все пак експертите смятат, че подобна защита на къщата вече е преживяла, защото на пазара има по-съвременни средства, например ролетни щори могат да бъдат счупени или счупени по желание.
Каквото и да беше, решетките останаха като психологическа бариера за дребните крадци. Освен това е възможно да се счупят баровете, но това ще отнеме време. По време на отсъствието на собствениците на апартамента, дори и няколко минути може да бъде пожелателен. Съседите, след като са забелязали опит за счупване, могат да се обадят на собственика или на органите за прилагане на закона.

Какви видове решетки съществуват?

Решетките могат да бъдат разделени според предназначението им, вида на конструкцията и метода на производство.
Накрая решетките са разделени на декоративни, защитни и защитно-декоративни.

Видове решетки в зависимост от предназначението им

В зависимост от вида на конструкцията на продукта могат да бъдат разделени на стационарни, плъзгащи се, люлеещи се и сменяеми. В зависимост от метода на производство - ковани и заварени.

Защитните решетки, както става ясно от името, са предназначени преди всичко да осигурят пълна безопасност на апартамента и имота. Най-често тези конструкции са инсталирани на първите етажи на жилищни сгради, защото когато прозорците са лесно достъпни за всеки, който минава, въпросът за красотата попада във фонов режим. Решетки на прозорци в страната също така, на първо място, да носи защитна функция.

Защитни решетки на прозорци След като инсталирате този тип решетка на прозорците, вече не можете да се притеснявате за крадци, но защитната структура има един съществен недостатък. Изискванията за такъв продукт не са позволени да го правят красива и уютна. Прозорците изглеждат по-скоро като затворнически. Много хора не могат да се намерят в подобна ситуация.
Дебелината на пръчките в този дизайн за промишлени и търговски сгради е не по-малка от 20 мм, за жилищни къщи ще има достатъчно армировка с диаметър 10 мм. Изборът на рисунката е силно ограничен, най-често това са два реда успоредни пръчки, които се движат успоредно един на друг, които образуват квадратчета или ромбове помежду си. Страницата на една такава клетка не трябва да бъде по-голяма от 20 см.
Правилно да се създадат защитни системи от пръчки е възможно само в капиталовата структура, изпълнена от тухли или бетонни блокове. Възрастта на сградата не трябва да надвишава 20 години, в противен случай стените няма да могат да издържат тежестта на такива тежки решетки на прозорци, теглото от 1 м2 от които може да достигне 40-50 кг.
Декоративните решетки са цялото изкуство. Те са декорирани не само от прозорци, но и от балкони. Изборът на модели в този случай е ограничен само от вашето въображение. Изискванията към дебелината на прътите или ширината на клетката са абсолютно никакви. Много често декоративните решетки дори не затварят напълно прозореца.

Декоративни решетки на прозорци Тази украса е особено разпространена в частни сгради, разрушени в класически стил. Металната дантела не само украсява фасадата, но и прави ситуацията в стаята по-уютна.
Производството на декоративни изделия се извършва най-често от частни цехове, всеки от които се проектира по индивидуални скици. Процесът може да отнеме седмица, а понякога и повече.
Защитните декоративни решетки са най-популярните и практични в момента. Те съчетават надеждност и благодат.

Има някои правила за тяхното производство. Основната рамка (рамка) е изработена от пръчки с диаметър най-малко 7 мм. За твърдост трябва да се монтират хоризонтални и вертикални пръти на всеки 20-25 см. В бъдеще майсторската фантазия е неограничена. На подобна рамка можете да създадете стотици различни варианти.

Защитените декоративни дизайни са достатъчно здрави, за да издържат ножиците за метал или се опитват да ги разбият. Повечето обикновени граждани нямат нужда от повече.

Видове решетки, в зависимост от вида структура

Стационарни решетки са несменяем дизайн, който е плътно прикрепен към стената. Те принадлежат към категорията на защитните, защото силата на тяхното закрепване не е позволено просто да ги разбие от стената.
Съгласно изискванията за противопожарна безопасност е забранено да се монтират такива решетки на всички прозорци в сграда за жилищни и промишлени сгради. Най-малко един прозорец трябва да се люлее и да се плъзга. Това е необходимо, така че в случай на пожар хората да могат да бъдат евакуирани от стаята през прозореца.
Ако сте загрижени колко струва решетките на прозорците, ще бъдете доволни, че такива продукти принадлежат към най-достъпния ценови диапазон.
Swing решетките са монтирани на същия принцип като стационарни, но те имат една характеристика. Дизайнът осигурява една или повече клапи, които, ако е необходимо, могат лесно да се отварят. Към основната част крилото е прикрепено към много здрави панти, чиито ръбове са заварени, за да се предотврати отстраняването на плъзгащата се част. Отстрани на прозореца листата се фиксират с фиксатор или ключалка. По дяволите не е много безопасно, лесно можете да го отворите отстрани на улицата. Замъкът ще бъде трудно да се отвори в критична ситуация. Ето защо, ако решите да инсталирате такъв дизайн, уверете се, че ключът винаги се намира на мястото, предназначено за него, за предпочитане близо до прозореца.



Барабани за люлка Сменяеми решетки ще бъде отлично решение за прозорци за вила. Например, ако не искате да ги инсталирате постоянно и да се монтирате само при отсъствие. По проект такъв продукт не се различава от стандартните защитни конструкции, но фиксирането му е по-сложно. Много често закрепващите болтове могат да бъдат пробити през стената и отстрани на стаята, фиксирани с гайки. Този тип закрепване позволява структурата да се държи здраво на място и ако е необходимо, собственикът може лесно да я отстрани и да затвори дупките с уплътнителни материали.

Плъзгащи решетки са направени под формата на хармоника. Всички пръчки в тази конструкция са подвижни и, ако е необходимо, се комбинират в компактна конструкция. Декоративно такова платно не може да бъде наречено, защото няма абсолютно никакъв избор на модели и модели, но дори не можете да ги пренесете в категорията на защитните. Плоските пръчки се използват за производство, чиято дебелина обикновено не надвишава 3-4 мм.

Плъзгащите решетки често се монтират на закрито или директно в двойно стъкло. Те не развалят външния вид на фасадата или стаята, защото във всеки удобен момент те просто могат да бъдат избутани.

Видове решетки в зависимост от метода на производство

Кованите решетки са отлична комбинация от сила и красив външен вид. Всяка част от грила е направена поотделно, съгласно специален скица, само тогава тя се комбинира в една структура. При изграждането на такава решетка няма неравности или, ако е по-ясно, изпъкналости. Голямото пространство на заваръчната повърхност прави якостта на продукта много по-висока от заварения аналог.

Заварените решетки са по-лесни за производство. Направете ги от готови пръчки. Изборът на дизайн в този случай е много ограничен, а силата е много по-ниска. Заваръчните системи обикновено се настройват с цел не скъпата защита вкъщи.

Как да изберем решетка?

Заварени решетки на прозорциАко решите да поставите решетката върху прозорците, тогава със сигурност вече знаете какъв вид ще ви хареса най-много. Изборът зависи не само от предпочитанията на клиента, в някои случаи трябва да се съсредоточите върху други фактори, например цената.
Ако трябва да поставите метално платно само с няколко къси панталони, общата цена може да удари твърдо в джоба ви. Най-евтиният вариант е заварените решетки, защото технологията на тяхното производство е изключително простатна, което се отразява на цената.
Друг фактор, който влияе върху избора на решетки, е видът на сградата. За метални конструкции от този тип, дървени или просто стари сгради изобщо не се вписват. Особено трудно е ситуацията с фалшиви структури, защото те изискват много подкрепа за инсталиране. Когато избирате, бъдете направлявани и колко силна е къщата ви.

Как да инсталираме решетки?

Ако можете да използвате заваряване, можете сами да инсталирате решетки, като във всички останали случаи е по-добре да използвате услугите на специалисти. Обикновено фирмите вече включват разходите за доставка и монтаж в общата сума и спестяванията, ако се откажете от тези услуги, няма да има такива.

Решетки могат да бъдат инсталирани в отвора и върху него.

Монтажът в отвора предполага пълно съвпадение на размера на платното с размерите на отвора на прозореца. Когато се монтира върху отвора, площта на решетката е малко по-голяма.
Отстрани на решетките трябва да се намери специална метална облицовка. Те са дебела чиния, благодарение на която решетката ще бъде фиксирана. Ако е монтиран в отвора, ушите трябва да са перпендикулярни на основното платно, ако са на отвора - те се изравняват с него.

За да инсталирате, трябва:
- Перфоратор.
- Пробийте и тренирайте за метал.
- Машина за заваряване.
- Дълги и дебели винтове.
- Hammer.

Етапите на инсталиране са както следва:
- Мрежата е прикрепена към прозореца, на фасадата са отбелязани местата, където се припокрива припокриването със стената.
- Ако е удобно за вас, можете да пробиете дупка в наслагванията директно в това положение. В противен случай е необходимо да се отбележи точното местоположение на бъдещите дупки. С помощта на бормашина за метал и свредла, направете дупки от един с винтове с диаметър.

Инсталиране на мрежата - На правилните места дупки се пробиват в стената. Друг диаметър трябва да бъде малко по-малък от винтовете. По-добре е да използвате няколко свредла с различна дебелина. Първо направете дупка с необходимата дължина с тънка тренировка и след това постепенно я разгънете.
- Решетката е на мястото си. Използвайки чук във вътрешността на стената, винтове се задвижват.
- Винтовете на винтовете са заварени към закрепващите плочи.
При тази инсталация на решетките е завършена, остава само да се провери силата на тяхното закрепване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Решетки на прозорци и инсталацията имРешетки на прозорци и инсталацията им
Монтаж на решетки върху прозорциМонтаж на решетки върху прозорци
Ковани решетки на прозорциКовани решетки на прозорци
Функции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решеткиФункции на стоманен декор върху прозорци и видове защитни решетки
Решетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадциРешетки на пластмасови прозорци за безопасност и защита на деца от крадци
Решетки на прозорци заварениРешетки на прозорци заварени
Решетки на врати и прозорциРешетки на врати и прозорци
Решетки за вили по прозорциРешетки за вили по прозорци
Плъзгащи се решетки по прозорцитеПлъзгащи се решетки по прозорците
Метални щори на прозорци за лятна резиденцияМетални щори на прозорци за лятна резиденция
» » Решетки на прозорци
© 2021 BggeHat.com